همکاری ایران و عربستان در زمینه لبنان
انتخاب: وزیر امور خارجه ایران در نشستی در اجلاس داووس که با موضوع آینده سیاست خارجی ایران برگزار شد، گفت ایران و عربستان درباره لبنان همکاری کردهاند. محمدجواد ظریف درباره چالش بین ایران و عربستان گفت: «من دلیلی نمیبینم که ایران و عربستان سیاستهای خصمانه علیه هم داشته باشند. میتوانیم برای ثبات در آینده منطقه همکاری کنیم. ایران و عربستان قادر بودند تا موانع در انتخاب ریاستجمهوری در لبنان را برطرف کنند. درخصوص لبنان ما توانستیم به یک راهحل برسیم. ایران و عربستان نمونه موفقیتآمیز (همکاری) در لبنان دارند.
انتخاب: وزیر امور خارجه ایران در نشستی در اجلاس داووس که با موضوع آینده سیاست خارجی ایران برگزار شد، گفت ایران و عربستان درباره لبنان همکاری کردهاند. محمدجواد ظریف درباره چالش بین ایران و عربستان گفت: «من دلیلی نمیبینم که ایران و عربستان سیاستهای خصمانه علیه هم داشته باشند. میتوانیم برای ثبات در آینده منطقه همکاری کنیم. ایران و عربستان قادر بودند تا موانع در انتخاب ریاستجمهوری در لبنان را برطرف کنند. درخصوص لبنان ما توانستیم به یک راهحل برسیم. ایران و عربستان نمونه موفقیتآمیز (همکاری) در لبنان دارند. بازی حاصل جمع صفر نتیجه منفی دارد. به قیمت نفت هم اگر نگاه کنید، میبینید که همه متضرر شدند، اما ما همچنین قادر بودیم که بازار نفت را با ثبات کنیم. او در پایان گفت: ما بسیار گله داریم؛ لفاظیهای زیادی را از عربستان دیدهایم. باید به واقعیت منطقه نگاه کنیم و ببینیم و بفهمیم که بر چه اساسی منطقه در مسیر اشتباهی حرکت میکند. ظریف در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که دربهای ایران برای رابطه اقتصادی با آمریکا باز است. او همچنین افزود: ایران تماسی با دولت ترامپ نداشته است.
وزیر خارجه سعودی: نگران برجام هستیم
همزمان عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی از نگرانی کشورش نسبت به توافق هستهای ۱+۵ با ایران خبر داد و گفت: «چند کشور جهان از جمله عربستان سعودی از این توافق (برجام) نگران هستند.» به گزارش سیانان عربی، وزیر خارجه عربستان سعودی در گفتوگویی که در حاشیه نشست اقتصادی داووس داشت به این مطلب اشاره کرد و ایران را به همکاری با داعش متهم کرد. عادل الجبیر مدعی شد: «ایران دارای تواناییها و منابع طبیعی محدود و اندکی است.» او گفت: «آنچه توجه مرا به خود جلب میکند این مساله است که چرا تمامی کشورهای جهان از سوی القاعده و داعش مورد حمله قرار گرفتند اما ایران مورد هجوم این گروهکها قرار نگرفت.» این در حالی است که عربستان سعودی حامی اصلی گروههای مسلح افراطگرای اسلامی در عراق و سوریه است. سعودیها از این گروهها در زمینههای تسلیحاتی، مالی و سیاسی دفاع میکنند. همچنین در ادامه عادل الجبیر تاکید کرد که موضع کشورش درباره برجام به ۲ عامل بستگی دارد؛ اول: میزان پایبندی ایران به همه بندهای توافق هستهای و دوم: کسب اطمینان از عدم تلاش ایران برای تولید سلاح هستهای. وزیر خارجه عربستان سعودی با اشاره به اینکه ایران در آینده توانایی غنیسازی در سطح بالایی را خواهد داشت، گفت: «تواناییهای غنیسازی ایران در ۱۰ تا ۱۲ سال آینده چگونه خواهد بود؟» او در ادامه با طرح این ادعا که آیا مردم جهان عدم تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای را باور میکنند؟ به ادعای خود پاسخ داد: «من فکر نمیکنم که آنها به این مساله باور داشته باشند.» عربستان سعودی و اسرائیل مهمترین مخالفان توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ (برجام) هستند. در عین حال الجبیر ایران را به حمایت از تروریسم متهم و ادعا کرد: «مساله دیگر درباره ایران، دخالتهای آن در منطقه و حمایت آن از تروریسم و نقض توافقنامههای مربوط به ممنوعیت موشکهای بالستیک است.» او مدعی شد که ایران در حقیقت توانسته طی سالهای گذشته از پذیرش مسوولیتهای خود فرار کند و این مساله موجب نگرانی است. الجبیر در ادامه نسبت به مقابله جهان با ایران ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدوار هستیم و پیشبینی ما نیز چنین است که جهان در مسوول شناختن ایران در حمایت از تروریسم، نقض توافقنامههای مربوط به موشکهای بالستیک و دخالت در مسائل داخلی کشورهای منطقه جدی عمل خواهد کرد. الجبیر، وزیر خارجه جوان عربستان سعودی بارها این اتهامات علیه ایران را تکرار کرده است.
ارسال نظر