شبهات درباره آرای اعتماد ادامه دارد
مجلس در انتظار اعلام نظر هیات رئیسه
دنیای اقتصاد: با گذشت یک هفته از برگزاری جلسه رای اعتماد مجلسیها به وزیران پیشنهادی کابینه دوم روحانی، همچنان حرف و حدیثها درباره آن در میان نمایندگان ادامه دارد. برخی نمایندگان کماکان شائبه در شمارش آرای وزیران پیشنهادی را مطرح میکنند و در این میان، نام عباس آخوندی، حبیبالله بیطرف و محمدجواد آذریجهرمی بیش از همه مطرح شده است. در واقع این ماجرا از آنجا علنی و به رسانهها کشیده شد که مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در جلسه سهشنبه گذشته پارلمان اعلام کرد که آرای موافق با عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به اشتباه ۱۸۸ رای اعلام شد و تعداد آرای موافق با ایشان ۱۹۸ رای بوده است.
دنیای اقتصاد: با گذشت یک هفته از برگزاری جلسه رای اعتماد مجلسیها به وزیران پیشنهادی کابینه دوم روحانی، همچنان حرف و حدیثها درباره آن در میان نمایندگان ادامه دارد. برخی نمایندگان کماکان شائبه در شمارش آرای وزیران پیشنهادی را مطرح میکنند و در این میان، نام عباس آخوندی، حبیبالله بیطرف و محمدجواد آذریجهرمی بیش از همه مطرح شده است. در واقع این ماجرا از آنجا علنی و به رسانهها کشیده شد که مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در جلسه سهشنبه گذشته پارلمان اعلام کرد که آرای موافق با عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به اشتباه ۱۸۸ رای اعلام شد و تعداد آرای موافق با ایشان ۱۹۸ رای بوده است. همان روز، برخی نمایندگان این اصلاح را حاصل بازشماری آرای آخوندی خواندند و اعلام کردند که آرای دو نفر دیگر یعنی بیطرف و آذریجهرمی نیز بازشماری میشود. هرچند برخی اعضای هیاترئیسه مجلس تا امروز اعلام کردهاند که تغییری در آرای موافق دو فرد یادشده بهوجود نیامده اما در مقابل، برخی دیگر از نمایندگان همچنان به این موضوع با تردید مینگرند؛ بیش از همه به آرای موافق با بیطرف که نتوانست رای اعتماد بگیرد.
حالا این حاشیهها با واکنش سخنگوی هیاترئیسه مجلس روبهرو شده است؛ بهروز نعمتی سخنگوی هیاترئیسه مجلس با انتقاد از این حاشیهسازیها درباره رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت، تاکید کرد که نمایندگان حق دارند به یک وزیر پیشنهادی رای بدهند یا نه و افراد نباید بهدنبال مقصرتراشی باشند. نعمتی در گفتوگو با «ایسنا» اظهار کرد: آنچه اخیرا یکی از نمایندگان درباره بازشماری آرای آقای بیطرف گفته مبنای کارشناسی ندارد. در جریان بازشماری آرای وزیر پیشنهادی نیرو آقایان قاسم میرزایی و فتحی بهعنوان نماینده فراکسیون امید حضور داشتند و بازشماری دقیقی انجام شده که بر اساس آن نتیجه رای اعتماد تفاوتی نکرده است.
اشاره نعمتی به اظهارات محمود صادقی نماینده تهران است. او دو روز پیش در گفتوگویی با «ایرنا» آرای بیطرف را با چنان تردیدی روبهرو دانست که به زعم او احتمال راهیابی بیطرف به کابینه نیز وجود دارد. او چهارشنبه گذشته در پیامی توییتری موضوع دست بردن در آرای بیطرف را رسانهای کرده بود. او در این پیام نوشته بود: «معلوم شد تعدادی از آرای موافق بیطرف را خط زدهاند.» صادقی در گفتوگو با «ایرنا» در توضیحی که بهنظر میرسد شرحی است بر پیام توییتریاش گفت: «شنیدهام برخی نمایندگان از روی عصبانیت، تعدادی از آرای موافق نمایندگان به بیطرف را گرفته و روی آن خط کشیدهاند که هیاترئیسه مجلس باید به این موضوع رسیدگی کند.»
از سوی دیگر، با وجود آنکه بهروز نعمتی در گفتوگوی خود با «ایسنا» از حضور دو نماینده فراکسیون امید در فرآیند شمارش آرا سخن گفت، بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید در گفتوگو با «ایلنا» درباره مرجع تصمیمگیرنده در مورد انتخاب نمایندگان فراکسیونهای سیاسی مجلس برای شمارش آرای وزرای پیشنهادی اعلام کرد: حداقل هیاترئیسه فراکسیون امید در انتخاب این افراد تصمیمگیرنده نبود و بهنظر میرسد انتخاب اعضای هر فراکسیون برای شمارش آرای بیطرف ازطرف هیاترئیسه مجلس انجام شده است. سخنگوی فراکسیون امید مجلس با اشاره به حواشی ایجاد شده درمورد آرای وزیر پیشنهادی نیرو، با بیان اینکه هیاترئیسه در قبال تکتک آرای وزرای پیشنهادی مسوول است، بر لزوم پاسخگویی هیاترئیسه مجلس به افکار عمومی و اعلام رسمی نتایج نهایی تاکید کرد.
حبیبالله بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو در جلسه علنی روز یکشنبه پارلمان که نتیجه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی به رای گذاشته شد، با ۱۳۳ رای موافق، ۱۳۲ رای مخالف، ۱۷ رای ممتنع و ۶ رای باطل نتوانست برای وزارت نیرو رای اعتماد بگیرد. با توجه به آنکه ۲۸۸ نماینده مجلس در فرآیند رایگیری جلسه رای اعتماد کابینه دوازدهم حضور یافتند، وزیران پیشنهادی باید دست کم برای ورود به کابینه، ۱۴۵ رای موافق از نمایندگان کسب میکردند. حبیبالله بیطرف اما تا رسیدن به کف آرای اعتماد، ۱۲ رای دیگر کم داشت. حتی اگر اظهارات محمود صادقی مبنیبر باطل کردن آرای موافق بیطرف صحت داشته باشد، این وزیر پیشنهادی ۶ رای از دست داد که بهعنوان آرای باطل برای او بهشمار آمده است؛ بنابراین او باز ۶ رای موافق تا رسیدن به کف آرای اعتماد کم دارد و بر این اساس بهنظر نمیرسد احتمال راهیابی او به کابینه قوی باشد. مگر آنکه تعداد آرای باطله یا مخدوش بیش از این تعداد باشد.
با این همه بهنظر میرسد اظهارنظر نهایی هیاترئیسه مجلس در جلسات علنی میتواند به این شبهه پایان دهد.
ارسال نظر