دنیای اقتصاد: نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز پارلمان، در جریان بررسی لایحه برنامه ششم توسعه با تصویب بندهایی از ماده ۴۵ این لایحه، دولت را مکلف به پرداخت ۸۵ درصد کمک بلاعوض برای هزینه‌های توسعه روش آبیاری نوین به منظور مقابله با بحران کم‌آبی کردند. براساس این ماده دولت مکلف است برای مقابله با بحران کم‌آبی و تعادل‌بخشی اقداماتی چون توسعه روش‌های آبیاری نوین، اجرای عملیات آب و خاک (سازه‌ای و غیرسازه‌ای)، توسعه آب‌بندها و... را به‌عمل آورد.

اصلاح قیمت حامل‌های انرژی

نمایندگان مجلس همچنین در جلسه عصر دیروز پارلمان، با اصلاح قیمت حامل‌های انرژی براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها تا پایان اجرای برنامه ششم توسعه موافقت کردند. براساس آنچه در ماده ۴۹ مصوب صحن مجلس آمده، به منظور ارتقای عدالت اجتماعی، افزایش بهره‌وری در مصرف آب و انرژی و هدفمند کردن یارانه‌ها درجهت افزایش تولید و توسعه نقش مردم در اقتصاد به دولت اجازه داده می‌شود که قیمت آب و حامل‌های انرژی و سایر کالاهای و خدمات یارانه‌ای را با رعایت ملاحظات اجتماعی و اقتصادی و حفظ مزیت نسبی و رقابتی برای صنایع و تولیدات، به‌تدریج تا پایان سال ۱۳۹۹ با رعایت قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اصلاح و از منابع حاصل به صورت هدفمند برای افزایش تولید، اشتغال، حمایت از صادرات غیرنفتی، بهره‌وری، کاهش شدت انرژی، کاهش آلودگی هوا و ارتقای شاخص‌های عدالت اجتماعی و حمایت‌های اجتماعی از خانوارهای نیازمند و تامین هزینه‌های جاری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های ذی‌ربط در چارچوب بودجه‌های سالانه اقدام لازم را به عمل آورد.

توقف بهره‌برداری صنعتی از جنگل‌ها

مجلسی‌ها همچنین با تصویب ماده ۴۸ این لایحه، مقرر کردند که طرح‌های جنگلداری و بهره‌برداری صنعتی از جنگل‌ها طی ۳ سال نخست برنامه ششم تعیین تکلیف و سپس متوقف شود. از سوی دیگر نمایندگان مجلس با تصویب ماده ۴۶ لایحه برنامه ششم توسعه، دولت را مکلف کردند که حداقل ۳۰ درصد آب آشامیدنی مناطق جنوبی کشور را از طریق شیرین کردن آب دریا تامین کند.براساس آنچه در بند الف ماده ۴۶ آمده است: دولت مکلف است اقدمات لازم را با رعایت سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در جهت اصلاح نظام بهره‌برداری آب آشامیدنی و بهره‌وری استحصال و بهره‌وری مصرف آن را حداقل معادل ۳۰ درصد ارتقا دهد و نیز حداقل ۳۰ درصد آب آشامیدنی مناطق جنوبی کشور از طریق شیرین کردن آب دریا تا پایان برنامه تامین کند. در تبصره این بند نیز آمده است: وزارت نیرو موظف است تا پایان برنامه تمهیدات لازم را برای تامین، طراحی و ساخت حداقل معادل ۷۰ درصد آب شیرین‌کن‌های مورد نیاز در شهرهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان را از جمله از طریق خرید تضمین آب شیرین شده و نیز مدیریت هوشمند و تجمیع خرید آب شیرین کن از طریق انتقال فناوری به داخل انجام دهد مدیریت انتقال فناوری از طریق جهاد دانشگاهی، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود.

گسترش شبکه فاضلاب شهری

همچنین با موافقت نمایندگان مجلس، دولت مکلف شد که تا پایان برنامه ششم توسعه علاوه‌بر وضع موجود، حداقل ۲۵ درصد مشترکین آب شرب در شهرهای کشور را به شبکه فاضلاب متصل کند. دولت مکلف است برای رسیدن به این هدف تمهیدات لازم را با استفاده از انواع روش‌ها از جمله سازوکارهایی چون استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی، خارجی و سازمان‌های بین‌المللی در ازای واگذاری پساب استحصالی و نیز استفاده از منابع حاصل از فروش پساب فاضلاب جهت توسعه و تکمیل طرح‌های فاضلاب شهری با پیش‌بینی منابع و مصارف آن در بودجه‌های سنواتی، اجرایی کند.