رئیسجمهوری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات اعلام کرد
نشریـات دولتـی باید واگـذار شـوند
دنیای اقتصاد: حسن روحانی، رئیسجمهوری روز گذشته در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات بر لزوم تامین امنیت برای اصحاب رسانه تاکید کرد و گفت: از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست. او همچنین با تاکید بر اینکه نشریهها باید به بخش خصوصی واگذار شوند، گفت: دولت در طول این سه سال در وزارت ارشاد و سایر وزارتخانهها با تلاشهایی که برادر بسیار عزیزم آقای جنتی انجام دادند کار بزرگی در این حوزه انجام داد. همه میدانند مجوز یک نشریه اگر تقاضا میشد تا زمانی که موافقت میشد چه مدت زمان میبرد حالا میگویند پنج سال؛ ولی من خودم شاهد یک نشریه بودم که ۸ یا ۹ سال دنبالش بودم و به جایی نرسید، امروز چقدر طول میکشد؟ از شروع کار تا دادن مجوز دیگر سال نیست و ماه است.
دیگر پنج سال نیست، بلکه پنج ماه است و این همه مجوزی که در طول این سه سال صادر شده خوشبختانه بیشتر برای بخش خصوصی بوده و خوشحالم که برای بخش عمومی و دولتی نبوده ما اینها را باید واگذار کنیم به مردم و بخش خصوصی.او افزود: «وقتی من نشریهای دارم و پولم از جایی میآید دل نگرانی ندارم بخرند یا نخرند. دو سه هزار تا چاپ میکنم و برای نهادهایی میفرستم و برگشت هم برگشت. مهم نیست. اطلاعات دست اول هم میگیرم، رانت اطلاعاتی بلای بزرگ برای کشور ما است. هنوز پرونده دست بازپرس است و قاضی و دادستان هم خبر ندارند، اما این آقا خبر دارد، دستگاه امنیتی ما آن وزیرش و رئیسش هنوز خبر ندارد؛ اما آن یکی خبر دارد. آیا در این جاها اجنه هستند، چی هستند و چطوری ارتباط دارند ما که درست نفهمیدیم.» او تاکید کرد: باید رانت اطلاعاتی را کنار بگذاریم. او همچنین گفت:«هر کاری این چند رسانه و نشریه انجام میدهند روزبهروز اقبال نسبت به آنها کمتر میشود.» او همچنین از بررسی لایحه نظام رسانهای در کمیسیون دولت خبر داد و گفت:« این لایحه پس از آماده شدن به مجلس شورای اسلامی ارسال میشود.» او افزود: «یکی هم لایحه مربوط به قانون رسانهها است که در قانون مطبوعات یک تغییراتی لازم دارد که هر دوی اینها در حال بررسی در دولت است.» روحانی در ادامه با اشاره به اینکه در زمینه یارانه مطبوعات کمی عقب هستیم، گفت: «به سازمان برنامه و بودجه دستور میدهم عقبماندگی یارانه مطبوعات را در سال جاری جبران کند.»روحانی دربخش دیگری از سخنانش در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات با اشاره به رای مجلس دهم به وزرای پیشنهادی دولت نیز گفت: «این عمل همه عاشقان این کشور را از روز سهشنبه امیدوارتر کرد و همه مردم ایران بهخوبی قضاوت کردند که انتخابات اسفند ۹۴ با خرداد ۹۲ در یک مسیر بوده است و اتصال این دو را در روز سهشنبه مشاهده کردند.» به گزارش «ایرنا» رئیسجمهوری همچنین با بیان دلیل معرفی سه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان به مجلس گفت: الحمدلله مدیر خوب و شایسته در کشور فراوان است. به این دلیل دولت آن سه وزیر را معرفی کرد تا به جامعه و به مردم بگوید رای اسفند ۹۴ شما گم نشده است و در صندوق صحیح قرار گرفته و به نتیجه درست رسیده است.