نخستوزیر سابق قطر:
زمانی با عربستان علیه ایران و یمن توطئه کردیم
دنیای اقتصاد: در ادامه اظهارات مقامات قطر درخصوص ایران و نقش عربستان برای تخریب روابط که به بحرانی شدن اوضاع میان دوحه و ریاض منجر شده است، نخستوزیر و وزیرخارجه سابق قطر اذعان کرد کشورش زمانی در توطئههای ریاض و شماری از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس علیه ایران و یمن شرکت کرده اما به محض پشیمانی به دشمن عربستان تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «حمد بن جاسم آلثانی» نخستوزیر سابق قطر در گفتوگو با یک شبکه ماهوارهای کانادایی به بررسی دلایل تحریمهای صورت گرفته از سوی عربستان علیه دوحه پرداخت.
دنیای اقتصاد: در ادامه اظهارات مقامات قطر درخصوص ایران و نقش عربستان برای تخریب روابط که به بحرانی شدن اوضاع میان دوحه و ریاض منجر شده است، نخستوزیر و وزیرخارجه سابق قطر اذعان کرد کشورش زمانی در توطئههای ریاض و شماری از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس علیه ایران و یمن شرکت کرده اما به محض پشیمانی به دشمن عربستان تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «حمد بن جاسم آلثانی» نخستوزیر سابق قطر در گفتوگو با یک شبکه ماهوارهای کانادایی به بررسی دلایل تحریمهای صورت گرفته از سوی عربستان علیه دوحه پرداخت. او در این گفتوگو که در برخی رسانههای یمنی از جمله «یمن پرس» و «لحج نیوز» بازنشر شده است، اعتراف کرد: قطر زمانی در توطئههای کشورهای حاشیه خلیجفارس علیه ایران و یمن مشارکت داشته است. ما توقع نداشتیم که برادران سعودی ما این رفتار غیرقابل قبول را با ما داشته باشند اما به نظر میرسد، رهبران سعودی در سیاست هنوز تازهکار و بیتجربهاند.
نخستوزیر سابق قطر افزود: «بله ما در برخی حساب و کتابهای سیاسی خود در منطقه اشتباه کردیم اما این کار را برای جلب رضایت برادرانمان در حاشیه خلیجفارس انجام دادیم. عربستان از دستورات و اقدامات آمریکایی - اسرائیلی در منطقه به منظور آزار ایران، حمایت و پول زیادی در این راه خرج میکند. ما در حمله غیرانسانی به کشور برادرمان یعنی یمن؛ شرکت داشتیم اما زمانی که از این مشارکت پشیمان شدیم و خواستار توقف جنگی شدیم که صرفا خسارت سیاسی و میدانی به همراه دارد، به دشمن تبدیل شدیم.»
او تاکید کرد: «قطر از تروریسم حمایت نکرده و نمیکند و همچنان در حال نبرد با تروریسم است. اما عربستان سعودی که دارای تفکر وهابی است، شیوخ فتنه را در خدمت دارد. اغلب تروریستها یا سعودی هستند یا در مساجد سعودی آموزش دیدهاند.»
نخستوزیر سابق قطر درباره تهدیدهای «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور گفت: «ما به نوجوانان در سیاست و احمقها پاسخ نمیدهیم. دلیل این نتایج جنگ یمن و خسارات وارده به ائتلاف بهویژه نیروهای سعودی، بیپروایی همین نادان است اما ما طعمه راحتی نیستیم. بله درست است که قطر یک کشور کوچک است اما یک کشور قدرتمند و دارای جایگاه جهانی است.» ناظران و تحلیلگران معتقدند که این اظهارات جدید میتواند منجر به بحرانیتر شدن اوضاع میان دو کشور شود.
روز جمعه (۵ خرداد) امیر قطر طی سخنانی ایران را قدرت منطقه دانست و خواستار تعامل جهان عرب با تهران شد و همچنین حمایت خود را از دو گروه مقاومت حزبالله و حماس اعلام کرد. سخنان امیر قطر با واکنش مقامات سعودی مواجه شد و روز دوشنبه (۱۵ خرداد) عربستان بهدلیل اینکه دوحه از سیاستهای ریاض در منطقه پیروی نمیکند، قطع رابطه خود را با قطر اعلام کرد؛ در همین حین دولتهای امارات، بحرین، مصر و جزایر مالدیو و همچنین دولت خودخوانده شرق لیبی و رئیسجمهوری فراری و مستعفی یمن حمایت خود را از سیاستهای آلسعود علیه قطر اعلام و روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کردند.
عربستان سعودی، امارات و بحرین همچنین تمامی مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود با قطر را بستهاند. به گفته تحلیلگران، بحران موجود ادامه مناقشه سال ۲۰۱۴ است، زمانی که عربستان، امارات متحده عربی و بحرین سفرای خود در قطر را بهدلیل حمایت دوحه از اخوانالمسلمین مصر فراخواندند.
ارسال نظر