وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان ضمن دیدار با وزرای «صنعت و تجارت خارجه» و «معادن و انرژی» برزیل، خواستار شتاب بخشیدن در به نتیجه رسیدن مذاکرات تجاری و اقتصادی با طرف برزیلی شد و وزرای برزیلی نیز از طرف رئیس‌جمهوری این کشور اطمینان دادند که همکاری تجاری و اقتصادی ایران با قدرت و شتاب بیشتری پیش برود و ابراز امیدواری کردند که حجم مبادلات تجاری بین دو کشور، در آینده نزدیک دو برابر شود. تسهیل در رابطه بین بانک‌های ایران و برزیل و کاهش یا حذف تعرفه‌های مالیاتی گمرکی مهمترین موضوعات مورد بحث بود.

به گزارش شبکه خبری «ایبنا» طیب‌نیا که به منظور شرکت در چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری فدراتیو برزیل به برازیلیا سفر کرده بود، در اولین دیدار خود با وزیر صنعت و تجارت خارجه برزیل مارکوس پریرا گفت‌وگو کرد.او با اشاره به اینکه این دومین سفری است که به برزیل داشته و در سفر قبلی مذاکراتی در زمینه گسترش همکاری‌های اقتصادی انجام شده است، افزود: گسترش روابط تجاری با برزیل در بخش‌های کشاورزی و صنعتی برای ایران مهم است و برزیل از توانایی‌های بالایی در صنعت کشاورزی و تولید فرآورده‌های دامی برخوردار است و همچنین ایران نیز در زمینه‌های مختلف صنعتی از جمله گاز و فرآوردهای نفتی و پتروشیمی و صنایع‌دستی از توان صادراتی بالایی برخوردار است و همین موضوع می‌تواند میزان روابط تجاری دو کشور را به حد مطلوبی گسترش دهد. طیب‌نیا با اشاره به اینکه ایران هم در حال حاضر از پتانسیل بالایی برای سرمایه‌گذاری برخوردار است، گفت:‌ مسیر تجارت با ایران هموار شده و در حال حاضر مانعی بین‌المللی برای گسترش روابط تجاری ایران با دنیا وجود ندارد.

وزیر اقتصاد ایران در جلسه با وزیر صنعت درخواست کرد برای عملی شدن توافقات صورت‌گرفته قبلی، طرف برزیلی شتاب بیشتری برای به نتیجه رسیدن این مذاکرات ببخشد. تسهیل در رابطه بین بانک‌های ایران و برزیل و کاهش یا حذف تعرفه‌های مالیاتی گمرکی از جمله موضوعات مورد بحث این جلسه بود.«مارکوس پریرا» در این جلسه ضمن استقبال گرم از وزیر اقتصاد کشورمان ابراز امیدواری کرد که سطح مبادلات تجاری ایران و برزیل در آینده نزدیک افزایش پیدا کند. وزیر صنعت و تجارت خارجه برزیل با اشاره به اینکه بحران سیاسی که برزیل آن را پشت سر گذاشت، باعث شد برخی از کارها به کندی انجام شود، از طرف رئیس‌جمهوری برزیل «میشل تمر» اطمینان داد همکاری تجاری و اقتصادی با ایران با قدرت و شتاب بیشتری انجام خواهد شد و برزیل علاقه‌مند است روابط تجاری موجود که حدود ۲ میلیارد دلار است در آینده نزدیک افزایش پیدا کند. وزیر صنعت برزیل اطمینان داد در جلسه کمسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و برزیل، سندهای همکاری اقتصادی و تجاری بین دو کشور در زمینه توافق شده به امضا برسد.همچنین پس از این دیدار، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان روز پنج‌شنبه با وزیر انرژی و معادن برزیل نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی(شادا) «فرناندو بزها کولیو فیلیو» وزیر انرژی و معادن برزیل در دیدار با علی طیب‌نیا گفت: روابط برزیل و ایران بیشتر از هر زمان دیگری در حال گسترش است و حضور وزیر اقتصاد ایران در برزیل که با وزرای مختلف جهت انجام توافق‌های تجاری و اقتصادی بین دوکشور دیدار و گفت‌وگو می‌کند، کمک می‌کند تا در جلسه نهایی اجلاس اسناد و تفاهم‌نامه‌های مهمی امضا و در نهایت عملی شود. او گفت:‌ برزیل هم بیشتر از هر زمان دیگری علاقه‌مند و هم نیازمند به گسترش روابط تجاری خود با ایران است. ایران از توانایی بسیار خوبی در زمینه‌های انرژی و نفت و گاز برخوردار است.وزیر انرژی و معادن برزیل با معرفی کارگروه اقتصادی و تجاری خود به هیات ایرانی افزود:‌ من مطمئن هستم و دولت جدید ما در این زمینه مصمم است و شکی ندارم که میزان مبادلات تجاری که در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار است، در آینده نزدیک دوبرابر خواهد شد و با برنامه‌ریزی‌هایی که بین دو کشور انجام شده تا به ۵ میلیارد دلار هم برسد. فرناندو کولیو‌فیلیو از گسترش روابط تجاری در دوران تصدی وزارت خود ابراز خرسندی کرد و گفت:‌ ما در دولت برزیل علاقه‌مند به گسترش هرچه بیشتر رابطه تجاری با ایران هستیم و من هم در آینده نزدیک سفری به ایران خواهم داشت؛ نه صرفا برای دیدار و یک سفر بلکه مذاکرات جدی خواهیم داشت تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری بین دوکشور را عملی کنیم.طیب‌نیا در این جلسه به تشریح فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران پرداخت و گفت:‌ ایران و برزیل در روابط تجاری موجود مکمل یکدیگرند. هردو کشور یک هدف مشترک دارند و برای حل مشکل فقر و مشکلات معیشتی مردم خود تلاش می‌کنند. برقراری ارتباط بین بانک‌های دوکشور و رابطه کارگزاری از محورهای گفت‌وگوی طیب‌نیا با وزیر انرژی و معادن برزیل بود در این جلسه که به مدت یک ساعت و نیم طول کشید، کارشناسان دوطرف نیز به بحث تبادل نظر در زمینه‌های مخلتف تجاری پرداختند.