شرط امارات برای گفتوگوهای سازنده اعراب با ایران
دنیای اقتصاد: در شرایطی که روابط سیاسی و اقتصادی ایران و عربستان سعودی قطع و با دولتهای امارات و بحرین نیز تنش آلود است، وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی از تعیین شرط برای آغاز گفتوگوهای سازنده دولتهای عربی با ایران خبر داده است. به گزارش «انتخاب»، انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات عربی متحده روز یکشنبه از لزوم برپایی مرکز عربی برای مذاکرات سازنده و واقعی با ایران و بهطور مشروط خبر داد. به نوشته روزنامه «گلف نیوز» قرقاش در نشست منطقهای که در «مرکز مباحثات ابوظبی» برگزار شد، گفت: «لزوم ساخت مرکز عربی میانهرو برای پیشبرد منطقهای با ثبات، باز و پویا وجود دارد.
دنیای اقتصاد: در شرایطی که روابط سیاسی و اقتصادی ایران و عربستان سعودی قطع و با دولتهای امارات و بحرین نیز تنش آلود است، وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی از تعیین شرط برای آغاز گفتوگوهای سازنده دولتهای عربی با ایران خبر داده است. به گزارش «انتخاب»، انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات عربی متحده روز یکشنبه از لزوم برپایی مرکز عربی برای مذاکرات سازنده و واقعی با ایران و بهطور مشروط خبر داد. به نوشته روزنامه «گلف نیوز» قرقاش در نشست منطقهای که در «مرکز مباحثات ابوظبی» برگزار شد، گفت: «لزوم ساخت مرکز عربی میانهرو برای پیشبرد منطقهای با ثبات، باز و پویا وجود دارد.» این مقام ارشد اماراتی با نام بردن از عربستان سعودی و مصر و نقش محوری آنها گفت که ضرورت دارد برای ایجاد یک سازوکار نوین عربی در سطح منطقه تفکر کنیم تا از آشفتگیهای کنونی خارج شویم. او با اصلاح دیدگاه برخی که نگران گفتوگو با ایران هستند، ابراز کرد: «ما نباید نظرهای منطقی را رد کنیم با این حال نیاز است تا گفتوگوهای سازنده و واقعی و براساس مجموعه قوانین مشخص صورت پذیرند.» قرقاش در ادامه با شرط گذاشتن برای ایران مدعی شد که ضرورت دارد ایران به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای عرب احترام گذاشته و به نفوذ خود بر شیعیان دیگر کشورها پایان دهد و تلاش برای صدور انقلاب را متوقف کند.
اظهارات قرقاش در حالی مطرح میشود که حمایتهای عربستان، امارات و قطر از گروههای تروریستی در سوریه و همراهی در حمله ائتلاف عربی به یمن، نقش مهمی در بیثباتی منطقه ایفا کرده است و اگر دولتهای عربی مبنای خود را بر گفتوگوهای سازنده با ایران قرار دادهاند، باید خود حجم حمایتهای مالی و معنوی از این گروهها را کاهش دهند. همزمان با اظهارات انور قرقاش، سفیر پیشین عربستان در عراق و وزیر مشاور فعلی دولت این کشور در امور خلیجفارس اعلام کرد قرار نیست میشل عون برای حل اختلافات میان ریاض و تهران میانجیگری کند.
او در پاسخ به سوالی درباره شایعاتی که مبنی بر میانجیگری «میشل عون» رئیسجمهوری لبنان میان ایران و عربستان منتشر شده گفت که گمان نمیکند میانجیگری در میان باشد و افزود که ایران میداند عربستان چه میخواهد و از دلایل قطع شدن روابط آگاه است. بعد از انتخاب میشل عون [گزینه مورد حمایت حزبالله] بهعنوان رئیسجمهوری لبنان، السبهان برای دیدار با جریانهای سیاسی و حزبی لبنان دیدار و گفتوگو کرده بود. از سوی دیگر، سخنگوی وزارت خارجه ایران در گفتوگویی با «الجریده» کویت تاکید کرد که تنش کنونی میان تهران و عربستان ریشه مذهبی ندارد. بهرام قاسمی با بیان اینکه تنش میان دو کشور بدون شک به ریشههای مذهبی بازنمیگردد، افزود: «ما معتقدیم که وحدت جهان اسلام «پایه و اساس» است و به همین دلیل به تمام مذاهب و فرقهها احترام میگذاریم و برخی تفاوتها و اختلافهای کوچک دلیل نمیشود که به سمت خشونت برویم. ما باید به ریشه اختلافات کنونی بنگریم تا آن را بهصورت واضح ببینیم، رژیم صهیونیستی بیشترین استفاده را از درگیری کنونی میان ایران و عربستان میبرد.»
ارسال نظر