روحانی دراین مراسم با تاکید براینکه فرهنگ قدرتی فراتر از اسلحه و رسانه ابزار فرهنگی است با اشاره به شرایط امروز منطقه به دلایل سقوط شهر موصل پرداخت و گفت: آیا سقوط این شهر بهخاطر آن بود که تروریستها سلاح مدرنی در اختیار داشتند؟ سقوط موصل بهخاطر این بود که تروریستها توانمندتر از ارتش مستقر در موصل بودند یا اینکه دلبستگی مردم موصل به بغداد کاهش یافته بود؟ واقعیت آن است که ارتباط عاطفی و سیاسی موصل با بغداد قطع شده بود. در این شرایط نه داعش؛ بلکه هر گروه مسلح دیگر با یک پرچم که نه سیاه حتی سفید بود میتوانست بر موصل فائق آید.به گزارش «ایرنا» او ادامه داد: سیاست خارجی نمیتواند موصل را حفظ کند، ارتش عراق هم نمیتواند موصل را حفظ کند. نباید در فهم مسائل امنیتی و سیاسی در امروز جهان و منطقه ما دچار اشتباه شویم.رئیس قوه مجریه گفت: البته نیروهای مسلح کشور ما یک قدرت مهم و بازدارنده در برابر تجاوز احتمالی بدخواهان و دشمنان هستند و خواهند بود و البته دیپلماسی و سیاست خارجی عاملی مهم برای پیشگیری از جنگ و نزاع بوده و خواهد بود، اما در برابر معضل امروز امنیتی منطقه ما آنچه کارسازتر از همه عوامل است انسجام، وحدت و یکپارچگی جامعه و سپردن همه گوش جان و گوش جسم به ندای توسعه ایران عزیز است.
امنیت تنها با تفنگ حفظ نمیشود
او در ادامه به فضای حقیقی و فضای مجازی اشاره کرد و افزود: نمیتوان گفت فضای مجازی نمیخواهیم. ما چه کاره هستیم که بگوییم میخواهیم یا نمیخواهیم. رئیسجمهوری افزود: مثل اینکه یادمان رفته که همه چیز از کنار صندوق رای ساخته میشود. روحانی همچنین با اشاره به جایگاه رسانه در میان مردم از جوانمرگ شدن برخی رسانهها ابراز تاسف کرد. او تصریح کرد: از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست. نشکنیم قلمها را به بهانههای واهی و نبندیم دهانها را با بهانههای غیر اساسی. روحانی افزود: بگذاریم در جامعه آزادی باشد؛ همانطور که شما در یکی از نمایشگاهها گفتید، بگذاریم آزادی مسوولانه باشد. امنیت امروز برای ما اصل است، اما فکر نکنید تنها با تفنگ امنیت ساخته یا حفظ میشود که تفنگ هم به جای خود لازم است.اوگفت: من بهعنوان کسی که میتوانم با صدای بلند این حرف را بزنم چون من قبل از دیگران به فکر تحکیم نیروهای مسلح و ساخت سلاح بودم، خیلیها نمیتوانند این موضوعات را مطرح کنند؛ زیرا بلافاصله متهم میشوند، ولی من بهعنوان کسی که ۳۰ سال به فکر تحکیم نیروهای مسلح بودم، تاکید میکنم که ما نیروی مسلح قوی و بازدارنده، قدرت نظامی و دیپلماسی قوی میخواهیم اما یادمان باشد، ناامنی امروز در منطقه ما تنها با سلاح و دیپلماسی حل نمیشود، امروز گوش مردم باید با صدای توسعه کشور آشنا شود. روحانی در ادامه با اشاره به شرایط پسابرجام گفت: امروز یک هوای سالم آمده، به جای اینکه از این هوای سالم استفاده کنیم، ورزش کنیم، بدویم، در مسابقه جلو بیفتیم، در این هوای سالم ایستاده و بحث میکنیم که چگونه هوا سالم شد، کسی که هوا را سالم کرد خطش چه بود.رئیسجمهوری گفت: واقعا گاهی انسان دچار حیرت میشود، مگر ما منافع ملی نداریم، مگر آینده کشور نباید پیش روی ما باشد، امروز به اعتراف همه، ایران، اقتصادی است که در شرایط امروز میتواند سرمایه و تکنولوژی را جذب کند و بازار را بهدست آورد.
