فاضل میبدی:
قیام امام حسین(ع) برای اتحاد و اتفاق بود
علما باید نسبت به این نوع عزاداریها احساس مسوولیت کنند و در برابر بدعتها بایستند. فاضل میبدی با اشاره به اینکه شکی نیست که نهضت امام حسین (ع) سیاسی بوده است، اظهار کرد: سیاسی به این معنا که اگر بدعتی یا ظلمی ایجاد شد، امام وقت در برابر آن بدعت یا ظلم بایستد. سیاسی به معنای امر به معروف و نهی از منکر است. امامحسین (ع) هم فرمود که برای اصلاح دین جدش قیام کرده است تا مظلومان را از ظلم برهاند. نهضت امام حسین نماد عدالت علوی در برابر ظلم اموی است، اما متاسفانه پارهای از منبریها و بهویژه مداحان از نهضت امام حسین(ع) برای اختلافافکنی سوء استفاده میکنند.
سعید حدادیان: باید به عرصه سیاست هم وارد شویم
با این همه سایت خبرآنلاین در گزارشی به سراغ مداحان سرشناس رفته و درباره انتقادها به آنان برای ورود به عرصه سیاست در مجالس امام حسین (ع) نوشت: ورود مصداقی مداحان به عرصه سیاست از دوران دولت نهم یعنی محمود احمدینژاد باب شد. براساس گزارش خبرآنلاین منصور ارضی با تاکید بر اینکه سیاست ما عین مداحی ما است، گفت: نوکر امام حسین باید در صحنه باشد، از همه اتفاقات جامعه درس بگیرد، سخن بگوید و مردم را آگاه کند. مداح باید ظلمها را بگوید. دزدیها را بگوید. اینکه فقط بگوییم به امام حسین ظلم شده و ظلم را محدود کنیم به آن زمان، این هیچ فایدهای ندارد. تمام مداحان باید این حرکت را شروع کنند. برخی دنبال هستند که مداحان فقط برای مردم روضه بخوانند و تحلیلی از جریانات امروز ارائه ندهند. سعید حدادیان نیز گفت: باید بگویم که مداحان حتما باید به عرصه سیاست هم وارد شوند، ثانیا در کدام انتخابات دیدید که نظرات ورزشکارها یا بازیگران را نپرسند؟ با همه قشرهای مختلف مصاحبه میکنند و نظرشان را میگیرند، همیشه از آقای پروین پرسیده شده شما به چه کسی رای میدهی؟ اما به سعید حدادیان و مداحان که میرسد همه صدایشان درمیآید، تازه من سیاسیتر باید باشم یا آقای پروین؟ من در عرصه سیاسی کشور صاحبنظر هستم یا آقای پروین و قلعهنویی؟
عزاداری بیمحتوا مورد اقبال صداوسیما است
ازسوی دیگر سیدهادی خامنهای، دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در مراسم عزاداری دهه اول محرم در حسینیه دارالزهرا تهران درباره برخی مراسم از صداوسیما نیز انتقاد کرد و گفت: مجالس و محافلی که اکثرا خالی از هر گونه محتوا هستند و فقط به شکل و ظاهر عزاداری میپردازند این بخت را دارند که صداوسیما و سایر رسانهها آنها را مطرح کنند؛ اما مجالسی که بیشتر بر اندیشه و تفکر درباره عاشورا و محرم تاکید دارند، مجالی برای طرح و پخش در رسانهها نمییابند.
روزنامه جمهوری اسلامی نیز دیروز در یادداشتی به انتقاد از صداوسیما پرداخت و نوشت: آنچه این روزها و البته در طول چند دهه گذشته در حوزه تبلیغ فرهنگ حسینی و نهضت عاشورا دیدهایم، نشاندهنده آن است که متاسفانه سیاستگذاران رسانه ملی به تکلیف خود در این حوزه بهخوبی آگاه نیستند و این مدعا را از میان برنامههایی که در حوزه تبیین فرهنگ عاشورا از صدا و سیما پخش میشود، میتوان بهراحتی دریافت. در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: امروز که یزیدیان زمان در قالب سیاستگذاران دولتهای استعمارگر و مستبد مانند آمریکا، دولت صهیونیستی، رژیم آلسعود در اقصی نقاط جهان به ستمگری و قتل و تجاوز مشغولند، رسانه ملی ما تا چه حد توانسته است در برنامههای مذهبی و عزاداری خود این مفهوم را معرفی و تبیین کند؟ آیا این مهم میتواند در قالب مداحیهایی که با هزار بار تکرار کردن «سینسین»، «حوسحوس» به جای خواندن نوحهها و مرثیههایی با مضمون عالی و هدایتگر پخش میشود، محقق شود؟
ارسال نظر