واکنشها به اهدای جایزه «چتمهاوس» به ظریف
دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اهدای جایزه از سوی اندیشکده بینالمللی «چتمهاوس» به وزیر خارجه ایران در ارتباط با فعالیتهای وی برای حل پرونده هستهای کشور در سال ۲۰۱۵ تاکید کرد آقای ظریف معتقد هستند که این جایزه متعلق به ملت ایران است. همزمان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در واکنش به اعطای این جایزه گفت این جایزه به یک تلاش گروهی بینالمللی اهدا شده است. به گزارش «ایسنا» اندیشکده بینالمللی چتمهاوس جایزه امسال خود را به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و جان کری، همتای آمریکایی او اهدا کرد.
دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اهدای جایزه از سوی اندیشکده بینالمللی «چتمهاوس» به وزیر خارجه ایران در ارتباط با فعالیتهای وی برای حل پرونده هستهای کشور در سال ۲۰۱۵ تاکید کرد آقای ظریف معتقد هستند که این جایزه متعلق به ملت ایران است. همزمان سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در واکنش به اعطای این جایزه گفت این جایزه به یک تلاش گروهی بینالمللی اهدا شده است. به گزارش «ایسنا» اندیشکده بینالمللی چتمهاوس جایزه امسال خود را به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و جان کری، همتای آمریکایی او اهدا کرد. جایزه چتمهاوس هرسال به فرد، افراد یا سازمانهایی داده میشود که از دیدگاه این موسسه، مهمترین تأثیر را در پیشبرد روابط بینالمللی در یک سال گذشته داشته باشند. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که آیا وزیر امور خارجه برای دریافت این جایزه به لندن سفر خواهد کرد، تاکید کرد: «ظریف به دلیل برنامههای از پیش تعیین شده و مشغلههای کاری، سفری در این ارتباط به لندن نخواهد داشت.»
طی ادوار گذشته مقامات مختلفی از جمهوری اسلامی ایران برای سخنرانی و ارائه دیدگاههایشان پیرامون مسائل ایران، منطقه و... به این اندیشکده دعوت شدهاند که علاوه بر محمدجواد ظریف، میتوان به حضور و سخنرانی کمال خرازی در این اندیشکده زمانی که وزیر امور خارجه بود، اشاره کرد. چتمهاوس بعد از جنگ جهانی اول در سال ۱۹۲۰ با توافق بین تعدادی از نخبگان انگلیسی و آمریکایی بهوجود آمد. این موسسه سالانه بیش از ۳۰۰ کنفرانس، میزگرد و کارگاه آموزشی با حضور شخصیتهای سیاسی دولتی، علمی و تحقیقاتی جهانی برگزار میکند. از سوی دیگر، حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در لندن در واکنش به این رویداد در پست اینستاگرامی خود نوشت: «موسسه معتبر چتمهاوس، دکتر ظریف و جان کری را بهعنوان موثرترین افرادی که به ارتقای امنیت بینالمللی در سال ۲۰۱۶ کمک کردهاند اعلام کرد. این موسسه این تصمیم را براساس نظر و رای اعضای هیاتمدیره خود اتخاذ کرده است.» موسسه چتمهاوس مذاکرات هستهای را یکی از دشوارترین رویدادهای دیپلماتیک در قرن ۲۱ قلمداد کرده است. امسال علاوه بر کری و ظریف، لوران فابیوس، رئیس پیشین دستگاه دیپلماسی فرانسه، کریستیانا فیگورس از مقامهای سازمان ملل متحد و آتاهیرو جگا، رئیس کمیسیون انتخابات نیجریه از دیگر نامزدهای دریافت این جایزه بودند.
ارسال نظر