رأی لرزان مجلس به وزیر جدید آموزش و پرورش - ۱ اسفند ۸۶
علیرضا علیاحمدی با اختلاف ۴ رای وزیر آموزش و پرورش شد
رای لرزان مجلس به یار احمدینژاد
هادی چاوشی
دو سال و نیم بعد از رای عدم اعتماد مجلس هفتم به علیرضا علی احمدی برای وزارت تعاون، ۱۳۳نماینده مجلس به او برای تصدی وزارت آموزش و پرورش اعتماد کردند، تا این یار نزدیک محمود احمدینژاد سرانجام وارد کابینه شود.
علیرضا علیاحمدی با اختلاف 4 رای وزیر آموزش و پرورش شد
رای لرزان مجلس به یار احمدینژاد
هادی چاوشی
دو سال و نیم بعد از رای عدم اعتماد مجلس هفتم به علیرضا علی احمدی برای وزارت تعاون، 133نماینده مجلس به او برای تصدی وزارت آموزش و پرورش اعتماد کردند، تا این یار نزدیک محمود احمدینژاد سرانجام وارد کابینه شود.
رییس دولت نهم، روز گذشته به همراه هفت عضو شاخص کابینه خود به مجلس رفت تا اعتماد نمایندگان را به علیرضا علی احمدی جلب کند. مجلس هم که شهریورماه سال ۸۴ با ۱۳۴ رای مخالف در مقابل ۱۰۵رای موافق، او را مناسب تصدی وزارت تعاون ندانسته بود، این بار با ۱۳۳رای موافق در مقابل ۹۲ رای مخالف و۲۹رای ممتنع، کلید پرهزینهترین وزارتخانه دولت نهم را به همراه قدیمی رییسجمهوری سپرد. این در حالی بود که به دلیل حضور ۲۵۸ نماینده در صحن علنی مجلس، حداقل آرای لازم برای کسب رای اعتماد، ۱۲۹ رای بود و خطر تایید نشدن علی احمدی به شدت احساس میشد. شاید به همین دلیل بود که رییسجمهوری، به همراه معاون اول خود و وزرای اقتصاد، بازرگانی، اطلاعات، مسکن، کشاورزی و فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از علیاحمدی به مجلس رفته بودند.
یار دیرینه احمدینژاد
علیرضا علی احمدی، از زمان انتخابات ریاست جمهوری نهم در کسوت حمایت بیقید و شرط از احمدینژاد قرار گرفته بود و برای دفاع از او مناظره میکرد. احمدینژاد هم پس از انتخاب به عنوان ریاستجمهوری ایران، مزد حمایتهای بیشائبه علی احمدی را داد و او را به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون به مجلس معرفی کرد، اما نمایندگان مجلس، که علی احمدی را فاقد پشتوانه مدیریتی لازم میدانستند، حتی برای یکی از کماهمیتترین وزارتخانههای کشور (به تعبیر علی صوفی، وزیر اسبق تعاون) هم به او رای اعتماد ندادند.
رییس دولت اما بیکار ننشست و علی احمدی را به ریاست دانشگاه پیامنور گمارد و دست او را در راه تغییرات باز گذاشت. اعتبارات اختصاص یافته به دانشگاه پیام نور نیز به دستور رییسجمهوری افزایش یافت و آنقدر امکانات و تسهیلات دریافت کرد که ظرف دو سال، تعداد دانشجویان این دانشگاه از 300هزار به یکمیلیون نفر و تعداد اعضای هیات علمی آن از 560 به 2500نفر افزایش یافت.در نهایت، آذرماه امسال و پس از استعفای ناگهانی محمود فرشیدی از وزارت آموزش و پرورش، رییسجمهوری، علی احمدی را با حفظ سمت، به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب کرد تا راه را برای تصدی پست وزارت از سوی او هموار کند.
