رئیس‌کل بیمه مرکزی تاکید کرد: صندوق بیمه‌های همگانی طی یک روند ۱۰ ساله به‌طور کامل از دولت جدا خواهد شد و به مرور سهم پرداختی مردم در این بیمه افزایش می‌یابد. عبدالناصر همتی در گفت‌وگو با «ایسنا» توضیحاتی درباره صندوق بیمه‌های همگانی که اخیرا در مجلس به تصویب رسیده، دیدار با عمانی‌ها، حذف مالیات به ارزش افزوده بیمه و افزایش بیمه با دیه، ارائه داد. همتی در مورد لایحه صندوق بیمه‌های همگانی که در هفته‌های گذشته در مجلس به تصویب رسید و طی آن قرار شده از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان بنا به محل سکونت افراد به‌عنوان حق بیمه روی قبض برق منازل مسکونی بیاید، اظهار کرد: در این طرح پیش‌بینی‌هایی شده که حق بیمه‌هایی که از مردم گرفته می‌شود باید به تدریج افزایش یابد و کم‌کم که فرهنگ‌ این بیمه جا افتاد، سهم مردم بیشتر می‌شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام منجر به بزرگ‌تر شدن دولت نخواهد شد؟ پاسخ داد: برای این موضوع یک پروسه ۱۰ ساله در نظر گرفته شده است. در حال حاضر نمی‌توانیم همه حق بیمه را از مردم بگیریم، بنابراین دولت این مبلغ را می‌دهد و سالی ۱۰ درصد از سهم دولت کم شده و به سهم مردم اضافه می‌شود و به تدریج به جایی می‌رسد که دولت هیچ پرداختی نداشته باشد، در نتیجه روندی پیش‌بینی شده است که عملا از حالت دولتی شدن خارج شود، ولی در حال‌حاضر نیاز به حمایت دولت دارد.

رئیس‌کل بیمه مرکزی در مورد دیدار با مسوولان عمانی در هفته‌های گذشته و شرح خواسته‌های آنان گفت: عمانی‌ها می‌خواستند برای کشتی‌هایی که از طریق عمان به بنادر ایران می‌آیند و کالا و مسافر حمل می‌کنند، پوشش بیمه‌ای بگیرند. همتی ادامه داد: ما در این زمینه با بیمه ایران هماهنگ کردیم، قرار شد بیمه ایران مذاکراتی را در این باره آغاز کند؛ چراکه بیمه ایران در آنجا نمایندگی دارد و نمایندگی‌اش را می‌تواند در آنجا فعال‌تر کند. ما این موضوع را پیگیری می‌کنیم. همتی در مورد صحبت‌های معاون اول رئیس‌جمهوری که گفته می‌خواهند صحبت‌هایی کنند که مالیات بر ارزش افزوده بیمه‌ها حذف شود، گفت: برای ارزش افزوده ما باید به مجلس لایحه ببریم و از آنجا اجازه بگیریم. ما پیگیر این موضوع هستیم و به‌شدت مخالف گرفتن مالیات بر ارزش افزوده روی بیمه‌ها هستیم چون این موضوع مستقیما روی نرخ بیمه اثر می‌گذارد. ما که می‌خواهیم فرهنگ بیمه را توسعه دهیم و نفوذ بیمه را افزایش دهیم، نیاز داریم که نرخ بیمه تعدیل شود. همین موضوع حدود ۹ درصد نرخ بیمه را تعدیل می‌کند. ما با مالیات بر ارزش افزوده بیمه مخالفیم، وزیر اقتصاد هم مخالف است. باید پروسه‌اش طی شود تا ان‌شاءالله مجوزی در این زمینه بگیریم.

او در پاسخ به اینکه آیا با بالارفتن قیمت دیه، قیمت بیمه‌ها نیز افزایش می‌یابد؟ گفت: من راجع به دیه نمی‌دانم. تصمیم در این موضوع با قوه‌قضائیه است. اما به الحاقیه نیازی نیست و صندوق این موضوع را پوشش خواهد داد ولی ممکن است دیه افزایش پیدا کند که تصمیمش‌ با قوه قضائیه است و ما تابع نظر قوه قضائیه هستیم، اما اگر دیه افزایش یابد بیمه‌نامه‌های جدید باید بر اساس پوشش جدید باشد ولی آنهایی که قبلا صادر شده تا پایان دوره بیمه‌شان مشکلی ندارند.