وزیر کشور در یک گفتوگو تشریح کرد
دلیل توقف رایگیری انتخابات در ساعت ۲۴
دنیای اقتصاد: وزیر کشور حسن روحانی که مردادماه امسال برای دومین بار تصدی وزارت کشور را برعهده گرفت، با تاکید بر اینکه «من وزیر ۸۰ میلیون ایرانی هستم، نه ۲۴ میلیون» گفت: در حوزه سیاست داخلی برنامه اصلی ما تامین امنیت، توسعه و تقویت نشاط سیاسی و پیگیری اقتصاد مقاومتی است. عبدالرضا رحمانیفضلی در گفتوگویی تفصیلی با «ایسنا»، درباره انتخابش از سوی حسن روحانی برای ادامه کار در وزارت کشور توضیح داد: در حوزه وزارت کشور هم رئیسجمهوری گفت که موضوع توسعه برای من اهمیت دارد و رحمانیفضلی را برای نگاه توسعه محوری که دارد انتخاب کردم.
دنیای اقتصاد: وزیر کشور حسن روحانی که مردادماه امسال برای دومین بار تصدی وزارت کشور را برعهده گرفت، با تاکید بر اینکه «من وزیر ۸۰ میلیون ایرانی هستم، نه ۲۴ میلیون» گفت: در حوزه سیاست داخلی برنامه اصلی ما تامین امنیت، توسعه و تقویت نشاط سیاسی و پیگیری اقتصاد مقاومتی است. عبدالرضا رحمانیفضلی در گفتوگویی تفصیلی با «ایسنا»، درباره انتخابش از سوی حسن روحانی برای ادامه کار در وزارت کشور توضیح داد: در حوزه وزارت کشور هم رئیسجمهوری گفت که موضوع توسعه برای من اهمیت دارد و رحمانیفضلی را برای نگاه توسعه محوری که دارد انتخاب کردم. رحمانیفضلی افزود: رئیسجمهوری به من توصیه کردند که آزادیهای اجتماعی، تشکیل اجتماعات، وحدت و انسجام اجتماعی تقویت شده و موضوع توسعه پیگیری شود.
او با بیان اینکه برخی گروههای سیاسی متناسب با تفکر و مطالبات خود برای وزارت کشور افراد مختلفی را معرفی میکردند گفت: به هر حال گروههایی که به انتخابات وارد میشوند و در انتخاب دولت سهمی دارند باید توقعات و مطالبات خود را هم بگویند. به هر حال من در معادلات سیاسی این گروهها نمیگنجم چون از لحاظ تفکری به آنها انتسابی ندارم.
مخالفان دولت مدیر نباشند
رحمانیفضلی با اشاره به اوایل معرفی اش بهعنوان وزیر پیشنهادی کشور و انتقادات زیادی که مطرح میشد تاکید کرد: باید قبول کنیم که در انتخابات ریاستجمهوری، یک نفر رای آورده و حالا او رئیسجمهور همه ملت است. او با بیان اینکه پسندیده نیست که ملت را به ۲۴ میلیون، ۱۶ میلیون و امثال آن تقسیم کنند تاکید کرد: حق میدهم مدیرانی انتخاب شوند که برنامههای رئیسجمهوری را دنبال کنند. کسانی که مخالف برنامههای دولت هستند نباید در مدیریتها باشند، اما هر کس مدیر شد، نباید برای ۲۴ میلیون کار کند و مخالف ۱۶ میلیون دیگر باشد. من وزیر کشور ۸۰ میلیون ایرانی هستم همانطور که رئیسجمهور، رئیسجمهور ۸۰ میلیون نفر است. او با اشاره به تعامل وزارت کشور با منتقدان در دوره رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت گفت: با مذاکراتی که انجام گرفت مجلس قانع شد که من فرد معتدلی هستم که برنامههای دولت را قبول دارم. من به کسی در مجلس وعده شخصی ندادهام البته کسی هم از من وعده شخصی نخواست.
نظر موافق لاریجانی با رحمانیفضلی
رحمانیفضلی درباره نقش علی لاریجانی در کسب رای اعتماد از مجلس تصریح کرد: رئیس مجلس به صورت سازمان یافته برای کسب رای اعتماد وارد نشد هر چند نظر وی این بود که من رای بیاورم.
رایگیری پس از ساعت 24
وزیر کشور در ادامه با اشاره به برخی انتقادها به او درباره تمدید ساعت رایگیری گفت: گفتند چرا پس از ساعت ۲۴ روز جمعه رایگیری نکردید که پاسخ آن ساده بود چون اخذ رای پس از آن ساعت غیرقانونی بود. او با بیان اینکه منتقدان میپرسیدند که چرا این کار قبلا انجام شده است، توضیح داد: «به آنان گفتم قبلا با شورای نگهبان به توافق میرسیدیم اما چون این بار توافق حاصل نشد، قانون را اجرا کردیم. ما از شورای نگهبان خواستیم که رایگیری را ادامه دهیم اما آنها قبول نکردند. خیلی هم در این زمینه تلاش و پیگیری کردیم حتی آقای لاریجانی که برای احوالپرسی ما آمده بود هم چند بار زنگ زد. ولی خب به توافق نرسیدیم. البته رایگیری پس از ساعت ۲۴ از نظر من غیرقانونی بود اما تبدیل به عرف شده بود.»
