اولین واکنش روحانی به منتقدان ترمیم کابینه
![اولین واکنش روحانی به منتقدان ترمیم کابینه](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/ODczYWVmZTk4/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05Raa2wfYJhM-0sUt7TZyzEhnm/.jpg)
دنیای اقتصاد: حسن روحانی، رئیسجمهوری روز گذشته در اولین واکنش نسبت به انتقادها در مورد ترمیم کابینه، اعلام کرد: برادر عزیز من، هدف کشور توسعه و تعالی است و هدف دولت، خدمت به جامعه و مردم است؛ در راه خدمت گاهی نیاز به تثبیت مدیر است و گاهی نیز نیاز به تغییر. به گزارش «ایرنا» او روز گذشته در سومین همایش روز ملی روستا و عشایر همچنین گفت: اگر دولت برای ثبات وزیر عوض نکند، سایتهای بداخلاق میگویند چرا دولت این وزرا را عوض نمیکند، میرود تغییر ایجاد کند، همان بداخلاقها میگویند چرا عوض میکند؟چهارشنبه
هفته پیش سه تن از وزرای دولت یازدهم از سمتهای خود در وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و وزارت ورزش و جوانان استعفا دادند. بهدنبال استعفای علی جنتی، علی اصغر فانی و محمود گودرزی که گفته میشود به دستور رئیسجمهوری برای ترمیم کابینه دست به استعفا زدهاند، رئیسجمهوری معاونان این وزارتخانهها را به مدت سه ماه بهعنوان سرپرست معرفی کرد. در همین حال روز جمعه اعلام شد که رئیسجمهوری قرار است روز یکشنبه (امروز) رضا صالحی امیری، مسعود سلطانی فر و محمد علی نجفی را بهعنوان وزرای ارشاد، ورزش و آموزش و پرورش به مجلس معرفی کند.از این رو رئیسجمهوری روز گذشته در همایش روز ملی روستا و عشایر به منتقدان ترمیم کابینه پاسخ گفت. به گزارش «ایرنا» او همچنین با تاکید بر اینکه باید دعواهای کودکانه در کشور خاتمه یابد، گفت: باید رسانههای ما از دروغ، اتهامات، اختلاف، ایجاد تفرقه و جناحبندیهای غیرضروری دست بردارند.
تلاش برای توسعه روستایی
به گزارش «ایرنا» رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه دولت یازدهم طی سه سال گذشته همه تلاش خود را برای توسعه روستاها بهکار گرفته؛ اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد، گفت: دولت یازدهم بار سنگینی را نسبت به روستاها بر دوش خود احساس میکند.روحانی همچنین گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی از مقام معظم رهبری درخواست کرده تا از صندوق توسعه ملی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای توسعه و آبادانی بخشهای مختلف روستاها اختصاص یابد.
لزوم جلوگیری از مهاجرت روستاییان
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، روحانی با بیان اینکه روستاییان پایه و ریشههای اصلی حیات اجتماعی هستند، گفت: حراست از روستاها، حفظ فرهنگی روستاها و تولید در روستا و جلوگیری از مهاجرت، باید به جد مورد توجه همه دولتمردان باشد.روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه باید به مشکلات روستاییان و عشایر توجه جدی داشت و عدم توجه به این مهم، به مفهوم سرآغاز مشکلات شهرها هم خواهد بود، اظهار کرد: امروز حاشیهنشینی معضل بزرگی برای شهرهای بزرگ است و بسیاری از آسیبهای اجتماعی از حاشیهنشینی و عدم اشتغال و بیکاری نشات میگیرد و این همه ناشی از عدم توجه جدی به شرایط روستاییان است.رئیسجمهوری افزود: اینکه امروز براساس آمارها، جمعیت روستایی، کمتر از ۳۰ درصد است، تاسفبرانگیز و به معنای ادامه مهاجرت روستاها به شهرها است و باید کاری کنیم مهاجرت از روستا به شهر متوقف شده و در آینده مهاجرت معکوس آغاز شود و برای این کار لازم است مشکلات روستایی حل و فصل شود.