رای اعتماد تعجیلی
مجلس در حالی به علیرضا علیاحمدی رای اعتماد داد که نمایندگان به دلیل گرفتاریهای انتخاباتی، این روزها برای به انجام رساندن طرحها و لوایح بسیار عجله دارند؛ چنان که بررسی بودجه به عنوان مهمترین برنامه سالانه مجلس که معمولا حدود یک ماه از نمایندگان وقت میگرفت، امسال ظرف پنج روز به پایان رسید. به نظر میرسد رییسجمهوری هم از نگرانیهای انتخاباتی نمایندگان در روزهای پایان سال آگاه بود که معرفی علی احمدی به عنوان وزیر پیشنهادی را تا آخرین روزهای مهلت قانونی به تاخیر انداخت. چیزی که مخالفان برای اعتماد به علی احمدی در جلسه دیروز مجلس، به آن استناد کردند و در عین حال از همکاران خود در مجلس خواستند که به دلیل ملاحظات زمانی به وزیر پیشنهادی رای ندهند. از جمله ابوالفضل کلهر، نماینده مردم شهریار خطاب به نمایندگان گفت: «چرا میگویید راهی نداریم؟ مجلس باید از این اتهام که چون نمایندگان وقت ندارند، به علی احمدی رای میدهند تبرئه شود. استقلال مجلس را حفظ کنید و نگذارید مجلس تضعیف شود.»
برنامههای سردرگم
مهمترین مخالف علی احمدی برای کسب رای اعتماد، حسن سبحانی، عضو شاخص کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بود. او که پس از سخنانش در مخالفت با وزیر پیشنهادی، با فریادهای «احسنت» نمایندگان بدرقه شد، در سخنان خود به سردرگمی جاری در بندهای برنامه علی احمدی برای وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: «برنامههای وزیر پیشنهادی بیش از هر چیز نشان میدهد که وی ظرفیتهای کشور و وزارتخانه مربوطه را نشناخته و مساله آموزش و پرورش را نفهمیده است.» سبحانی اضافه کرد: «منطقا رییسجمهوری باید برنامههای آقای علی احمدی را مطالعه کرده باشد، اما من هر چه آن را میخوانم، نمیتوانم باور کنم که آقای احمدینژاد این برنامهها را دیده باشد، چرا که با برنامههای کلان دولت نهم هماهنگ نیست.» این نظر سبحانی البته دقایقی بعد با تایید ضمنی احمدینژاد نیز همراه شد، آنجا که رییس دولت نهم در آخرین دفاع از علی احمدی گفت: «این دفترچه را مبنا قرار ندهید. برنامه دولت مشخص است و آقای علی احمدی هم باید در چارچوب برنامههای دولت حرکت کند.» دیگر انتقاد سبحانی به سابقه مدیریتی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش بود. او کمی نگری منجر به سطحی نگری را ویژگی بارز تجربه دو
سال و نیمه علی احمدی در دانشگاه پیام نور دانست و گفت که سیاستهای کمی نگر و غیرعمقی علی احمدی، حیثیت دانشجو و استاد را بر باد داد.
وی از نمایندگان خواست، سکان آموزش و پرورش را به کسی که مهندس صنایع خوانده است ندهند، حتی اگر دکترای مدیریت تولید داشته باشد.
بهتر از این نداریم
مدافعان وزارت علی احمدی، بیش از هر چیز در ستایش تحول در آموزش و پرورش سخن گفتند و از اعتماد احمدینژاد به او به عنوان بزرگترین امتیازش نام بردند، اما تنها رییسجمهوری بود که درباره شخص علیرضا علیاحمدی مفصلا سخن گفت. احمدینژاد در دفاع از وزیر پیشنهادی خود گفت: «آقای علیاحمدی بالاخره آدم توانمندی است. هرچه هم که ما بگردیم، افرادی در همین حدود انتخاب میکنیم و باید متوجه باشیم که کسی به تنهایی نمیتواند در آموزش و پرورش معجزه کند.»وی به تجربه موفق علیاحمدی در دانشگاه پیامنور اشاره کرد و افزود: «در مجموع بررسیها به این نتیجه رسیدیم که کسی که بیش از همه میتواند نظر مجلس و دولت را برای وزارت آموزش و پرورش تامین کند، آقای علیاحمدی است.»
احمدینژاد با بیان اینکه وجه غالب فعالیتهای علیاحمدی، فرهنگی بوده، اضافه کرد: «ایشان از روز اول با ستاد انقلاب فرهنگی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و در داخل دانشگاهها با نهادهای فرهنگی و در بیرون از دانشگاهها با ستادهای فرهنگی و نهادهای برنامهریزی و مدیریتی همکاری مستمر و مستقیم داشته است.»
رییس دولت نهم همچنین گفت: «آقای علیاحمدی «تعامل خوبی» با نمایندگان دارد و طی این چند ماهی که در آموزش و پرورش بوده ارتباطات خوبی با بدنه داشته و طرحهای خوبی به انجام رسانده که انشاءا... با رای اعتماد شما، کارهای سازنده دیگری را آغاز خواهد کرد.»
ارسال نظر