اروپا مواضع ضدونقیضی را در قبال ایران دنبال میکند
نخستین همسویی آشکار میان مواضع اروپا و ترامپ
دنیای اقتصاد: در شرایطی که ایالاتمتحده آمریکا تمام تلاشش را برای اعلام عدم پایبندی ایران به تعهداتش براساس توافق برجام بهکار گرفته است، اتحادیه اروپا بار دیگر پایبندی تمام طرفین منجمله ایران را به تعهدات در برجام تایید کرد. کاترین ری، سخنگوی فدریکا موگرینی تاکید کرد که تاکنون همه طرفها به تعهدات خود در برجام پایبند بودهاند. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری فرانسه، سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «ما همچنان ادامه انجام تعهدات طرفها در برجام را انتظار داریم.
دنیای اقتصاد: در شرایطی که ایالاتمتحده آمریکا تمام تلاشش را برای اعلام عدم پایبندی ایران به تعهداتش براساس توافق برجام بهکار گرفته است، اتحادیه اروپا بار دیگر پایبندی تمام طرفین منجمله ایران را به تعهدات در برجام تایید کرد. کاترین ری، سخنگوی فدریکا موگرینی تاکید کرد که تاکنون همه طرفها به تعهدات خود در برجام پایبند بودهاند. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری فرانسه، سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «ما همچنان ادامه انجام تعهدات طرفها در برجام را انتظار داریم.»
البته همزمان با اختلافنظر آمریکا و اروپا بر سر مساله پایبندی ایران به تعهداتش در برجام اما درخصوص فعالیتهای موشکی ایران همسوییهایی میان طرفین دیده میشود که این امر به نفع تهران نیست. اخیرا و پس از آزمایش موشک ماهوارهبر از سوی ایران، چهار کشور غربی عضو گروه ۱+۵ با نگارش نامهای خطاب به شورای امنیت با ادعای نقض قطعنامه این شورا از سوی ایران، پرتاب موشک ماهوارهبر سیمرغ از سوی ایران را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانسته و این اقدام را تحریکآمیز و تهدیدآمیز دانستهاند.
به گزارش عصر ایران سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان به همراه ایالاتمتحده آمریکا با نگارش نامهای خطاب به شورای امنیت ملل متحد و آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل، از فعالیتها و آزمایشهای موشکی بالستیک ایران ابراز نگرانی کرده و آن را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و روح برجام دانستهاند. این نامه به نیابت چهار کشور، از جانب «نیکیهیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل امضا شده است. کشورهای غربی امضاکننده نامه از شورای امنیت خواستهاند آزمایش اخیر موشک ماهواره بر سیمرغ را از جهت نقض قطعنامه ۲۲۳۱، بررسی کند. این نامه تاکید کرده جامعه جهانی باید پیامی روشن در قبال نقض تعهدات بینالمللی به ایران بدهد. این نامه همچنین از آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل میخواهد که گزارشی جامع از فعالیتهای موشکی و فضایی ایران آماده کند. آنها مدعی شدهاند اگر موشک سیمرغ در قالب موشکی بالستیک طراحی شود، امکان حمل کلاهک هستهای را خواهد داشت که این مساله نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است که ایران را از توسعه موشکهای دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای، منع کرده است. ایران با رد این ادعا گفته موشک سیمرغ با هدف قرار دادن ماهوارههای مختلف در مدار ۵۰۰کیلومتری زمین طراحی و ساخته شده و هیچ ارتباطی به برنامههای نظامی ندارد. این چهار کشور هفته گذشته نیز با صدور بیانیهای مشترک، از پرتاب موشک ماهواره بر سیمرغ ابراز نگرانی کرده و آزمایش موشکهای بالستیک از سوی ایران را نگرانکننده خوانده بودند. از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا این نخستین همسویی آشکار بین سیاستهای واشنگتن و پایتختهای اروپایی در قبال ایران محسوب میشود. قدرتهای غربی مدعیاند قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران را از توسعه برنامه موشکهای بالستیک منع میکند، ادعایی که از جانب ایران رد میشود.
ارسال نظر