با رای مجلس صورت گرفت
رد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران
دنیای اقتصاد: با رای موافق ۱۳۲ نماینده به گزارش کمیسیون عمران مجلس، تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در واگذاری املاک و پروژههای مشارکتی به اشخاص حقیقی و حقوقی، رد و از دستور کار مجلس خارج شد؛ موضوعی که جلسه علنی دیروز پارلمان را با حاشیههایی روبهرو کرد.
آرای به دست آمده از نمایندگان نشان میدهد از میان ۲۹۰ نفر از نمایندگان مجلس، ۲۲۷ نفر در این رایگیری شرکت کردهاند؛ این موضوعی است که برخی نمایندگان موافق تحقیق و تفحص به آن اشاره کرده و غیبت دهها نماینده در جلسه علنی صبح دیروز را تا حدی معنادار خواندهاند.
دنیای اقتصاد: با رای موافق ۱۳۲ نماینده به گزارش کمیسیون عمران مجلس، تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در واگذاری املاک و پروژههای مشارکتی به اشخاص حقیقی و حقوقی، رد و از دستور کار مجلس خارج شد؛ موضوعی که جلسه علنی دیروز پارلمان را با حاشیههایی روبهرو کرد.
آرای به دست آمده از نمایندگان نشان میدهد از میان ۲۹۰ نفر از نمایندگان مجلس، ۲۲۷ نفر در این رایگیری شرکت کردهاند؛ این موضوعی است که برخی نمایندگان موافق تحقیق و تفحص به آن اشاره کرده و غیبت دهها نماینده در جلسه علنی صبح دیروز را تا حدی معنادار خواندهاند. از میان این نمایندگان میتوان به نامه فاطمه سعیدی نماینده تهران اشاره کرد که خطاب به مردم ایران، از غیبت دهها نماینده در جلسه دیروز نوشت و ادامه داد: «اگر حتی نیمی از غایبان در جلسه حضور داشتند، نتیجه دیگری رقم میخورد.» او به سه عامل دیگر در رای نیاوردن تحقیق و تفحص از شهرداری تهران نیز اشاره کرد و در تشریح یکی از آنها نوشت: «فشار سنگینی از سوی حامیان و اطرافیان شهردار تهران، طی هفتههای گذشته رو به افزایش گذاشت و لابیهای عجیب با نمایندگان صورت گرفت.» به نوشته این نماینده تهران «انتخاب زمان نامناسب (آخرین سهشنبه سال) برای قراردادن این موضوع در دستور کار» و «عدم پایبندی برخی نمایندگان به نگاه غیرسیاسی به فساد» ازجمله دیگر عوامل رای نیاوردن این تحقیق و تفحص بوده است. این مطلب از فاطمه سعیدی دیروز در «ایسنا» منتشر شد.
رد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران، دیروز با ۱۳۲ رأی موافق، ۹۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از دستور کار مجلس خارج شد. با این همه آنچه دیروز به برخی حواشی در زمینه رد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بر سر واگذاری املاک دامن زد، اظهارات علی لاریجانی رئیس مجلس بود که با استناد به ماده ۱۱۴ آییننامه داخلی مجلس، از بحث نمایندگان بر سر موافقت یا مخالفت با این گزارش ممانعت کرد و گفت که باید گزارش کمیسیون درخصوص تحقیق و تفحص بدون بحث به رأی گذاشته شود. هرچند این رایگیری بر اساس آنچه رئیس مجلس گفت برگزار شد، اما انتقادهایی را به دنبال داشت؛ مصطفی کواکبیان نماینده تهران که یکی از موافقان تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بود در حاشیه جلسه علنی دیروز با انتقاد از مخالفت مجلس با تفحص از شهرداری تهران، رد این تحقیق و تفحص را به علاقهمند نبودن علی لاریجانی به اجرایی شدن این طرح وابسته دانست و گفت: «علی لاریجانی دوست نداشت این تفحص رای بیاورد و با این کار حمایت خود را از شهردار اعلام کرد.» بر اساس گزارش «ایسنا» کواکبیان مدعی است که علی لاریجانی به او اجازه بیان اخطار درباره این طرح را نداد. او البته در دقایقی دیگر از جلسه علنی در اخطاری با استناد به اصل ۷۸ قانون اساسی، تحقیق و تفحص را حق قانونی مجلس دانست و گفت: در خبرگزاریها مطلب بهگونهای مطرح شده که فراکسیون امید درباره تفحص شکست خورده است در حالی که طرح تحقیق و تفحص مربوط به نمایندگان تهران بود و ربطی به فراکسیون نداشت.
