توصیه ظریف برای رهایی از افراطگرایی
تاکید بر بهرهگیری از تمدنهای کهن
دنیای اقتصاد: وزرای خارجه شرکتکننده در «اجلاس ۱۰ تمدن کهن جهان» در آتن (یونان) طی بیانیهای در پایان این اجلاس، تصمیم گرفتند که «مجمع تمدنهای کهن» (ACForum) بهعنوان بستری برای گفتوگو و همکاری فرهنگی بین دولتهای عضو، تشکیل شود. به گزارش «ایسنا» در بیانیه تشکیل این مجمع، وزرای خارجه دولتهای شرکتکننده با اشاره به چالشهای به سرعت در حال تغییر و پیچیدهای که جهان با آن روبهرو است، مانند تروریسم، افراطگرایی، رادیکالیسم، خشونت، تبعیض نژادی، بیگانهستیزی و سایر اشکال نابردباریها، قویا روابط دوستانه و گفتوگوی مداوم بین کشورها و نیاز به همکاری بینالمللی و تفاهم بهعنوان ابزاری برای رسیدگی به چالشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را تشویق و بر دیپلماسی فرهنگی و تمدنی بهعنوان یک قدرت نرم و هوشمند و نیاز به ارتقای گفتوگوی تمدنها از طریق ارتباط مداوم و همکاری، تاکید کردهاند.
دنیای اقتصاد: وزرای خارجه شرکتکننده در «اجلاس ۱۰ تمدن کهن جهان» در آتن (یونان) طی بیانیهای در پایان این اجلاس، تصمیم گرفتند که «مجمع تمدنهای کهن» (ACForum) بهعنوان بستری برای گفتوگو و همکاری فرهنگی بین دولتهای عضو، تشکیل شود. به گزارش «ایسنا» در بیانیه تشکیل این مجمع، وزرای خارجه دولتهای شرکتکننده با اشاره به چالشهای به سرعت در حال تغییر و پیچیدهای که جهان با آن روبهرو است، مانند تروریسم، افراطگرایی، رادیکالیسم، خشونت، تبعیض نژادی، بیگانهستیزی و سایر اشکال نابردباریها، قویا روابط دوستانه و گفتوگوی مداوم بین کشورها و نیاز به همکاری بینالمللی و تفاهم بهعنوان ابزاری برای رسیدگی به چالشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را تشویق و بر دیپلماسی فرهنگی و تمدنی بهعنوان یک قدرت نرم و هوشمند و نیاز به ارتقای گفتوگوی تمدنها از طریق ارتباط مداوم و همکاری، تاکید کردهاند. .
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به نمایندگی از تمدن کهن ایران زمین در این اجلاس شرکت و سخنرانی کرد. ظریف در پایان اجلاس ۱۰کشور با تمدنهای کهن، تلاشهای دستهجمعی و بهرهگیری از تمدنهای کهن را برای رهایی از افراطگرایی ضروری خواند. به گزارش «ایرنا» او روز دوشنبه افزود: «با توسعه همکاری کشورهای شرکتکننده در این اجلاس و با بهرهگیری از آموزههای ارزشمند تمدنهای غنی خود میتوانیم با افراطگرایی و اقدام خشونتآمیز مقابله کنیم.» ظریف تاکید کرد، ادامه اینگونه همایشها می تواند نقش مهمی در ایجاد صلح جهانی، آرامش و امنیت بهوجود آورد و خشونت و افراطگرایی را نفی کند. در پایان این اجلاس قرار شد اجلاس بعدی گفتوگوی تمدنهای کهن، سال آینده میلادی در بولیوی برگزار شود. نخستین اجلاس «فرهنگها و تمدنهای کهن برای آیندهای بهتر» روز دوشنبه، با حضور وزیران امور خارجه ایران، یونان، چین، مصر، ایتالیا، هند، مکزیک، پرو، بولیوی و عراق، همراه با هیاتهای علمی این کشورها در آتن پایتخت یونان برگزار شد. همچنین وزیر امور خارجه با اشاره به حضور و سخنرانیاش در اولین اجلاس وزرای خارجه «۱۰ تمدن کهن جهان» در یونان روز دوشنبه در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: «امروز در مجمع تمدنهای کهن در آتن گفتم ما باید از الگوی «تحمیل و محرومیت» به الگوی «گفتوگو و مشارکت همگانی» تغییر جهت دهیم.» همچنین به گزارش «ایسنا» محمدجواد ظریف و ابراهیم جعفری وزرای امور خارجه ایران و عراق در حاشیه اجلاس تمدنهای کهن در آتن دیدار و درخصوص مهمترین مسائل مربوط به روابط دو جانبه و منطقهای گفتوگو و تبادلنظر کردند.
ارسال نظر