مجلس از پاسخهای وزیر ارشاد قانع شد
منع مجوز برای رسانههای دولتی و عمومی
دنیای اقتصاد: وزیر ارشاد از صادر نشدن مجوز برای رسانههای دولتی و عمومی خبر داد. رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که دیروز برای پاسخ به سوال حسینعلی حاجی دلیگانی درباره صدور مجوزهای نشریات به مجلس رفته بود توانست با توضیحات خود نمایندگان را از پاسخ هایش به این سوال قانع کند.
حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر در مجلس از وزیر ارشاد در مورد اینکه چرا زمان صدور مجوز نشریات طولانی شده است، سوال کرده بود. او همچنین با طرح این سوال که چرا هیات نظارت بر مطبوعات به وظیفه قانونی خود برای ارائه مجوز نشریات عمل نمیکند، تاکید کرد: هیات نظارت بر مطبوعات متاسفانه به اینکه موظف است ظرف سه ماه پاسخ متقاضیان دریافت مجوز برای نشریات را بدهد، عمل نمیکند.
دنیای اقتصاد: وزیر ارشاد از صادر نشدن مجوز برای رسانههای دولتی و عمومی خبر داد. رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که دیروز برای پاسخ به سوال حسینعلی حاجی دلیگانی درباره صدور مجوزهای نشریات به مجلس رفته بود توانست با توضیحات خود نمایندگان را از پاسخ هایش به این سوال قانع کند.
حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر در مجلس از وزیر ارشاد در مورد اینکه چرا زمان صدور مجوز نشریات طولانی شده است، سوال کرده بود. او همچنین با طرح این سوال که چرا هیات نظارت بر مطبوعات به وظیفه قانونی خود برای ارائه مجوز نشریات عمل نمیکند، تاکید کرد: هیات نظارت بر مطبوعات متاسفانه به اینکه موظف است ظرف سه ماه پاسخ متقاضیان دریافت مجوز برای نشریات را بدهد، عمل نمیکند.صالحی امیری هم در پاسخ به این سوالات با بیان اینکه دولت یازدهم بهترین عملکرد را پس از انقلاب در صدور مجوز و حمایت از مطبوعات و رسانهها داشته است، گفت که یکی از اقدامات بسیار مهم حذف صدور مجوز برای کل رسانههای دولتی و حذف یارانههای آنها است؛ یعنی هیچ مجوزی برای حوزههای دولتی و بخش عمومی صادر نمیشود تا بتوان از بخش خصوصی حمایت کرد. وزیر ارشاد در جلسه علنی دیروز پارلمان توضیح داد: در مجموع ۴ سال گذشته ۱۵ اقدام در حوزه حمایت از مطبوعات انجام شده است که یکی از آنها کاهش زمان صدور مجوز از سه سال به کمتر از ۶ ماه است. به گفته صالحی امیری تمام مکانیزمهای صدور مجوز، الکترونیکی شده و همه متقاضیان از طریق ثبت در سیستم سامانه معاونت مطبوعاتی میتوانند برای صدور مجوز اقدام کنند. در واقع کسانی که در این سایت ثبتنام کردهاند میدانند چه زمانی نوبتشان خواهد شد و همه کارها در اوج شفافسازی انجام میشود. او تاکید کرد که از زمان حضورش در این وزارتخانه تاکنون حتی یک مورد تخلف هم گزارش نشده است. صالحی امیری با بیان اینکه در سال ۹۶ یارانه مطبوعات و رسانه تا مرز ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است، گفت: از طرف دیگر صدور مجوز برای رسانههای دولتی حذف شده و دیگر به آنها یارانه تعلق نمیگیرد؛ این به آن معنا است که هیچ مجوزی برای حوزههای دولتی و بخش عمومی مثل شهرداریها صادر نخواهد شد. این اقدامات در جهت حمایت از بخش خصوصی انجام شده است. او موفقیت دیگر دولت را افزایش صدور مجوز برای رسانهها و مطبوعات دانست و توضیح داد: قبل از دولت یازدهم ۲۰۰ مجوز برای سایتها و نشریات صادر شده بود که این میزان در دولت یازدهم به ۲ هزار و ۵۰۰ مجوز رسید. وزیر ارشاد با بیان اینکه دو خلأ قانونی وجود دارد که باید اصلاح شود، گفت: در حال حاضر تنها صلاحیت فردی برای صدور مجوز مورد بررسی قرار میگیرد، حال اینکه بسیاری از افراد با تحصیلات غیر مرتبط تقاضای صدور مجوز برای نشریههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در سطح ملی میکنند که نتیجه آن منتشر نشدن این نشریات است. صالحی امیری افزود: این دولت در طول چهار سال گذشته ۶هزار و ۸۰۰ مجوز صادر کرده که حدود ۳ هزار مجوز بهدلیل عدم انتشار لغو شده است. این خود نشان میدهد که باید تنها صلاحیت فردی در صدور مجوز ملاک نباشد و مواردی همچون تحصیلات و مدارک مربوطه نیز مورد سنجش قرار گیرد. موضوعی که بهدنبال حل آن در لایحه جامع رسانه هستیم.
ارسال نظر