او همچنین درباره برخی انتقادها مبنی بر اینکه تعرفه به حوزهها نرسید، گفت: «ما لیست تعرفهها را نشان دادیم که برای همه حوزهها صددرصد جمعیت واجد شرایط و بعضی حوزهها حتی ۱۱۰ درصد تعرفه فرستاده بودیم و گفتیم هر جا تعرفه کم بوده است لیست آن را به ما بدهید. البته در برخی شعبهها پس از اتمام تعرفهها یک ساعت تا یک ساعت و نیم تعرفه دیر رسیده بود چون دیر به بانک توزیع تعرفه اعلام کرده بودند و برای اجرای پروتکل توزیع تعرفهها کمی زمان نیاز بود.» وزیر کشور همچنین در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر همسو نبودن استانداران و فرمانداران با دولت گفت: «استانداران را وزیر کشور انتخاب نمیکند، بلکه هیات دولت انتخاب میکند با این همه حدود ۲۸نفر از استانداران گرایش اصلاحطلبی معتدل دارند.» به گفته رحمانیفضلی ۸۰ درصد از فرمانداران هم تغییر کردند و ۲۰ درصد بقیه هم تعویض و جابهجا شدند و در واقع تغییر صد در صدی انجام شد. رحمانیفضلی درباره انتخاب عیسی فرهادی بهعنوان فرماندار تهران هم توضیح داد: «من بسیار تحت فشار بودم که او را عوض کنم زیرا فرهادی در زمان دولت دهم، استاندار البرز بود و بعد هم فرماندار تهران شد ولی من نسبت به او شناخت داشتم و مدیر من در صداوسیما بود و گفتم مسوولیت او را میپذیرم؛ زیرا تهران شهر مهمی است و میخواهیم انتخابات برگزار کرده و ریسک نمیکنیم. همین آقای فرهادی چهار انتخابات را در دو مقطع در تهران خوب اداره کرد و موفق بود.»
مساله سفارت عربستان تاسفآور بود
وزیر کشور در ادامه در پاسخ به این سوال که حمله به سفارت عربستان در زمان فرمانداری فرهادی انجام شد، تاکید کرد که حمله به سفارت عربستان ربطی به فرهادی نداشت. رحمانیفضلی با بیان اینکه مساله سفارت خیلی تاسفآور بود و همه از رهبری و رئیسجمهوری گرفته تا مردم ناراحت شدند، تاکید کرد این حمله کار ناعاقلانه و بدی بود. به خاطر مساله منا و اعدام شیخ نمر فضا خیلی احساسی و هیجانی شده بود و صبح همان روزی که مساله سفارت عربستان اتفاق افتاد معاون امنیتی وزارت کشور جلسه گذاشت و تمهیدات لازم فراهم شد. از نظر من در حفاظت از سفارت سهلانگاری شد و نیروها میتوانستند جدیتر و قویتر عمل کنند. کار از دست فرمانداری بیرون و در اختیار وزارت کشور و شورای تامین استان بود. از نظر من اشکال کار در مدیریت این بحران بود که البته با کسانی که سهلانگاری کرده بودند، برخورد شد.
رکورد بهکارگیری مدیران زن
وزیر کشور در ادامه این گفتوگو، درباره بهکارگیری زنان در مدیریت کشور توضیح داد: «ما در وزارت کشور از ۱۵۱ نفر از بانوان در سطوح مختلف مدیریتی از جمله معاون استاندار، فرماندار، بخشدار و مدیرکل استفاده کردهایم و از این بابت در میان دستگاهها رکورددار هستیم. رحمانیفضلی ادامه داد: «۱۳۱ نفر هم در سطوح مختلف مدیریتی از اهل تسنن داریم.» او درباره بهکارگیری زنان بهعنوان استاندار هم گفت که استانداری شرایط خاص و مسائل امنیتی، سیاسی و اجتماعی مختص خود را دارد و اگر خانمی که تجربه وزارت کشوری دارد و اشرافی بر سطح جامعیت این مسائل داشته باشد، مطرح شود، حتما استفاده خواهیم کرد و اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم.
مساله حصر
وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوالی درباره طرح مساله حصر در شورای عالی امنیت ملی توضیح داد: «اخباری که در جامعه مطرح بود و انتقال برخی نگرانیها و دستور رسیدگی بیشتر در شورای عالی امنیت ملی مطرح شد.»
ماجرای مینو خالقی
رحمانیفضلی درباره برخی انتقادها به او مبنی بر عقبنشینی وزارت کشور در برابر خواستههای غیرقانونی سایر دستگاهها یا افراد مثل قضیه مینو خالقی یا لغو کنسرتها، تاکید کرد: «من در مقابل هیچ زوری نمیایستم؛ بلکه آن را به سمت منطق و قانون هدایت میکنم. من هیچ وقت در این مواردی که شما اشاره کردید عقبنشینی نکردم.»
او با اشاره به ماجرای مینو خالقی منتخب سوم اصفهان در انتخابات مجلس دهم که پس از انتخابات با رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان روبهرو شد و از رفتن به مجلس دهم بازماند، گفت: «موضوع خانم خالقی عقبنشینی وزارت کشور نبود. ما نظر خود را شفاف به شورای نگهبان اعلام کرده و با آنها وارد مذاکره شدیم، ولی آنها بر نظر خود باقی ماندند. به ما انتقاد میکنند که چرا اعتبارنامه را امضا نکردید، اصلا اعتبارنامهای وجود نداشت. اعتبارنامه تعریفی دارد و عبارت است از گواهی تایید رای یک فرد که به امضای هیات نظارت و اجرایی رسیده باشد که نه هیات نظارت و نه هیات اجرایی آن را امضا نکرده بود.»
ارسال نظر