ادامه یک تخلف بانکی به قیمت بدنامی - ۲۳ شهریور ۹۵
ایسنا: با وجود تمامی انتقادات و از سویی دیگر اعلام تذکرات به بانکها مبنیبر عدموثیقه نگهداشتن بخشی از تسهیلات بانکی، این روند همچنان در بسیاری از آنها ادامه دارد، موضوعی که به اعتقاد کارشناسان بانکی میتواند به بدنامی آنها منجر شود.
محمدرضا نظری، مدیرعامل سابق بانک رفاه در اینباره گفت: سپردهگذاری بخشی از وام ازسوی بانکها، براساس ضوابط قوانین و مقررات بانک مرکزی نبوده و هیچگاه چنین توصیهای نشده است و این اقدام از سوی بانکها انجام میشود. وی درباره چرایی این موضوع با اشاره به اینکه این رفتار ناشی از فشار هزینهای است که بر دوش بانکها قرار دارد، ادامه داد: این در حالی است که به هر حال از گذشته سپردههای بلندمدتی با سودهای ۲۷ یا ۲۸ درصد دریافت کرده و ناچار هستند تا پنج سال بعد نیز آنها را پرداخت کنند.
ایسنا: با وجود تمامی انتقادات و از سویی دیگر اعلام تذکرات به بانکها مبنیبر عدموثیقه نگهداشتن بخشی از تسهیلات بانکی، این روند همچنان در بسیاری از آنها ادامه دارد، موضوعی که به اعتقاد کارشناسان بانکی میتواند به بدنامی آنها منجر شود.
محمدرضا نظری، مدیرعامل سابق بانک رفاه در اینباره گفت: سپردهگذاری بخشی از وام ازسوی بانکها، براساس ضوابط قوانین و مقررات بانک مرکزی نبوده و هیچگاه چنین توصیهای نشده است و این اقدام از سوی بانکها انجام میشود. وی درباره چرایی این موضوع با اشاره به اینکه این رفتار ناشی از فشار هزینهای است که بر دوش بانکها قرار دارد، ادامه داد: این در حالی است که به هر حال از گذشته سپردههای بلندمدتی با سودهای ۲۷ یا ۲۸ درصد دریافت کرده و ناچار هستند تا پنج سال بعد نیز آنها را پرداخت کنند. پس هنگامی که نرخ سود تسهیلات پایین آمده و بهعبارتی درآمد بانکها کاهش یافته و با سودهای پرداختی در سپردههای قبلی هماهنگ نیست، آنگاه درآمدها کفاف هزینه را نخواهد داد، بنابراین بخشی از تسهیلات را بدون سود نزد خود نگه میدارند. این کارشناس امور بانکی با بیان اینکه بلوکهکردن تسهیلات آن هم بدون سود در مجموع سود پرداختی بابت وام از سوی مشتری را افزایش میدهد، اظهار کرد: فرض کنید ۱۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۱۵ درصد پرداخت شده باشد، وقتی که حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از این مبلغ وثیقه میشود انگار تا ۱۸ درصد سود برای وامی کمتر از هشت میلیون تومان از مشتری و از سوی بانک دریافت میشود. وی معتقد است: این رفتاری که برخی از بانکها انجام میدهند نه تنها به نفع تولید و در راستای رونق و رشد اقتصادی نیست، بلکه میتواند موجب بدنامی آنها شود، بنابراین لازم است در این باره تجدیدنظر شود. مدیرعامل سابق بانک رفاه درباره اینکه آیا عدم تطبیق شرایط بانکها با کاهش نرخ سود، آنها را ناچار به دریافت وثیقه و تامین بخشی از هزینههای خود نمیکند نیز گفت: به هر صورت نباید کاهش نرخ سود به سرعت و نبود شرایط لازم اتفاق بیفتد؛ چراکه اگر فضا فراهم باشد نرخ سود نیز بهطور خودکار تعدیل خواهد شد.
ارسال نظر