نهایی شدن طرح مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا در مجلس
دنیای اقتصاد: طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه با اعمال تغییراتی و تبدیل به ۲۷ ماده به تصویب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رسید و قرار است در جلسه علنی فردا یکشنبه (۲۲ مرداد) مجلس برای تصویب نهایی مطرح شود. به گزارش «ایسنا» نمایندگان مجلس در جلسه علنی ۲۷ تیر ماه یک فوریت طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه را به تصویب رساندند و بعد از آن کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با برگزاری جلسات فوقالعاده و با اعمال تغییراتی، این طرح را تصویب و گزارش آن را به هیاترئیسه ارجاع کرد.
دنیای اقتصاد: طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه با اعمال تغییراتی و تبدیل به ۲۷ ماده به تصویب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رسید و قرار است در جلسه علنی فردا یکشنبه (۲۲ مرداد) مجلس برای تصویب نهایی مطرح شود. به گزارش «ایسنا» نمایندگان مجلس در جلسه علنی ۲۷ تیر ماه یک فوریت طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه را به تصویب رساندند و بعد از آن کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با برگزاری جلسات فوقالعاده و با اعمال تغییراتی، این طرح را تصویب و گزارش آن را به هیاترئیسه ارجاع کرد. تصویب کلیات این طرح در کمیسیون امنیت ملی مجلس، گرچه اقدام نهاد قانونگذاری ایران برای مقابله با اقدامات تحریمی اخیر ایالاتمتحده علیه ایران است، اما واکنش به تصویب این طرح تحریمی تنها به مجلس ایران ختم نشده است.
پیشتر عباس عراقچی، معاون حقوقی و امور بینالملل وزیر امورخارجه ایران ۷ مرداد در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس موافقت وزارتخارجه با طرح «مقابله با اقدامات خصمانه علیه ایران» را اعلام کرد و در عین حال با وجود آنکه از «نقض بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ برجام از سوی آمریکاییها» سخن گفت که «نیازمند عکسالعمل مناسب است»، تاکید کرد: «اینکه نقض عهدی صورت گرفته است در آن شکی نیست، اما هنوز تا نقض فاحش برجام فاصله داریم و در مورد پاسخ مقتضی ایران نسبت به این موارد هیات عالی نظارت بر برجام تصمیمگیری خواهد داشت.»
از سوی دیگر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری ایران نیز در اظهاراتی تاکید کرده بود که «جمهوری اسلامی ایران در برابر حرکتهای تهدیدآمیز نهتنها عقبنشینی نکرده؛ بلکه اقدامی تندتر یا متناسب با آن انجام میدهد.» آنچه واکنش مقامات جمهوریاسلامی ایران را درباره نقض برخی مفاد برجام با تصویب طرح جامع تحریمها علیه ایران از سوی ایالاتمتحده برمیانگیزد، آن است که آمریکاییها با تصویب طرح یادشده و تحریمهای جدید، مانع دستیابی کامل ایران به منافع اقتصادی حاصل از برجام خواهند شد. طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه ۹ بخش دارد که شامل کلیات، تعاریف، تعیین راهبرد، حمایت آمریکا از تروریسم، نقض حقوق بشر از سوی آمریکا، مجازاتها و اقدام متقابل، مقابله با تحریمهای اقتصادی آمریکا، حمایت از اتباع ایران و هماهنگی است. این طرح ۲۷ ماده دارد. در ماده ۱۴ این طرح آمده است: براساس قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوریاسلامی ایران در اجرای برجام، دولت و قوای مسلح کشور با رعایت سلسله مراتب موظفند به منظور حراست از امنیت و منافع ملی کشور و حمایت از متحدان در مقابله با تروریسم، تدابیر لازم را نسبت به تقویت توانمندیهای دفاعی جمهوریاسلامی ایران در همه زمینههای آفندی و پدافندی از جمله هوایی، دریایی، زمینی، موشکی و تقویت پدافند غیرعامل در مقابل حملات هستهای و ساخت پیشرانها، باتریهای هستهای، تصویربرداری نوترونی و پزشکی هستهای برنامهریزی و اقدام کنند.
در ماده ۱۹ و ذیل بند مقابله با تحریمهای اقتصادی آمریکا نیز اشاره شده که وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی و امورخارجه مشترکا موظفند تمهیدات اقتصادی، سیاسی و حقوقی و بینالمللی لازم برای حمایت از اشخاص و شرکتهای ایرانی که به تبع و بهانه فعالیتهای اقتصادی خود مورد تحریم آمریکا قرار گرفتهاند، اتخاذ کرده و اقدامات لازم را انجام دهند و نتیجه را به کمیسیونهای اقتصادی، امنیت ملی و سیاست خارجی و قضایی و حقوقی گزارش کنند.
ماده ۲۲ مربوط به بند حمایت از اتباع ایران نیز تصریح کرده که وزارت امورخارجه موظف است با همکاری وزارت اطلاعات حداکثر ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون نسبت به تهیه فهرستی از ایرانیانی که به اتهام نقض تحریمهای غیرقانونی آمریکا در زندانهای آن کشور محبوس هستند یا تحت تعقیب قرار دارند و نیز ایرانیانی که در سایر کشورها به بهانه نقض تحریمهای فوقالذکر تحتتعقیب قرار داشتهاند یا تقاضای استرداد آنها از سوی دولت آمریکا صورت گرفته است، اقدام کرده و جهت تصمیم مقتضی به شورایعالی امنیت ملی ارائه کند.
ارسال نظر