دیدار ظریف با وزیر امور خارجه ترکیه پشت درهای بسته
دنیای اقتصاد: وزرای خارجه ایران و ترکیه برای سومین بار طی دو ماه گذشته، روز چهارشنبه با یکدیگر دیدار کردند. به گزارش خبرگزاریها این دیدار پشت درهای بسته انجام شد و دو طرف توضیحی درخصوص این دیدار ندادند. اما بر اساس آنچه منتشر شد، محور اصلی این گفتوگوها، بحران سوریه، مناسبات دوجانبه و سایر مسائل مهم منطقهای عنوان شده است.
به گزارش «ایرنا» محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران بامداد روز چهارشنبه در بازگشت از نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک وارد آنکارا شد. از آنجا که ترکیه طی چند ماه اخیر درخصوص تحولات سوریه رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته به نظر میرسد تحولات سوریه از جمله مهمترین موضوعات مورد گفتوگوی وزرای خارجه ایران و ترکیه بوده است.
دنیای اقتصاد: وزرای خارجه ایران و ترکیه برای سومین بار طی دو ماه گذشته، روز چهارشنبه با یکدیگر دیدار کردند. به گزارش خبرگزاریها این دیدار پشت درهای بسته انجام شد و دو طرف توضیحی درخصوص این دیدار ندادند. اما بر اساس آنچه منتشر شد، محور اصلی این گفتوگوها، بحران سوریه، مناسبات دوجانبه و سایر مسائل مهم منطقهای عنوان شده است.
به گزارش «ایرنا» محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران بامداد روز چهارشنبه در بازگشت از نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک وارد آنکارا شد. از آنجا که ترکیه طی چند ماه اخیر درخصوص تحولات سوریه رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته به نظر میرسد تحولات سوریه از جمله مهمترین موضوعات مورد گفتوگوی وزرای خارجه ایران و ترکیه بوده است. پس از کودتای اخیر در ترکیه و سفر ظریف به آنکارا و پس از آن سفر چاوش اوغلو به تهران، رایزنیهای تهران و آنکارا درباره تحولات منطقه به خصوص سوریه بیشتر شده است.همچنین بینالی ییلدریم نخستوزیر ترکیه روز چهارشنبه در آنکارا در دیدار با محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، خواستار توسعه همهجانبه مناسبات کشورش با ایران از جمله در زمینههای انرژی، تجارت، حملونقل و ارتباطات شد.به گزارش «ایرنا» منابع نخستوزیری ترکیه گفتند، ییلدریم در این دیدار با تاکید بر روابط ریشهای ترکیه با ایران گفت که توسعه مناسبات با کشور همسایه ایران را در برنامه عمل دولت متبوع خود قرار داده است. ییلدریم با اشاره به سومین نشست شورایعالی همکاریهای راهبردی ایران و ترکیه که در فروردین ماه گذشته در آنکارا به ریاست روسای جمهوری دو کشور برگزار شد، بر اهمیت اقدامات عملی درخصوص تصمیمات اتخاذ شده در این شورا تاکید کرد و گفت: «ترکیه در این راستا خواستار توسعه همکاریهای دو طرف در زمینههای مختلف از قبیل انرژی، تجارت، حملونقل و ارتباطات است.» ظریف نیز گفت که ایران خواستار ادامه تماس نزدیک و توسعه مناسبات با ترکیه است و در این زمینه اراده سیاسی وجود دارد.در این دیدار علاوه بر روابط دوجانبه، مسائل مهم منطقهای و در راس آن سوریه مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفته است. به گزارش خبرگزاری فارس، طی یک ماه و نیم گذشته این دومین سفر وزیر امور خارجه ایران به ترکیه است، پیش از این در ۲۲ مرداد ماه نیز ظریف سفری به آنکارا داشت و در این سفر ضمن دیدار با رئیسجمهور و وزیر خارجه ترکیه از مجلس ملی این کشور نیز بازدید کرد. پس از سفر ظریف، چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز ۲۸مرداد ماه در سفری پنج ساعته به تهران با وزیر امور خارجه ایران دیدار و در مورد آخرین تحولات منطقه و روابط دوجانبه بحث و گفتوگو کرد. همچنین حسین جابریانصاری نیز در ۲ شهریور ماه سفری به آنکارا داشت و در این سفر با امید یالچین، معاون منطقهای وزارت امور خارجه ترکیه درباره تحولات منطقهای و افزایش همکاریهای دو کشور با هدف حل سیاسی و مسالمتآمیز بحرانهای جاری در منطقه رایزنی و گفتوگو کرد. معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه ایران از توافق بین ایران و ترکیه برای ادامه گفتوگوها درباره مسائل منطقه از طریق تبادل هیاتها خبر داده و گفته بود: «ایران همواره در طول بحران سوریه رایزنیهای فشردهای با دولت ترکیه برای حل بحران داشته است.» او افزود: «به همکاریهای دوجانبه با ترکیه ادامه داده و تلاش میکنیم در زمینه مسائل منطقهای به ویژه سوریه امکان مفاهمه در چارچوب اصول کلی فراهم شود.» بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران هم ۱۵شهریور ماه درباره رایزنیهای تهران و آنکارا درباره سوریه گفت: «در سفر ظریف که به فاصله کوتاهی بعد از کودتای نافرجام ترکیه انجام شد، ملاقاتهای اساسی و خوبی با مقامات آنجا صورت گرفت و متعاقب آن براساس تفاهمی که وجود داشت با وزیر خارجه ترکیه در سفری ۵ساعته به تهران گفتوگوهایی انجام شد و درباره مسائل دوجانبه، مساله سوریه و سایر مسائل مهم منطقه گفتوگو شد.»
ارسال نظر