از مساله هسته‌ای عبور کرده‌ایم عکس: خانه ملت

دنیای اقتصاد: نشست مشترک علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای‌اسلامی شامگاه چهارشنبه در حالی بر گزار شد که لاریجانی بار دیگر درباره عبور کشور از مساله هسته‌ای و ایجاد فضای آرام برای سرمایه‌گذاری سخن گفت. بر اساس آنچه خبرگزاری خانه ملت از این نشست گزارش داد، رئیس مجلس با اشاره به شرایط کشور گفت: در سال‌های گذشته با تدابیر اندیشیده شده کشور روی جاده مناسبی قرار گرفته که نیاز به حمایت دارد تا از سنگلاخ‌ها عبور کند. از مساله هسته‌ای تا حدودی عبور کرده‌ایم و فضای آرامی برای سرمایه‌گذاری ایجاد شده است.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه البته هنوز برخی کشورها در این زمینه مساله‌سازی می‌کنند، تاکید کرد: در برخی کشورها اقداماتی انجام می‌شود تا ایران را عصبانی کرده یا واکنش ایران را ببینند که این روند ادامه خواهد داشت و شاید شدیدتر هم بشود. لاریجانی با بیان اینکه در منطقه دچار تحولاتی می‌شویم، بیان کرد: چالش‌های منطقه‌ای رو به افزایش است و تروریست‌گرایی بیشتر می‌شود که در نتیجه آشفتگی امنیتی منطقه رو به افزایش است و لازم است که به آن توجه داشته باشیم. رئیس مجلس گفت که نقش رسانه‌ها در این مقطع مهم، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

لزوم ضابطه‌مندی برای فیلتر رسانه‌ها

علی لاریجانی در ادامه با تاکید بر اینکه نحوه تعطیلی مطبوعات و فیلتر شدن رسانه‌ها باید ضابطه‌مند شود، گفت: همان‌طور که موضوع حبس‌زدایی از سوی مجلس پیگیری می‌شود، نباید اجازه داد رسانه‌ها نیز به سادگی تعطیل شوند. قبول داریم در این زمینه نیاز به ضابطه داریم و اگر لازم باشد، مجلس نیز پیگیری خواهد کرد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور با اشاره به تجدیدنظر درخصوص هیات منصفه در لایحه گفت: گفته می‌شود در ارتباط با رسانه‌ها دو لایحه در راه است و البته دولت لایحه‌های دیگری را نیز در راه دارد که هنوز به دست مجلس نرسیده است که از جمله این لوایح می‌توان به لایحه خدمات کشوری اشاره کرد. او با بیان اینکه قانون مطبوعات سال‌هاست که وجود دارد، گفت: قانون سازمان نظام رسانه‌ها نیز موضوع مطلوبی است که می‌توان به آن توجه داشت. لاریجانی با بیان اینکه رسانه‌ها یک صنف هستند و می‌توانند مستقل باشند، تاکید کرد: دولت اگر سریع‌تر لوایح مربوطه را به مجلس ارائه کند، می‌توانیم روی آنها بیشتر کار کنیم. رئیس مجلس شورای اسلامی با تشکر از مطبوعات به‌دلیل همکاری معقولانه آنها با مجلس گفت: رسانه‌ها با مجلس ارتباط معقولانه‌ای داشته‌اند و من نقدهای مطرح شده را مفید می‌دانم زیرا رفتار رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی برای مجلس مفید است.

وظیفه رسانه‌ها درباره مصوبات

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه از رسانه‌ها می‌خواهم که مردم را نسبت به قوانینی که در مجلس با زبان خشک و حرفه‌ای وضع می‌شود، آشنا کنند، گفت: مردم باید بدانند چه قوانینی وجود دارد و اگر محدودیتی هست، آنها را بشناسند. برای مثال قانون رفع موانع تولید در مجلس شورای اسلامی وضع شده، ولی سرمایه‌گذار از این قانون مطلع نیست که در این‌گونه مواقع نقش رسانه‌ها برای ایجاد ارتباط بین مردم و قوانین وضع شده بسیار مهم است. رئیس قوه‌مقننه ادامه داد: اگر لازم باشد کمیته مشترکی را برای انتقال مفاهیم قانونی به مردم با رسانه‌ها تشکیل می‌دهیم و ما مخالفتی در این زمینه نداریم.

تقبیح رفتار حاشیه‌ای مسوولان

رئیس قوه‌مقننه در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی کشور تاکید کرد: بدون عزم ملی مشکلات اقتصادی قابل‌حل نیست و برای برون‌رفت از شرایط کنونی نیاز به ایجاد فضایی عقلانی و همگرایی بیشتر است. لاریجانی با بیان اینکه امام خمینی(ره) در زمان حیات خود به ثروتمندان توصیه می‌کردند که در زمینه‌های تولیدی، سرمایه‌گذاری کنند، گفت: ایشان از سوی دیگر به مسوولان نیز توصیه می‌کردند تا فضای امن اقتصادی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنند. او با تاکید بر اینکه نیاز به اصلاحات اقتصادی داریم، افزود: در بودجه سال ۹۶ حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد کسری بودجه داشتیم که با اوراق مشارکت بر آن سرپوش گذاشته شد. رئیس مجلس همچنین تاکید کرد که وقت مسوولان باید به مسائل اصلی کشور اختصاص یابد و رسانه‌ها رفتار مسوولانی را که به حواشی می‌پردازند باید تقبیح کنند.

علی لاریجانی در این نشست مشترک با مدیران رسانه‌ها تاکید کرد: لازم است رسانه‌ها رابطه تنظیم‌یافته‌تری با مجلس شورای اسلامی داشته باشند که ما نیز از این موضوع استقبال و برای فراهم کردن این امکان تلاش می‌کنیم. می‌توان با همکاری مرکز پژوهش‌ها و رسانه‌ها، مدلی را طراحی و از حضور رسانه‌ها در کمیسیون‌های مجلس استفاده کرد. پیشنهاد ایجاد کارگروهی برای مطبوعات که متشکل از نماینده رسانه‌ها، نمایندگان مجلس و معاون مطبوعاتی ارشاد است، قابل بررسی است تا اگر ایراد احتمالی دارد، برطرف شود. رئیس قوه‌مقننه با اشاره به اینکه مجلس دریچه ارتباط با رسانه‌ها را بازمی‌گذارد، گفت: همکاری با رسانه‌ها برای مجلس شورای اسلامی افتخار است. او با اشاره به تقاضای برخی مدیران رسانه برای دیدار با رئیس قوه‌قضائیه گفت: حتما توصیه می‌کنم تا رئیس قوه‌قضائیه با رسانه‌ها دیدار داشته باشد که قطعا این جلسات مفید خواهد بود و طی آن نظرات اهالی رسانه به‌صورت مستقیم به گوش مسوولان می‌رسد. لاریجانی گفت: مقدار زیادی از دعاوی مطرح شده در قوه‌قضائیه به عدم آگاهی مردم نسبت به حقوقشان ارتباط دارد.