تعطیلی پایتخت در روز تحلیف

دنیای اقتصاد: 4 روز دیگر (۱۴ مرداد) مراسم تحلیف حسن روحانی رئیس‌جمهوری در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و دولت دوازدهم کار خود را آغاز خواهد کرد. در همین حال روز گذشته محسن حاجی میرزایی، دبیر هیات دولت از تعطیلی کلیه دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی در روز شنبه چهاردهم مرداد ۱۳۹۶ در شهر تهران خبر داد.

به گزارش «ایسنا» محسن حاجی میرزایی اعلام کرد با توجه به شرکت گسترده هیات‌های خارجی در مراسم تحلیف دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری و به‌منظور برگزاری مناسب و شایسته مراسم مذکور و ایجاد تسهیلات لازم در رفت و آمد هیات‌های خارجی و رفاه حال شهروندان تهرانی، کلیه دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی (غیر از اورژانس و نهادهای امدادی) در روز شنبه چهاردهم مرداد ۱۳۹۶ در شهر تهران تعطیل است. همزمان روز گذشته جلسه فوق‌العاده شورای‌عالی امنیت ملی با موضوع برگزاری مراسم تحلیف رئیس‌جمهور در مجلس برگزار شد. پیش از برگزاری این جلسه، حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزارت کشور در حاشیه نشست مشترک معاونان سیاسی، امنیتی استانداری‌ها و معاونان هماهنگ‌کننده فرماندهی انتظامی استان که دیروز برگزار شد از افزایش سطح حفاظت از مجلس در روز تحلیف روحانی از «حساس» به «حیاتی» خبر داده بود.

به گزارش «ایرنا» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، مسوول تامین امنیت کلی مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری را قرارگاه ثارالله تهران بیان کرد و گفت: وظایف سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و پدافند هوایی در این مراسم مشخص شده است. همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، ذوالفقاری گفت:‌ تمام پیش‌بینی‌های امنیتی، انتظامی و ترافیکی این مراسم انجام و مسوولیت‌ها مشخص شده است.

مهمانان مراسم تحلیف

اما مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری، مهمانان ویژه‌ای هم خواهد داشت. هر چند هنوز لیست مهمانان خارجی مراسم تحلیف اعلام نشده، اما براساس گزارش‌ها قرار است فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دراین مراسم به‌عنوان مهمان ویژه حضور پیدا کند. همچنین با ابلاغ دعوت رسمی علی لاریجانی، رئیس مجلس، هیات بلندپایه قطر در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور حضور پیدا می‌کنند. ازسوی دیگر روز گذشته خبرگزاری «ایرنا» از حضور کیم‌یونگ‌نام، رئیس کنگره ملی خلق کره شمالی و مرد شماره دو این کشور به‌منظور شرکت در مراسم تحلیف حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران خبر داد. پیش از این نیز سخنگوی وزارت امورخارجه چین از سفر «هه لی فانگ» رئیس کمیته توسعه و اصلاحات ملی این کشور به‌عنوان فرستاده ویژه «شی جین پینگ» رئیس‌جمهوری چین برای حضور در این مراسم خبر داده بود. به گفته علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس بیش از ۹۰ هیات بلندپایه خارجی در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور شرکت می‌کنند. به گفته او از مقامات عالی‌رتبه تاکنون حضور هفت رئیس‌جمهوری و ۱۸ رئیس مجلس در مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری قطعی شده است.

گلایه از فشارها

همزمان با این مراسم موضوع ترکیب کابینه دوازدهم و اینکه آیا حسن روحانی در مراسم تحلیف از لیست وزرایش رونمایی خواهد کرد یا نه یکی از مهم‌ترین محورهای گفت‌وگوهای این روزهای سیاسیون و مردم را تشکیل می‌دهد. در همین حال روز گذشته محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و الهام امین‌زاده دستیار رئیس‌جمهور در زمینه حقوق شهروندی دو چهره دولت از فشارها و تشکیل کمپین‌ها برای انتخاب وزرا گلایه کردند.