این نماینده اصلاحطلب رای دیروز پارلمان به منتفی شدن تحقیق و تفحص از شهرداری تهران درباره واگذاری املاک را شکست مجلس خواند و تاکید کرد که پس از تعطیلات نوروز، طی یک نشست خبری، اطلاعات بیشتری درباره املاک نجومی در اختیار مردم قرار میدهد. البته یکی دیگر از نمایندگان نیز دیروز از انتشار اطلاعات جدید درباره این پرونده در آیندهای نزدیک خبر داد. قاسم میرزایی نیکو، نماینده دماوند دیروز در گفتوگویی با «ایلنا» با اشاره به تخلفات گسترده شهرداری تهران، تاکید کرد که بهزودی مستندات و اطلاعات خود را در اختیار مطبوعات قرار خواهد داد.
پیگیری در کمیسیون اصل ۹۰
از سوی دیگر علی مطهری، نایب رئیس مجلس نیز دیروز با اشاره به عدم تصویب طرح تفحص از شهرداری تهران گفت که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس میتواند به این مسائل رسیدگی کند.
بذل و بخشش ۱۰ میلیاردی؟
با این همه اظهارات یک نماینده دیگر که از متقاضیان تحقیق و تفحص از شهرداری تهران است نیز واکنشهایی در جلسه علنی دیروز پارلمان داشت. محمود صادقی نماینده تهران که بهعنوان درخواستکننده تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری تهران در واگذاری املاک و پروژههای مشارکتی به اشخاص حقیقی و حقوقی صحبت کرد، گفت: شهرداری تهران بهعنوان نهاد مدیریتکننده یک کلانشهر دارای حجم گسترده عملیات مالی، درآمد و هزینه بوده و البته اخبار متعددی درباره وجود تخلفات مالی احتمالی در حوزههای مختلف رسیده است. به گزارش «ایرنا» او با بیان اینکه اعمال نظارت دقیق از شهرداری تهران ضروری است، تصریح کرد: در این تقاضای تحقیق و تفحص اولین سوال درباره چگونگی تملک املاک واقع در طرحها و واگذاری آنها است و سوال دوم نیز درباره چگونگی اجرای پروژههای مشارکتی تهران و سومین سوال نیز در زمینه نحوه تغییر کاربریها است. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: شهرداری تهران از ابتدای طرح تحقیق و تفحص، واکنش غیرمتعارفی از خود نشان داد و لابیها و مذاکراتی را با نمایندگان آغاز کرد که عزم ما را برای دنبال کردن این تحقیق و تفحص راسختر کرد؛ زیرا اگر مسالهای وجود نداشت قطعا شهرداری باید از این شفافیت استقبال میکرد. صادقی با نمایش اسلایدهای هوایی از برخی مناطق شهر تهران که قبلا فضای سبز بوده و امروز ساختمانها و برجها جای آنها ساخته شده است، افزود: درآمد شهرداری از محل فروش تراکم و تغییر کاربریها ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین به گزارش خبرآنلاین، صادقی با بیان اینکه کمیسیون عمران مجلس باید از وزارت مسکن درباره تخلفات شهرداری استعلام میکرد، گفت: گزارشها نشان میدهد تهران بهصورت غیرقانونی در حال فروخته شدن از سوی شهرداری است تا کسب درآمدهایی انجام شود. این نماینده اعلام کرد که ظرف سه ماه گذشته به برادر یکی از اعضای کمیسیون عمران تراکمی به قیمت ۱۰ میلیارد تومان داده شده است. این اظهارات با واکنش سخنگوی کمیسیون عمران مواجه شد؛ صدیف بدری با انتقاد از متهم کردن کمیسیون عمران درباره رد تقاضای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران گفت: محمود صادقی یا باید مدارک خود را در این باره ارائه دهد یا از پشت تریبون پارلمان از همه عذرخواهی کند. او اعلام کرد که مطالب محمود صادقی خلاف واقع بود. البته واکنشها به رد تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به مجلس محدود نشد؛ رحمتالله حافظی، نماینده اصولگرای شورای شهر تهران نیز در حاشیه جلسه علنی دیروز این شورا به گزارش سایت دیدهبان شفافیت متعلق به احمد توکلی مبنی بر وجود تخلف در مساله واگذاری املاک شهرداری اشاره کرد و گفت: اما وقتی این موضوع در مجلس گشوده میشود با لابیهای جدی مواجه میشویم و جای تاسف دارد که مجلس نیز در بررسی این موضوع تعلل کرده است. به گزارش «ایسنا» حافظی در پاسخ به سوالی درخصوص لابی شهرداری با نمایندگان گفت: لابیها طبیعی است اما وقتی میبینیم تعدادی از نمایندگان حکم مشاوره از شهردار دارند و یا میبینیم برادر یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس ۱۰ میلیارد تومان تراکم از شهرداری میگیرد، این مساله قابل تامل است.
ارسال نظر