پیام رای اعتماد مجلس
بخش دیگری از سخنان روحانی به رای اعتماد مجلس دهم به وزرا اختصاص داشت. او با بیان اینکه امروز مجلس شورای اسلامی یک قدرت بسیار بزرگ است و بیش از سالهای قبل در کنار دولت و دولت در کنار مجلس است، گفت: مهم نبود که مجلس به این سه وزیر رای بدهد یا ندهد این از اختیارات مجلس است که خوشبختانه رای داد، اما مهم این بود که مجلس دهم در برابر اتهامات واهی گوشش بدهکار نیست. مهم این بود که مجلس دهم با دقت بیشتری به مسائل مهم کشوری و سیاسی مینگرد و با دقت رای خود را به صندوقها میریزد. آنچه دستاورد ما از روز سهشنبه بود تنها استقرار سه وزیر مهم در جایگاه خود در مسیر فرهنگ و نشاط جوانان ما نبود بلکه بالاتراز آن بود.
معنای انقلابی بودن
روحانی سپس گفت: هر کس که دروغ میگوید، تهمت میزند و شنیدهها را بدون بررسی نقل میکند، انقلابی نیست. او افزود: هر کس که فقط داد میزند و فکر میکند انقلاب یعنی فریاد زدن او انقلابی نیست . هر کسی که کوتاهترین راه را برای تثبیت منافع ملی انتخاب میکند او انقلابی است و هر کس برای عزت این کشور و توسعه این کشور تلاش میکند، انقلابی است.
هتاک نمیخواهیم
به گزارش «ایرنا» روحانی بااشاره به عملکرد یک سال گذشته برخی ازنشریات گفت: جامعه به انتقاد سازنده و نقاد نیاز دارد و هتاک نمیخواهد. این هنر نیست که نشریهای داشته باشیم و مدام به هتاکی بپردازیم. رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه الحمدالله قوه مجریه اعتقادی به عصمت نداردو امیدواریم آن دو قوه نیز چنین اعتقادی نداشته باشند گفت: اشتباه میکنیم نیاز به هدایت داریم، نقاد میخواهیم، هتاک نمیخواهیم، ما خردسال بودیم در کوچه و خیابان نیز یک عده لات در خیابان هتاکی میکردند.او با بیان اینکه اشتغال بدون به دست آوردن بازار و سرمایهگذاری ایجاد نمیشود گفت: شما اگر سرمایه و تکنولوژی داشته باشید،جنس تولید کنید، انبارهای کارخانه پر میشود و میمانیم. داخل یا خارج فرقی نمیکند. باید بازار داشته باشیم و فضا را باید فضای مناسب جذب سرمایه کنیم.
ناراحتی برخی از برداشته شدن تحریم
روحانی همچنین با اشاره به رای کشورهای اروپایی و آمریکا به تحریم ایران در سالهای گذشته، به رای روسیه و چین به تحریم کشورمان پرداخت و گفت: آنهایی که امروز به جای نقادی، هتاکی میکنند چرا آن روز صدایشان بلند نشد؟ چهکاری کردیم، چه راهی را انتخاب کردیم که همه عالم را علیه خودمان متحد کردیم؟ چطور این فضا به وجود آمد؟ روحانی افزود: حالا ما این تحریم را برداشتیم بعضیها ناراحتند میگویند چرا تحریم برداشته شده است و عصبانیاند.او اضافه کرد: صد تا تحریم برداشته شده، چند تا مانده است. آن صدتا را نگاه نمیکند و فقط سه تا را میبیند. من نمیدانم. «چشم باز و گوش باز و این ذکاء.» آدم واقعا دچار حیرت است. چطور میشود آدم حقایق را نبیند و درک نکند. فکر میکنند اگر بگویند ما در این چند سال موفق بودیم دولت نفع میبرد. مگر این موفقیت مال دولت است که دولت نفع ببرد؟ این موفقیت متعلق به ملت و مردم است. ملت ایران پیروزی به دست آورده است. همه هم که رای دادیم. دولت، شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان رای داده و رهبری معظم انقلاب تایید کردند. باز هم نمیدانم مشکل کجاست؟
ارسال نظر