ولی‌الله سیف در چهارمین مطلب تلگرامی خود درخصوص اجلاس پاییزه صندوق بین‌المللی پول نوشته است. او در این مطلب با اشاره به اینکه به‌دلیل همراهی دکتر روحانی در سفر به جنوب شرق آسیا، در اجلاس مشترک پاییزه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن شرکت نکرده، اما پیام این اجلاس را دلگرم‌کننده توصیف کرده است. کریستین لاگارد مدیرعامل صندوق در این نشست تاکید کرده که همه مسوولیت بهبود اقتصادی بر دوش سیاست پولی نیست، بلکه دو ضلع دیگر سیاست بودجه‌ای و اصلاحات ساختاری نیز وجود دارد. بدون آن دو عامل، سیاست پولی انبساطی نمی‌تواند رشدی را به همراه داشته باشد. دولت‌ها باید در مورد چگونگی هزینه کردن خود بیندیشند. در سیاست بودجه‌ای (fiscal policy) تنها رقم هزینه مهم نیست، بلکه چگونگی مصرف بودجه نیز اهمیت دارد و علاوه بر آن باید به اصلاحات ساختاری نیز توجه کرد و بودجه دولت می‌تواند به این اصلاحات کمک کند. در سایه سازگاری میان این سه سیاست است که می‌توان به رشد اقتصادی پایدار و فراگیر دست یافت وگرنه خطوط اعتباری به تنهایی راه به جایی نمی‌برد.

در عین حال، صندوق بر این نظر است که اتکا به انبساط پولى و کم توجهى به اصلاحات ساختارى و بودجه مى تواند به تورم و آسیب وارد کردن به اعتماد فعالان اقتصادى دامن بزند که نتیجه نهایى آن کاهش بهره ورى و رشد اقتصادى خواهد بود. به نظر می‌رسد رئیس کل با روایت این مطلب قصد داشته به حوزه اقتصادی در ایران پیام دهد که کشور ما نیز استثنا نیست و باید به دو ضلع دیگر نیز توجه شود.

این نوشته رئیس کل با واکنش سلف او در بانک مرکزی همراه شده است. مظاهری در کانال تلگرامی سایت اقتصاد نیوز با بازنشر مطلب سیف نوشته است: این حرف روشن و صحیح و بدیهی است. متاسفانه هم در دوره دولت آقای احمدی‌نژاد و هم در دولت آقای روحانی اقتصاد کشور از سوءمدیریت در بودجه و هزینه‌های دولت آسیب جدی دید. در واقع از منظر سیاست‌های بودجه‌ای دولت آقای روحانی ادامه دولت آقای احمدی نژاد بود. او آسیب‌های دوران گذشته را انحلال سازمان مدیریت و خودرایی عنوان کرده و آسیب‌های دوره کنونی را مدیریت بسیار ضعیف دانسته است.