تخفیفهای کاذب مواد غذایی
رئیس اتحادیه بنکداران تهران با بیان اینکه بخشنامه وزیر سابق صنعت درباره حذف درج قیمت روی برخی گروههای کالایی آزمایشی و برگشتپذیر است، گفت: اگر رصد بازار نشان دهد که این طرح به نتایج مطلوب نرسیده اجرای آن متوقف میشود. به گزارش خبرگزاری فارس، محمد آقاطاهر درباره ابلاغیه وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت درباره حذف قیمتگذاری برخی گروههای کالایی از سوی تولیدکنندگان گفت: با ابلاغیه وزیر سابق که از اول مهرماه سال جاری اجرایی میشود، قرار است بهصورت پایلوت قیمتگذاری از سوی تولیدکنندگان از چند گروه از کالاهای غیراساسی (شیرینی، شکلات، چیپس، پفک و محصولات سلولزی) حذف شود و در راستای رقابتیشدن بازار قیمتگذاری از سوی توزیعکنندگان انجام شود.
رئیس اتحادیه بنکداران تهران با بیان اینکه بخشنامه وزیر سابق صنعت درباره حذف درج قیمت روی برخی گروههای کالایی آزمایشی و برگشتپذیر است، گفت: اگر رصد بازار نشان دهد که این طرح به نتایج مطلوب نرسیده اجرای آن متوقف میشود.به گزارش خبرگزاری فارس، محمد آقاطاهر درباره ابلاغیه وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت درباره حذف قیمتگذاری برخی گروههای کالایی از سوی تولیدکنندگان گفت: با ابلاغیه وزیر سابق که از اول مهرماه سال جاری اجرایی میشود، قرار است بهصورت پایلوت قیمتگذاری از سوی تولیدکنندگان از چند گروه از کالاهای غیراساسی (شیرینی، شکلات، چیپس، پفک و محصولات سلولزی) حذف شود و در راستای رقابتیشدن بازار قیمتگذاری از سوی توزیعکنندگان انجام شود. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در پاسخ به این سؤال که عدهای معتقدند با اجرای این ابلاغیه هرج و مرج در بازار ایجاد میشود، گفت: خیر، اجرای این ابلاغیه منجر به هرج و مرج نمیشود، بلکه الان هرج و مرج در قیمت برخی کالاها وجود دارد. وی افزود: بهعنوان مثال چیپس هزار تومانی برای مصرفکننده، با قیمت ۵۱۰ تومان از سوی کارخانه به عمدهفروش تحویل میشود و عمده فروش هم آن را با قیمت ۵۴۰ تا ۵۵۰ تومان به خردهفروش عرضه میکند، اما از آنجا که قیمت برای مصرفکننده روی آن هزار تومان درج شده است، بنابراین خردهفروش با حاشیه سود بسیار بالا آن را به مصرفکننده نهایی عرضه میکند.
آقا طاهر همچنین با اشاره به قیمت برخی محصولات سلولزی از قبیل دستمال کاغذی اشاره کرد و گفت: در حالی که دستمالکاغذی با برندهای غیرمعروف از کارخانه به عمده فروش با قیمت ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان فروخته میشود، اما قیمت برای مصرفکننده روی آن ۲۷۰۰ تومان درج شده است، بنابراین وقتی خردهفروش این کالا را با حدود ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان از عمده فروش خریداری میکند، با سود بالایی به مصرفکننده نهایی میفروشد. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران بیان کرد: ابلاغیه وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت در مورد حذف درج قیمت از سوی تولیدکنندگان بهصورت آزمایشی و برگشتپذیر است، بنابراین اگر این طرح نتایج مثبت یعنی رقابتی شدن بازار و همچنین کاهش قیمت را به دنبال نداشته باشد، قطعا ادامه نمییابد یا اصلاح میشود.
وی با بیان اینکه گروههای کالایی که برای اجرای این طرح در مرحله اول انتخاب شدهاند، جزو کالاهای غیراساسی هستند، گفت: اگر پس از اجرای طرح مذکور قیمت کالاها افزایش یافت یا اینکه هرج و مرج در قیمتگذاریها بهوجود آمد، میتوان نتیجه گرفت که طرح شکست خورده و نباید ادامه یابد. آقا طاهر با بیان اینکه ماهانه اصناف تهران ۳۰ هزار بازرسی از واحدهای صنفی انجام میدهد، گفت: با رصد بازار و آمارگیرها کاملا نتایج اجرای ابلاغیه مشخص میشود و میتوان پس از دوره آزمایشی در مورد آن نتیجهگیری کرد. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران با تأکید بر اینکه کارخانهها هم موظفند کالا را با فاکتور به خریدار عرضه کنند، گفت: قیمت کالا درب کارخانه مشخص و سود عمدهفروش هم ۳ درصد و خردهفروش بین ۱۲ تا ۲۰ درصد است. وی با بیان اینکه الان شاهد گرانفروشی در بازار هستیم، بیان کرد: قیمتهایی که اکنون روی کالاها از سوی تولیدکنندگان درج میشود، قیمت واقعی نیست و با حذف این قیمتها میتوان امید داشت که با رقابت در بازار قیمت واقعی کالا معین شود. آقا طاهر با اشاره به اینکه کالاهای کشاورزی مانند برنج، حبوبات، خشکبار و... قیمتگذاری نمیشوند، اما قیمت آنها در بازار رقابتی مشخص میشود، گفت: هرج و مرجی در قیمتگذاری این گروه کالاها دیده نمیشود. وی در پاسخ به این سوال که معمولا در بازار عرضهکنندگان با هماهنگی با هم، با بالاترین قیمت، کالا را به متقاضیان عرضه میکنند، گفت: خیر، این گونه نیست. در جایی که بورس کالا باشد، هیچ وقت عرضهکنندگان در گرانفروشی با هم رقابت نمیکنند و برای جذب مشتری سعی میکنند با کمترین قیمت کالا را به مشتری عرضه کنند.رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران با اشاره به تخفیفهای غیرمنطقی در عرضه کالا از سوی فروشگاهها زنجیرهای و یا سوپرمارکتها گفت: تخفیفهای ۶۰، ۵۰ و ۴۰ درصدی ناشی از قیمتگذاری غیرواقعی از سوی تولیدکنندگان روی کالاها است.
ارسال نظر