واکنش ایران به بیانیه نشست کشورهای شورای همکاری خلیجفارس و ترکیه
ایسنا: وزارت خارجه ایران به بیانیه صادره در نشست مشترک وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و ترکیه واکنش نشان داد. متن بیانیه وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به بیانیه صادره در نشست مشترک وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و ترکیه به شرح زیر است:
۱- کشورهایی که مداخلهجوییهای غیرمسوولانه آنها در سایر کشورها موجب گسترش ناامنی، جنگ و تروریسم شده و حاکمیت ملی همسایگان خود را نقض کردهاند، در مقامی نیستند که دیگران را به مداخله نکردن در امور منطقه نصیحت کنند.
ایسنا: وزارت خارجه ایران به بیانیه صادره در نشست مشترک وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و ترکیه واکنش نشان داد. متن بیانیه وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به بیانیه صادره در نشست مشترک وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و ترکیه به شرح زیر است:
۱- کشورهایی که مداخلهجوییهای غیرمسوولانه آنها در سایر کشورها موجب گسترش ناامنی، جنگ و تروریسم شده و حاکمیت ملی همسایگان خود را نقض کردهاند، در مقامی نیستند که دیگران را به مداخله نکردن در امور منطقه نصیحت کنند. وضعیت اسفبار و ناامن سوریه، یمن، بحرین، عراق و لیبی نتیجه مداخلهجویی غالب کشورهایی است که در ریاض جمع شده و اینک چاره سیاستهای شکست خورده خود را در متهم کردن دیگران یافتهاند.
۲- واکنش یکجانبه این کشورها به تلاشهایی که برای آزادی کامل حلب از دست گروههای تروریستی مورد حمایت آنان صورت میگیرد، در حالی است که جنایات مستمر این گروهها بدترین شرایط انسانی را برای مردم شهرهای مختلف سوریه از حلب گرفته تا دیگر شهرهای تحت محاصره ایجاد کرده است و تلاش برای توقف این نسلکشیها و جنایات فجیع علیه بشریت، آن چیزی است که توجه سریع جامعه بینالملل را طلب میکند.
۳- جمهوری اسلامی ایران زیادهگویی کشورهای یاد شده درباره تمامیت ارضی خود و حاکمیت ملی خللناپذیر بر جزایر سهگانه ایرانی را محکوم و آن را مصداق مداخلهجویی در امور سایر کشورها میداند.
۴- با وجود درخواست این کشورها برای بنای روابط با همه کشورها براساس منشور ملل متحد و موازین شناخته شده بینالمللی، جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه صداقتی در این درخواست متناقض و بیانیه مملو از اتهام و فرافکنی اجلاس مذکور نمیبیند.
۵- اشارات بیانیه مذکور به توافق هستهای (برجام) در ادامه مواضع قبلی شورای همکاری خلیجفارس توام با حسن نیت نبوده و متضمن جهتگیری مداخلهجویانه، غیرمسوولانه و غیردوستانه در مورد تواناییهای دفاعی مشروع ایران است. صادرکنندگان بیانیه مذکور ناشیانه به لزوم اجرای قطعنامهای اشاره کردهاند که در نتیجه مذاکرات منتج به برجام، ملغی شده و محلی از اعراب ندارد. در بند ۲۴ قطعنامه نشست مشترک وزیران خارجه ترکیه و کشورهای شورای همکاری خلیجفارس نسبت به ادامه آزمایش موشکهای بالستیک که قابلیت حمل کلاهک هستهای دارند ابراز نگرانی شده که به گفته آنها این موضوع نقض آشکار قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل است. این در حالی است که براساس برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت قطعنامههای قبلی در این خصوص از جمله قطعنامه ۱۹۲۹ از زمان اجرای برجام ملغی شده و این موضوع نشاندهنده بیاطلاعی صادرکنندگان بیانیه از مفاد برجام است.
۶- جمهوری اسلامی ایران از پیشگامان طرح ایده خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی بوده و در صورت صداقت و رفتار دوستانه کشورهای مذکور، حاضر به همکاری با آنها در جهت تحقق این ایده است.
ارسال نظر