پول ضامن بقای تعاونی نیست

دنیای اقتصاد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است که تزریق منابع بیشتر به یک تعاونی، ضامن بقای آن نیست و برای این امر باید تشکل‌‌ها تقویت شوند. وزیر، توسعه فرهنگ تعاون در بین مردم را یک ضرورت اصلی برای بقای تعاونی‌‌ها دانست. او همچنین از این موضوع خبر داد که حذف یارانه ۳ میلیون نفر از ثروتمندان، برنامه فعلی دولت نیست و جزو برنامه‌‌های آینده دولت محسوب می‌‌شود. وزیر تعاون طرح اختصاص ۵/ ۱ میلیارد دلار برای اشتغال را نیز صرفا برای روستاییان ندانست و اعلام کرد که بنگاه‌‌های کوچک و متوسط مناطق محروم نیز می‌‌توانند از آن بهره‌‌مند شوند.

بودجه هزار میلیاردی اشتغال در سال 96

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سهم اشتغال در رشد اقتصادی در بخش خدمات ۶۷ درصد، صنعت ۷ درصد و کشاورزی را ۲۶ درصد اعلام کرد و از پیش‌بینی ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اشتغال در بودجه ۱۳۹۶ خبر داد. به گزارش «ایرنا»، «علی ربیعی» روز یکشنبه در مراسم گشایش دومین نمایشگاه بزرگ توانمندی‌های بخش تعاون با رویکرد صادرات، در محل مصلای امام خمینی (ره) افزود: «سهم خدمات و صنعت در رشد اقتصادی محقق شده سال جاری ۷ درصد و کشاورزی ۲۶ درصد است.» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تعاون با تزریق منابع شکل نمی‌‌گیرد، تاکید کرد: ایجاد روحیه همکاری بقای واحدهای تعاونی را تضمین می‌‌کند.او افزود: «تلاش می‌‌کنیم نمایشگاه دستاوردهای تعاونی‌‌ها دائمی شود و اتصالات بین تعاونی‌‌ها حتی به شکل مجازی ادامه یابد. همچنین درصدد هستیم تالار گفت‌وگو را برای تعاونگران ایجاد کنیم تا ارتباط افقی و عمودی میان واحدها شکل بگیرد.»ربیعی با بیان اینکه تعاون در ایران سیرتطور مفهومی را طی کرده است، گفت: «در دوره‌‌هایی در ایران تعاون ارزش مفهومی بوده و بسیاری از مردم تلاش می‌‌کردند کالاهای مورد نیاز خود را از تعاونی‌‌ها تامین کنند.»وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «تعاونی‌‌هایی که تصور می‌‌کردند با تزریق منابع دوام می‌‌آورند، تعطیل شدند و برخی تعاونی‌‌ها حتی با جمع کردن مبلغ قابل‌توجهی از مردم دوام نیاوردند، بنابراین برای توسعه بخش تعاون، باید تشکل‌‌ها را توانمند کنیم.» ربیعی با اشاره به اینکه جاری کردن فرهنگ تعاون، نیاز به کار بیشتری دارد، افزود: «باید روح تعاون و فایده این بخش در زندگی مردم ملموس شود.»وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه قوانین بسیار قوی در تعاون وجود دارد، گفت: «در صورتی که بخواهیم در زمینه صادرات کار کنیم باید گونه‌‌هایی از تعاون شکل بگیرد.»او با ذکر این نکته که دو معاونت توسعه اشتغال و تعاون در این وزارتخانه توانسته‌‌اند مزیت‌‌های هر استان را شناسایی کنند، گفت: «می‌‌توانیم مزیت‌‌های شناخته شده را به سطح واقعیت برسانیم. اکنون ایران به‌عنوان یکی از ۲۰ کشور دارای مزیت گردشگری شناخته شده و می‌‌توانیم در حوزه صنایع‌دستی و بوم‌گردی تعاونی‌‌هایی را ایجاد کنیم.»به گفته ربیعی، در زمینه گردشگری نیاز به هتل پنج ستاره نداریم، بلکه با بوم‌گردی می‌‌توانیم اشتغال بالایی در این حوزه ایجاد کنیم. او از اجازه قانون برای توسعه مشاغل خرد خبر داد و گفت: «قانون برای توسعه اشتغال خرد به ما اجازه داده است، اما باید همین مبالغ خرد در زمینه اشتغال هزینه شود.»ربیعی با انتقاد از کسانی که سیاست‌‌های رفاهی را سیاسی می‌‌کنند، گفت: «سیاست‌‌های رفاهی می‌‌تواند در قالب تعاونی‌‌ها شکل بگیرد و به‌عنوان موضوعی اقتصادی و اجتماعی بررسی شود.»

حذف یارانه برنامه فعلی دولت نیست

علی ربیعی در حاشیه مراسم افتتاحیه، در پاسخ به این سوال که عملیات حذف یارانه ۳میلیون نفر دیگر از پُردرآمدها از چه زمانی عملیاتی می‌شود؟ گفت: «حذف یارانه ۳ میلیون نفر دیگر برنامه فعلی و کنونی دولت نیست، بلکه در آینده در دستور کار داریم.» به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش از این از ارسال پیامک به سه گروه برای حذف یارانه ۳میلیون نفر دیگر از پردرآمدها خبر داده بود. علی ربیعی با بیان اینکه یارانه ۴ میلیون نفر تاکنون حذف شده است، گفته بود: «حدود ۷ میلیون نفر در کشور درآمد خیلی بالا و رفتار غیرقابل کنترل اقتصادی دارند. برای سه گروه پیامک داده‌ایم، گام بعدی دولت حذف یارانه ۳ میلیون نفر دیگر است.»

لایحه 5/ 1 میلیاردی اشتغال صرفا برای روستاییان نیست

وزیر کار گفت: «لایحه اختصاص ۵/ ۱ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال صرفا مربوط به روستاییان نیست و مشاغل خرد و کوچک را نیز شامل می‌شود.»علی ربیعی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه لایحه اشتغال‌زایی با منابع ۵/ ۱ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی تنها مختص روستاییان نیست، تصریح کرد: «این طرح با هدف توسعه اشتغال و تخصیص منابع به بنگاه‌های متوسط و کوچک ارائه شده است.» او افزود: «این طرح اشتغال‌زایی با محوریت مناطق محروم خواهد بود و آیین‌نامه اجرایی آن در آینده پس از تصویب، نگارش خواهد شد.»ربیعی در واکنش به این موضوع که به دلیل عدم اطلاع نمایندگان از جزئیات نحوه هزینه کرد آن، امکان رد آن وجود دارد، گفت: «چنین چیزی مطرح نیست و این منابع با توجه به طرح، به بنگاه‌های متوسط و کوچک با محوریت مناطق محروم تخصیص داده خواهد شد.»