ایرنا: دبیر شورای نگهبان گفت: نظارت بر نمایندگان نباید تشریفاتی باشد، امیدوارم با تاکید بر سیاست‌های کلی انتخابات شاهد نظارت بهتری بر نمایندگان باشیم و سازوکارهای آن مهیا شود.

آیت‌الله احمد جنتی روز گذشته در همایش فصلی روسای دفاتر نظارت بر انتخابات استان‌ها با تاکید بر اهمیت نظارت بر انتخابات افزود: اگر با بی‌دقتی در اجرای قانون، فردی ناباب و فاقد صلاحیت وارد ارکان کشور شود، همه کسانی که در ورود او به قدرت موثر بوده‌اند در اعمال او شریک هستند و باید پاسخگو باشند. وی تاکید کرد: حتی کسانی که رأی می‌دهند، اگر بدون تحقیق، فرد دارای صلاحیت کمتر را برگزینند، در اعمال بد او شریک هستند. دبیر شورای نگهبان به ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات ازسوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در این ابلاغیه رهنمودهای خوبی آمده است از جمله اینکه در آن بر روشن‌تر شدن اصل ۱۱۵ قانون اساسی درباره شرایط ریاست‌جمهوری تاکید شده است. باید شورای نگهبان تعریف روشنی از شرایطی چون مدیر و مدبر، شجاعت و تقوی ارائه دهد. وی همچنین با تاکید بر سیاست‌های کلی انتخابات بر نظارت بر نمایندگان در طول دوره نمایندگی اظهار کرد: مجلس مصوبه‌ای برای نظارت بر نمایندگان داشت اما آیا طی سال‌های پس از تصویب آن تاکنون اقدامی صورت گرفته است؟!

دبیر شورای نگهبان افزود: نظارت بر نمایندگان نباید تشریفاتی باشد. اگر نماینده‌ای وارد مجلس شد بعد مشخص شود فاقد شرایط بوده است یا اینکه در طول دوره، این شرایط را از دست داد و از موقعیت و قدرت خود سوء‌استفاده کرد، آیا نباید اقدامی شود تا دوره نمایندگی او به پایان برسد؟! دبیر شورای نگهبان همچنین گفت: متاسفانه برخی به اسم «تعامل» و «گفت‌وگو» خواستار سازش و تسلیم در برابر دشمن هستند.

واکنش مطهری به اظهارات جنتی

به‌دنبال این سخنان، روز گذشته علی‌مطهری، نایب رئیس دوم مجلس در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت که نظارت بر نمایندگان در طول دوره نمایندگی اگر بخواهد شامل اظهارنظرهای نمایندگان شود حریت و آزادگی آنها را از بین می‌برد. علی مطهری با اشاره به اظهارات اخیر دبیر و سخنگوی شورای نگهبان در مورد استمرار نظارت شورای نگهبان بر نمایندگان در طول دوره نمایندگی، اظهار کرد: نظارت بر باقی بودن صلاحیت نمایندگان در طول دوره نمایندگی موضوع جدیدی نیست، چون اکنون اگر نماینده‌ای جرم بزرگی مانند قتل یا شرب خمر یا فساد مالی و اخلاقی بزرگی مرتکب شود با او برخورد می‌شود و مجلس می‌تواند اعتبارنامه او را باطل کند. او افزود: اما اگر بخواهیم این نظارت را شامل اظهارنظرهای نمایندگان بدانیم و هر اظهارنظری را که مخالف نظر ما بود مخل امنیت ملی معرفی کنیم و آن نماینده را سلب صلاحیت کنیم این امر با اصول ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی سازگار نیست؛ چراکه طبق این دو اصل نماینده مجلس حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر کند و نمی‌توان او را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کرده تعقیب یا توقیف کرد.