میزان: آیت‌الله آملی لاریجانی با انتقاد شدید از برخی اظهارات در روزهای اخیر تصریح کرد: برخی مسوولان به صورت شفاهی یا کتبی، با ‌واسطه یا بی‌واسطه درخواست برخورد با برخی مطبوعات و رسانه‌ها را دارند؛ اما وقتی در میان اهالی رسانه قرار می‌گیرند، ندای آزادی مطبوعات سر می‌دهند. رئیس قوه‌قضائیه روز گذشته در جلسه مسوولان عالی قضایی، با تاکید بر اینکه افترا، توهین و شایعات ازسوی رسانه‌ها شرعا و قانونا ممنوع است، گفت: چنین مطالبی باید برای همه مطبوعات خط قرمز باشد.

آیت‌الله آملی لاریجانی افزود: برخی فشار می‌آورند که چرا فلان روزنامه را نمی‌بندید و برخی دیگر فشار می‌آورند که چرا فلان رسانه را توقیف کرده‌اید؛ در پاسخ به تمام این فشارها ما یک سخن داریم و آن اینکه ما راه خود را براساس قوانین کشور و موازین شرعی طی می‌کنیم و اگر عنوان مجرمانه‌ای بر اقدام یک روزنامه یا رسانه صدق نکند دلیلی ندارد به موضوع ورود پیدا کنیم. رئیس قوه‌قضائیه افزود: برخی می‌گویند قلم‌ها را به بهانه‌های واهی نشکنیم یا دهان‌ها را به بهانه‌ای غیر‌اساسی نبندیم؛ واضح است خطاب آنان به دستگاه قضایی است. این نوعی افترا به قوه‌قضائیه است و بلکه توهین و عجیب است کسانی که چنین افتراها و اهانت‌هایی را به قوه‌قضائیه روا می‌دارند، مدام هم دم از اخلاق و اسلام می‌زنند. این‌گونه افتراها و توهین‌ها با کدام اخلاق و اسلام، سازگار است؟! این‌گونه افتراها به قوه‌قضائیه و تضعیف دستگاه قضایی به سود چه کسی است؟

آیت‌الله آملی لاریجانی خطاب به گوینده چنین سخنانی تصریح کرد: برادر بزرگوار شما خودتان شفاها یا کتبا با واسطه یا بی‌واسطه بارها گفته‌اید که چرا با فلان روزنامه یا فلان سایت برخورد نمی‌کنید یا نزد مقام معظم رهبری گلایه می‌کنید که چرا دستگاه قضایی با فلان روزنامه برخورد نکرده است، اما وقتی در بین اهالی مطبوعات و رسانه حضور می‌یابید ندای آزادی مطبوعات سر می‌دهید و اینکه قلم‌ها را نشکنید و دهان‌ها را نبندید! البته ما به هیچ کدام از این سخنان کاری نداریم و راه قانونی خود را می‌رویم. رئیس قوه‌قضائیه تاکیدکرد: در عرصه مطبوعات و رسانه‌ها از صدا و سیما گرفته تا روزنامه‌ها، همه قوا را نقد می‌کنند منتها برخی انتظارات بالایی دارند و می‌خواهند آزادیشان مطلق باشد؛ درحالی‌که در هیچ جای دنیا و در هیچ نظام سیاسی، آزادی مطلق وجود ندارد؛ زیرا آزادی‌ها با هم دچار تزاحم می‌شوند.

آیت‌الله آملی لاریجانی همچنین با اشاره به برخی اظهار نظرها پیرامون سپردن تشخیص تخلفات مطبوعاتی به اهالی مطبوعات، این سخن را خام و غیر‌حقوقی توصیف کرد و افزود: مثالی که در این زمینه می‌زنند، نظام پزشکی است حال آنکه هم مثال و هم ممثل در این جا غلط است. رئیس قوه‌قضائیه در توضیح این موضوع با تبیین روند تصویب قانون قبلی مطبوعات و کشمکش‌های موجود میان مجلس و شورای نگهبان در زمان تصویب این قانون تاکید کرد: تشخیص جرم قطعا با قاضی است و ارجاع آن به غیر‌قاضی و تحمیل آن بر قاضی خلاف شرع است و همین نکته استدلال شورای نگهبان در رد لایحه قبلی مطبوعات در اوایل دهه هشتاد بود.