توقف بررسی جاسوسی از هتل محل مذاکرات هستهای ایران - ۱۵ آبان ۹۵
دنیای اقتصاد: دادستان دولتی سوئیس ضمن آنکه اعلام کرده تعدادی از کامپیوترهای محل مذاکرات هستهای ایران به بدافزار جاسوسی آلوده شده بودند اما گفت به دلیل شناسایی نشدن هویت عاملان آن، «روند رسیدگی به این پرونده متوقف شده است. » دادستان سوئیس اعلام کرد چند کامپیوتر هتل پنج ستاره در ژنو که میزبان مذاکرات حساسی از جمله مذاکرات هستهای ایران بوده، به نوعی بدافزار مجهز شده بودند که هدف از این بدافزارها جاسوسی بوده است اما به دلیل شناسایی نشدن هویت عامل یا عاملان این حمله سایبری، مجبور به توقف روند این پرونده شده است.
دنیای اقتصاد: دادستان دولتی سوئیس ضمن آنکه اعلام کرده تعدادی از کامپیوترهای محل مذاکرات هستهای ایران به بدافزار جاسوسی آلوده شده بودند اما گفت به دلیل شناسایی نشدن هویت عاملان آن، «روند رسیدگی به این پرونده متوقف شده است.» دادستان سوئیس اعلام کرد چند کامپیوتر هتل پنج ستاره در ژنو که میزبان مذاکرات حساسی از جمله مذاکرات هستهای ایران بوده، به نوعی بدافزار مجهز شده بودند که هدف از این بدافزارها جاسوسی بوده است اما به دلیل شناسایی نشدن هویت عامل یا عاملان این حمله سایبری، مجبور به توقف روند این پرونده شده است. به گزارش «ایسنا» به نقل از روزنامه گاردین، دادستان دولتی سوئیس در این باره افزود:«این بدافزار با هدف جاسوسی طراحی شده است و اساسا برای جمعآوری اطلاعات از کامپیوترهای آلودهشده استفاده میشود.» با این حال، آندره مارتی، سخنگوی دفتر دادستان سوئیس در اینباره به روزنامه سایتونگ گفت: «در صورتی که شواهد جدیدی دیده شود، تحقیقات از سرگرفته خواهد شد.»
هتل پرزیدنت ویلسون روز ۱۲ مه ۲۰۱۵ در گرماگرم مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ مورد تجسس و تفتیش قرار گرفت. وجود بدافزار در کامپیوترهای این هتل را ابتدا کاسپرسکی، شرکت فعال در امنیت شبکههای کامپیوتری کشف کرد. قبلا کامپیوترهای خود این شرکت نیز به چنین بدافزاری آلوده شده و تا مدتی غیرقابل کشف مانده بود. به نوشته «نویه سوریشر سایتونگ» این بدافزار حاوی اطلاعات و مشخصاتی است که به گفته کارشناسان امنیتی عمدتا میتواند ساخت اسرائیل باشد. در وین نیز جایی که مذاکرات هستهای ایران در جولای ۲۰۱۵ به نتیجه رسید دادستان دولت سوئیس دو تحقیق جداگانه را در مورد جاسوسیهای احتمالی انجام داده است. یک سخنگوی وزارت دادگستری سوئیس در اینباره به گاردین گفت که این دو تحقیقات روی جاسوسیهای احتمالی در هتل کوبورگ متمرکز بوده است. مذاکرات هستهای طولانی مدت ایران برای آژانسهای اطلاعاتی مختلف جهان جذاب محسوب میشد و طرفهای زیادی به دنبال پیبردن به جزئیات برنامه هستهای ایران و موضع کشورهای گروه ۱+۵ بودند. زمانی که گفتوگوها به هتل کوبورگ در وین منتقل شد، سطح انتشار امواج الکترومغناطیسی به دلیل تلاش برای نظارتهای مخفیانه در آن مکان به قدری بالا بوده است که دیپلماتها برای آنتندهی بهتر تلفنهای خود باید از هتل خارج میشدند. جان کری، وزیر خارجه آمریکا و محمدجواد ظریف، همتای ایرانی او نیز به همین دلیل در محوطه بیرونی هتلهای محل اقامت خود با یکدیگر قدم میزدند تا از هرگونه شنود و نظارتهای مخفیانه بر گفتوگوهای خود به دور باشند. در مذاکرات لوزان، دیپلماتها نیز برای برقراری تماس با کشورهای خود از هتل خارج میشدند.پرونده جاسوسی و شنود در مذاکرات هستهای ایران اواخر بهار سال گذشته علیه «افراد ناشناس» به ظن تلاش برای جاسوسی سیاسی گشوده شد، اما اکنون دادستانی سوئیس میگوید شواهد کافی برای شناسایی این متهمان در دست ندارد.در ماه مارس سال ۲۰۱۵ (حدود یک سال و نیم پیش) و در جریان مذاکرات هستهای ایران در ژنو، مقامهای آمریکایی، اسرائیل را بهعنوان مظنون جاسوسی در مذاکرات معرفی کردند و گفتند که این رژیم، اطلاعات را در اختیار کنگره آمریکا میگذاشته تا در راه توافق سنگاندازی کند. اما رژیم صهیونیستی که بهشدت با مذاکرات هستهای مخالف بود سال گذشته هرگونه اتهامات مبنی بر جاسوسی از مذاکرات هستهای ایران را رد کرد. این اتهامات بهدنبال آن مطرح شد که یک مرکز امنیتی در مسکو اعلام کرده بود ویروسهای یافته شده در کامپیوترهای محل مذاکرات از سوی جاسوسان اسرائیلی برای شنود مذاکرات بهکار گرفته شده بود.
ارسال نظر