در همین راستا، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در گفت‌وگو با «ایرنا» تاکید کرد که شناخت رئیس‌جمهوری از چهره‌های سیاسی و همکارانش دقیق است و فشار سیاسی و کمپین‌سازی‌ها در انتخاب اعضای کابینه دوازدهم بی‌اثر است. وی افزود: آنها که فکر می‌کنند رئیس‌جمهوری تحت‌تاثیر کمپین‌سازی‌ها همکاران خود را تعیین، جابه‌جا یا کنار می‌گذارند، معلوم است که هنوز وی را نشناخته‌اند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: به جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای چه در فضای رسمی و چه فضای مجازی توصیه می‌شود در جهت وحدت و همدلی گام بردارند و اینگونه فضاسازی‌ها تاثیری در تصمیمات رئیس‌جمهوری ندارد. وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی‌بر اینکه گفته می‌شود برخی افراد در چینش کابینه نقش اصلی را بر عهده دارند، گفت: رئیس‌جمهوری با طیف متنوعی از شخصیت‌ها و گروه‌های سیاسی مشورت می‌کنند، ولی نهایتا خود در انتخاب همکاران تصمیم می‌گیرند.

واعظی تاکید کرد: همان‌طور که روحانی تاکید دارد، دولت دوازدهم نیز تک جناحی نخواهد بود. چنانچه جریان‌هایی معتدل در دولت حضور دارند و وی از چهره‌های توانمندی که معتقد به مشی اعتدالی و ملتزم به رویکرد اکثریت رای‌دهندگان در انتخابات دوازدهم باشند، برای خدمت به مردم استفاده خواهند کرد. الهام امین‌زاده نیز در گفت‌وگو با «ایلنا» با اشاره به رزومه‌های متعددی که ازسوی چهره‌های مختلف به رئیس‌جمهور معرفی شده‌اند، اظهار کرد: شاهد هستیم که فشارهایی بر رئیس‌جمهور وارد می‌شود و افراد سیاسی و حتی اعضای کابینه برای جابه‌جایی یا اینکه در پستی بمانند یا حتی ارتقا کنند فشار می‌آورند و رئیس‌جمهور از این وضع خرسند نیست؛ چراکه این فشار‌ها ممکن است بر انتخاب اثر بگذارد و انتخاب اصلح را که برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم است، کمی تحت‌الشعاع قرار بدهد.

امین‌زاده با بیان اینکه رئیس‌جمهور خواستار‌ آرامش هستند تا در فضایی به دور از فشار‌ها تصمیم‌گیری کنند، گفت: مرتب از طریق روزنامه و سایت‌های خبری آقای روحانی را نباید مخاطب قرار داد که فلان شخص در دولت یا فلان سمت باشد و ایشان از این وضعیت راضی نیستند.

ادامه حضور امین‌زاده در دولت

ازسوی دیگر اخبار و گمانه‌زنی‌ها در مورد کابینه دوازدهم همچنان ادامه دارد. در همین ارتباط روز گذشته الهام امین‌زاده، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی در گفت‌وگو با «ایلنا» از ادامه حضورش در دولت دوازدهم خبر داد و گفت: آقای رئیس‌جمهور نگاه فراجناحی دارند و با توجه به تجربه و تخصصی که داریم، ایشان رویکردشان مثبت است اما اینکه در کجا باشم هنوز به‌طور قطعی معلوم نیست. او افزود: آنچه مسلم است به احتمال زیاد زنان برای وزارت نباشند، اما احتمال دارد در روزهای آتی این مساله نیز تغییر کند. امین‌زاده همچنین گفت: فعلا پست معاونت‌ها خالی است و رئیس‌جمهور برای آن تصمیم نگرفته‌اند و قرار شده بعد از بررسی رزومه‌های مختلف تصمیم‌گیری کنند. پپش از این برخی خبرها از جانشینی شهیندخت‌مولاوردی در پست دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی حکایت می‌کرد براساس این خبرها قرار است به احتمال زیاد سازمان حقوق شهروندی تشکیل شود. روز گذشته نیز مولاوردی در توییتی اعلام کرد که عهده‌دار سمت معاونت امور زنان نخواهد بود و ماندنش در کابینه منوط به تصمیم رئیس‌جمهوری است.