توضیح کدخدایی درباره توقف فعالیت عضو زرتشتی شورای شهر یزد
دنیای اقتصاد: یک روز پس از آنکه علی افخمی، دبیر هیات نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در استان یزد از تایید صلاحیت مجدد عضو زرتشتی شورای شهر یزد در کمیته حقوقی این هیات خبر داد، سخنگوی شورای نگهبان درباره توقف فعالیت عضو زرتشتی شورای شهر یزد، توضیحاتی ارائه کرد. عباسعلی کدخدایی در نشست خبری دیروز خود با خبرنگاران، با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری مبنیبر توقف فعالیت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد گفت: نظر شورای نگهبان نسبت به افراد اعلام نمیشود، بلکه این نظر درباره تبصره مصوبهای درخصوص شوراها است.
دنیای اقتصاد: یک روز پس از آنکه علی افخمی، دبیر هیات نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در استان یزد از تایید صلاحیت مجدد عضو زرتشتی شورای شهر یزد در کمیته حقوقی این هیات خبر داد، سخنگوی شورای نگهبان درباره توقف فعالیت عضو زرتشتی شورای شهر یزد، توضیحاتی ارائه کرد. عباسعلی کدخدایی در نشست خبری دیروز خود با خبرنگاران، با اشاره به حکم دیوان عدالت اداری مبنیبر توقف فعالیت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد گفت: نظر شورای نگهبان نسبت به افراد اعلام نمیشود، بلکه این نظر درباره تبصره مصوبهای درخصوص شوراها است. براساس گزارش «ایسنا» از این نشست خبری، کدخدایی با تاکید بر اینکه این موضوع ربطی به شورای نگهبان ندارد، توضیح داد: ذیل ماده مربوطه فقها اعلام نظر شرعی کردند که خلاف شرع است. اینکه دیوان عدالت اداری چه اقداماتی انجام میدهد باید گفت که در چارچوب قانون اعلام نظر کند، ولی شورای نگهبان بدون اظهار نظر درباره افراد درباره آن قانون و خلاف شرع بودن اعلام نظر کرد و به موضوع انتخابات شوراها دخالتی نکرد.
فروردین ماه امسال، همزمان با بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور توسط هیاتهای نظارت که از سوی نمایندگان مجلس تشکیل میشود، ابلاغیهای از سوی آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان، درباره جلوگیری از تایید صلاحیت نامزدهای اقلیتهای مذهبی در انتخابات شوراها منتشر شد؛ ابلاغیهای که با واکنشهای فراوان روبهرو شد و سخنگوی شورای نگهبان را بر آن داشت تا درباره این ابلاغیه توضیحاتی ارائه کند. عباسعلی کدخدایی در این توضیح، با اشاره به آن ابلاغیه که به امضای آیتالله جنتی رسیده و در رسانهها منتشر شده بود، گفت: این ابلاغیه نظریه فقها است مبنیبر اینکه در جایی که اکثریت مسلمان باشند اقلیتها نمیتوانند در شوراها حضور داشته باشند. او همچنین گفته بود که اگر در جایی اکثریت با اقلیتهای دینی و مذهبی باشد، حضور آنها در شوراها بلامانع است. این مطلبی است که هم در روزنامه رسمی کشور و هم به وزارت کشور اعلام شده است.
پنج ماه بعد از این توضیحات، یعنی در ۱۳شهریورماه جاری، از سوی شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری حکمی مبنیبر توقف و جلوگیری از فعالیت سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد صادر شد.
با این حال دیروز علی افخمی، دبیر هیات نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در استان یزد از تایید صلاحیت مجدد عضو زرتشتی شورای شهر یزد در کمیته حقوقی این هیات خبر داد. او به «ایسنا» گفت: با توجه به حکم دیوان عدالت اداری مبنیبر توقف فعالیت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد کمیته سه نفره حقوقی هیات نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در استان یزد تشکیل جلسه داد و ضمن تایید صلاحیت مجدد آقای نیکنام اعلام کرد که روند کاندیداتوری، تایید صلاحیت و انتخاب ایشان قانونی بوده و با توجه به تایید هیات اجرایی و نظارت مشکل قانونی نداشته است.
در همین حال به گزارش «ایسنا» نیکنام، عضو زرتشتی شورای اسلامی شهر یزد گفت: هنوز هیچ حکمی برای توقف فعالیتم در شورای شهر به بنده ابلاغ نشده و در حال حاضر بهعنوان عضو شورای شهر و با پشتوانه رأی مردم در حال خدمت به همشهریان هستم.
قانون مقابله با اقدامات آمریکا
از سوی دیگر، عباسعلی کدخدایی دیروز در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اینکه ۲۰ نامه از دیوان عدالت اداری به شورای نگهبان آمد که سه مورد آن مغایر با شرع بود و ۱۷ مورد آن مغایر شناخته نشد، گفت: اصلاح اساسنامه سازمان ملی زمین و مسکن که پس از اصلاح آن یک اصلاحیه از آن به شورای نگهبان آمد، ولی پیش از ابلاغ اصل آن به شورا نیامده بود که اعضا گفتند اصل این اساسنامه خلاف قانون است و تا زمانی که اصل آن ارسال نشود، شورای نگهبان نه اساسنامه و نه اصلاحیه را نمیتواند قبول کند.
کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره نقض برجام از سوی آمریکاییها و اینکه آیا قانون اقدام متقابل و متناسب دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، دارای ایراد حقوقی بوده است که اکنون با نقض برجام از سوی آمریکا مواجهیم، گفت: اگر این مصوبه مجلس نهم ایراد داشت، شورای نگهبان آن را اعلام میکرد اما در کل بحثها و راهبردهایی که رهبر معظم انقلاب معین میفرمایند، لازمالاجرا است. او با اشاره به قانون مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه خاطرنشان کرد: اعضای شورا مشغول بررسی این مصوبه مجلس بودند، اما فراتر از زمان قانونی ما شد و ما نتوانستیم در این باره اعلامنظر کنیم از این رو لازمالاجرا است.
ارسال نظر