در دوران خشکسالی هستیم
رئیسجمهوری با اشاره به علت توجه روستاییها به شهرها اظهار کرد: یک علت آن بهخاطر خدمات با کیفیت بیشتر و بعضا ارزانتری است که در شهرها انجام میشود، بخش دیگر بهخاطر خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و اداری است که در شهرها ارائه میشود و باید بتوانیم از طریق دولت الکترونیک و اتصال شبکههای ارتباطی، سفر روستایی به شهر را کمتر کنیم و لازم است شرایط رفاهی را برای روستاییان مهیا سازیم. روحانی خاک و آب را بزرگترین سرمایه روستاییان دانست و با تاکید بر لزوم حفاظت و صیانت از آن گفت: امروز در دوران خشکسالی هستیم و ممکن است این دوران ادامه پیدا کند؛ بنابراین باید از منابع آبی خود بهخوبی و بهدرستی با دقت و بهینه استفاده کنیم.
ضرورت توسعه اینترنت در روستاها
رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی در روستاها موضوع اشتغال و درآمد است، به وجود جوانان تحصیلکرده دانشگاهی در روستاها گفت: علت اینکه دولت تلاش میکند، اینترنت را به روستاها ببرد، این است که جوانان تحصیلکرده در روستاها بتوانند از توانمندیهای علمی و فرهنگی خود در سایه اینترنت و ارتباطات، بیش از پیش استفاده کنند؛ اما مثل اینکه بعضیها از این مساله خوشحال نیستند و فکر میکنند اینترنت یک کالای شهری است.
بیکاری؛ ریشه همه مشکلات
بخش دیگری از سخنان رئیسجمهوری در این همایش به موضوع بیکاری اختصاص داشت. به گزارش خبرگزاری فارس، روحانی دراین بخش از سخنان خود تاکید کرد: امروز بیکاری و عدم اشتغال یک معضل بزرگ برای سراسر کشور ما است، بنده از روز اول دولت به مسوولان بلندپایه کشور و در سخنرانیها گفتهام بزرگترین مشکل کشور در سالهای آینده موج بیکاری است، تمام چیزهایی که میگوییم و تمام معضلاتی که میشماریم و آسیبهای اجتماعی که میگوییم ریشهاش عمدتا به مساله بیکاری برمیگردد، بیکاری یعنی بیماری روانی، طلاق، آسیب اجتماعی، جرم، آلودگی و ... و همه چیز از بیکاری آغاز میشود، امسال برای اولین بار که تاکنون بیسابقه بوده بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضی شغل بودهاند و وارد صحنه اشتغال شدهاند که شغل به دست بیاورند. مگر توان ما چقدر است برای اشتغال؟ ما حتما با این امکانات نمیتوانیم، باید یک حرکت بزرگ شروع شود و باید سرمایههای داخلی و خارجی جذب و رونق ایجاد شود و باید دعواهای کودکانه در این کشور خاتمه پیدا کند.
نرخ بالای بیکاری زنان و دختران
روحانی در ادامه با بیان اینکه همه ما باید به فکر معضل اصلی کشور؛ یعنی بیکاری نسل جوان تحصیلکرده و بهویژه زنان و دختران مان باشیم، گفت: متاسفانه در آمارها بیکاری دختران و زنان بالاتر از مردها و پسران جوان است؛ البته در روستاها و عشایر بیشتر بار بر دوش زنان جامعه است، ولی برای نسل جوان و دختران باید به فکر اشتغال باشیم.به گزارش «ایرنا» او بار دیگر با بیان اینکه اشتغال مشکل اصلی کشور است، تصریح کرد: پیشنهاد و انتقاد کنیم، ولی حرفهای صد من یک غاز که ارزشی ندارد و ذهن مردم را مشوش میکند، نزنیم. دست به دست هم دهیم با نیکوکاری و پرهیزکاری کشور را احیا کنیم.رئیسجمهوری همچنین در این همایش گزارشی را از قدمهایی که دولت یازدهم طی سه سال گذشته در روستاها در زمینههای مختلف برداشته است، ارائه کرد.
ارسال نظر