الزام بهکارگیری پیمانکاران بومی در استانها
دنیای اقتصاد: نمایندگان مجلس، دستگاههای اجرایی را مکلف کردند که در پروژههای استانی از پیمانکاران بومی استفاده کنند. مجلسیها در ادامه بررسی مواد ارجاع شده لایحه برنامه ششم توسعه به کمیسیون تلفیق، ماده ۵۸ را تصویب کردند که بر اساس آن، تمامی دستگاههای اجرایی از جمله وزارتخانههای نفت و نیرو و سازمان انرژی اتمی و بنگاههای اقتصادی نهادهای عمومی غیردولتی مکلف شدند درطول اجرای برنامه، در پروژههای خود و درشرایط برابر به پیمانکاران بومی واجد شرایط استانی اولویت دهند و در قرارداد با همه شرکتها و پیمانکاران، اولویت با به کارگیری نیروهای بومی استانی (درشرایط برابر از نظر علمی و تجربی و با اولویت محل سکونت نزدیکتر) را درج و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.
دنیای اقتصاد: نمایندگان مجلس، دستگاههای اجرایی را مکلف کردند که در پروژههای استانی از پیمانکاران بومی استفاده کنند. مجلسیها در ادامه بررسی مواد ارجاع شده لایحه برنامه ششم توسعه به کمیسیون تلفیق، ماده ۵۸ را تصویب کردند که بر اساس آن، تمامی دستگاههای اجرایی از جمله وزارتخانههای نفت و نیرو و سازمان انرژی اتمی و بنگاههای اقتصادی نهادهای عمومی غیردولتی مکلف شدند درطول اجرای برنامه، در پروژههای خود و درشرایط برابر به پیمانکاران بومی واجد شرایط استانی اولویت دهند و در قرارداد با همه شرکتها و پیمانکاران، اولویت با به کارگیری نیروهای بومی استانی (درشرایط برابر از نظر علمی و تجربی و با اولویت محل سکونت نزدیکتر) را درج و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.نمایندگان همچنین بند ۶ ماده ۵۷ را نیز تصویب کردند که بر اساس آن دولت با همکاری سایر قوا مکلف است به گونهای برنامهریزی و اقدام کند که ورود کالای قاچاق در طول سالهای برنامه، سالانه حداقل ۱۰ درصد کاهش یابد. بر اساس تبصره این بند تا پایان سال دوم اجرای برنامه، دولت از فعالیت مبادی ورودی غیرمجاز زمینی و دریایی که خارج از کنترل گمرک است جلوگیری به عمل آورده و گزارش آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
هزینهکرد درآمدهای بخش معدن
از سوی دیگر نمایندگان با تصویب ماده ۵۴ این لایحه چگونگی هزینه کرد درآمدهای حاصل از بخش معدن در برنامه ششم توسعه را مشخص کردند؛ بر اساس این مصوبه، درآمدهای حاصل از بخش معدن در اموری چون تکمیل زیربناها و زیرساختهای مورد نیاز برای معادن بزرگ و زیرساختهای عمومی صنایع معدنی، تشویق صادرات محصولات صنایع معدنی دارای ارزش افزوده بالا، تکمیل نقشههای پایه زمینشناسی شناسایی، پیجویی و اکتشاف عمومی کلیه ظرفیتهای معدنی کشور صرف شود.
وظایف محیط زیستی دولت
نمایندگان همچنین با تصویب ماده ۴۸ لایحه برنامه، وظایف دولت برای حفاظت از محیط زیست را در برنامه ششم توسعه مشخص کردند. بر این اساس، دولت موظف شد اقداماتی چون نظارت بر ارزیابی راهبردی محیط زیست (SEA) در سیاستها و برنامههای توسعهای، اجرای برنامه عمل حفاظت، احیا، مدیریت و بهرهبرداری مناسب از تالابهای کشور، تهیه، تدوین و اجرای برنامههای عمل حفاظت از مناطق چهارگانه محیط زیست و گونههای در معرض تهدید و خطر انقراض حیاتوحش کشور، تامین اعتبارات ارزی و ریالی مورد نیاز برای اجرای تعهدات بینالمللی ایران در حوزه محیطزیست و... را انجام دهد.
ارسال نظر