پاسخ جهانگیری به فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء(ص)
دنیای اقتصاد: معاون اول رئیسجمهور به اظهارات فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء درباره یک قرارداد کشتیسازی پاسخ داد. اسحاق جهانگیری دیروز در همایش سراسری مدیران قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) ضمن آنکه این قرارگاه سازندگی را یکی از بزرگترین پیمانکاران کشور خواند و از کارنامه کاری درخشان آن سخن گفت، به اظهارات فرمانده این قرارگاه درباره «قرارداد کشتیسازی با شرکت کرهای» واکنش نشان داد و تاکید کرد که این قرارداد مربوط به سال ۲۰۰۸ است. معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه در آن زمان بیش از ۲۵ درصد از مبلغ قرارداد به شرکت کرهای پرداخت شد و پس از آن به دلیل تحریمها امکان پرداخت مابقی مبلغ قرارداد فراهم نشد، توضیح داد: «چون این شرکت کرهای، ساخت کشتی را آغاز کرده بود علیه ایران شکایت و ادعای خسارت کرد و اخیرا پس از توافق برجام مذاکرات جدیدی با این شرکت انجام و مقرر شد که این شرکت از شکایت خود صرفنظر کند و خوشبختانه پذیرفته شد که با کاهش ۲۵ درصدی در مبلغ اجرا شود.
دنیای اقتصاد: معاون اول رئیسجمهور به اظهارات فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء درباره یک قرارداد کشتیسازی پاسخ داد. اسحاق جهانگیری دیروز در همایش سراسری مدیران قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) ضمن آنکه این قرارگاه سازندگی را یکی از بزرگترین پیمانکاران کشور خواند و از کارنامه کاری درخشان آن سخن گفت، به اظهارات فرمانده این قرارگاه درباره «قرارداد کشتیسازی با شرکت کرهای» واکنش نشان داد و تاکید کرد که این قرارداد مربوط به سال ۲۰۰۸ است. معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه در آن زمان بیش از ۲۵ درصد از مبلغ قرارداد به شرکت کرهای پرداخت شد و پس از آن به دلیل تحریمها امکان پرداخت مابقی مبلغ قرارداد فراهم نشد، توضیح داد: «چون این شرکت کرهای، ساخت کشتی را آغاز کرده بود علیه ایران شکایت و ادعای خسارت کرد و اخیرا پس از توافق برجام مذاکرات جدیدی با این شرکت انجام و مقرر شد که این شرکت از شکایت خود صرفنظر کند و خوشبختانه پذیرفته شد که با کاهش ۲۵ درصدی در مبلغ اجرا شود.»
جهانگیری در عین حال، کشتیسازی را یکی از رشتههای مهم صنعتی ایران برشمرد و تاکید کرد: «باید از شرکتهای فعال در این زمینه حمایت کنیم و برای تامین مالی پروژههای مرتبط با کشتیسازی راهحلی پیدا کنیم و امیدوارم بتوانیم با این گونه اقدامات به یکی از کشورهای خوب در زمینه کشتیسازی تبدیل شویم.»
معاون اول رئیسجمهوری همچنین گفت: «اصرار داریم هیچ قرارداد خارجی منعقد نشود مگر اینکه در اجرای آن از ظرفیت داخل استفاده شود و پیوست فناوری نیز در کنار این قرارداد باشد.»
دو روز پیش سردار عبادالله عبداللهی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) در یک نشست خبری، با انتقاد از قرارداد ایران و کرهجنوبی درباره کشتیسازی از دولت خواسته بود که دستور لغو فوری آن را صادر کند. عبداللهی با اشاره به امضای قراردادی توسط دولت با کرهجنوبی برای ساخت کشتی گفته بود: «مجموعه صدرا که میتوانست کشتی اقیانوس پیمای ۳۱۳ را بسازد، چرا خودش وارد ساخت این کشتیها نشود؟ آیا این کار خیانت به حساب نمیآید؟ »
پاسخ شرکت ملی نفتکش
تنها یک روز پس از اظهارات فرمانده قرارگاه خاتم درباره قرارداد کشتیسازی ایران و کره، محمد رشدی، رئیس پروژههای طراحی و ساخت شرکت ملی نفتکش ایران با اشاره به سفارش ساخت سه فروند نفتکش به کشتیسازی صدرا گفت: «سه فروند نفتکش ۶۳ هزار تنی برای تردد در دریای خزر به کشتیسازی صدرا در نکاء سفارش داده شده بود. قیمت هر کشتی ۴۰ میلیون دلار برآورد شدکه با توجه به افزایش قیمت فولاد، کشتیسازیها ۱۵ میلیون دلار به قیمت هر کشتی اضافه کردند و گفتند اگر این مبلغ پرداخت نشود هیچ کدام از کشتیها را نمیسازند.» به گزارش «آنا» رشدی یادآوری کرد: «اکنون حدود ۱۳ سال از آن سفارشها میگذرد اما هنوز اولین کشتی نفتکش فرآوردهبر تنها ۷۰ درصد و دومین کشتی فقط پنج درصد ساخته شده است.»
ارسال نظر