یکی از بزرگترین عرضههای خصوصیسازی به ثبت رسید
مزایده ١٠٠جایگاه سوخت در کشور
دنیای اقتصاد: با گذشت یکسال ازتصمیم دولت به واگذاری جایگاههای سوخت، سرانجام روزگذشته با واگذاری ١٠٠جایگاه در ٢٥ استان کشور، قفل خرید این جایگاهها شکسته شد و یکی از بزرگترین عرضههای خصوصیسازی با ارزشی بیش از هزار میلیارد تومان محقق شد. طبق وعده سازمان خصوصیسازی قرار بر این بود، ۱۱۷جایگاه سوخت به مزایده گذاشته شود، که به دلیل آماده نشدن اسناد، ١۰۰ جایگاه در لیست واگذاریهای دیروز قرار گرفتند. این تعداد جایگاه متعلق به ۲۵ استان کشور و از ارزش پایهای معادل ۷۰۰ میلیارد تومان برخوردار بود که به دلیل استقبال زیاد از این عرضهها، ارزش کل مزایده مزبور با بیش از ٥٠ درصد افزایش به رقمی بالاتر از یک هزار و ١٠٠ میلیارد تومان رسید.
دنیای اقتصاد: با گذشت یکسال ازتصمیم دولت به واگذاری جایگاههای سوخت، سرانجام روزگذشته با واگذاری ١٠٠جایگاه در ٢٥ استان کشور، قفل خرید این جایگاهها شکسته شد و یکی از بزرگترین عرضههای خصوصیسازی با ارزشی بیش از هزار میلیارد تومان محقق شد. طبق وعده سازمان خصوصیسازی قرار بر این بود، ۱۱۷جایگاه سوخت به مزایده گذاشته شود، که به دلیل آماده نشدن اسناد، ١۰۰ جایگاه در لیست واگذاریهای دیروز قرار گرفتند. این تعداد جایگاه متعلق به ۲۵ استان کشور و از ارزش پایهای معادل ۷۰۰ میلیارد تومان برخوردار بود که به دلیل استقبال زیاد از این عرضهها، ارزش کل مزایده مزبور با بیش از ٥٠ درصد افزایش به رقمی بالاتر از یک هزار و ١٠٠ میلیارد تومان رسید. در همین راستا مشاور کل سازمان خصوصیسازی، درباره واگذاری جایگاههای سوخت به بخش خصوصی گفت: استقبال از عرضههای دیروز نه تنها نقطه مثبتی در کارنامه خصوصیسازی است، بلکه گامی در جهت رونق و شکوفایی اقتصاد کشور خواهد بود. سیدجعفر سبحانی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» در این خصوص اظهار کرد: در این مزایده که در ٢٥ استان کشور برگزار شد بهجز ٣ استان، مابقی استقبال بسیار خوبی داشتند؛ بهطوریکه برای این ١٠٠جایگاه،٣٣٣ پاکت درخواست خرید ارسال شده که بهطور میانگین ۵/ ۳ برابر هر جایگاه متقاضی وجود داشت.
وی با بیان اینکه مزایده جایگاههای سوخت در سال گذشته از رونق چندانی برخوردار نبود، گفت: این در حالی است که سال گذشته در بهترین حالت ممکن تنها یک متقاضی برای شرکت در مزایده درخواست ارائه میشدکه این آمار در سال جاری با رشد چشمگیری روبهرو شده است. به گفته سبحانی در برخی استانها شاهد تفاضای ١٧ برابری بودیم که این آمار در سیستان و بلوچستان برای ٧ جایگاه به ٦٠ متقاضی رسید. وی دلایل مختلفی از قبیل کاهش حصه نقدی، افزایش مدت اقساط و بهبود شیوه قیمتگذاری را از جمله دلایل موفقیت در این عرضه دانست و گفت: در این واگذاریها تسهیلاتی برای خریداران در نظر گرفته شده، بهطوریکه در سری قبل واگذاریها، ۴۰ درصد حصه اولیه بهصورت نقد پرداخت میشد و بقیه اقساط دو ساله بود، اما در واگذاریهای این دوره، مقدار حصه اولیه از ۴۰ درصد به ۳۰ درصد برای تمام جایگاهها کاهش یافته و بازپرداخت اقساط ۸۵ درصد از جایگاههای سوخت از دو سال به سه یا چهار سال افزایش یافته است. وی ادامه داد: علاوهبر این در روش قیمتگذاری جدید، ۷۰ تا ۸۰ درصد جایگاههای سوخت قیمتشان تعدیل شده است. مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی در مورد جزئیات کاهش دوره پرداخت اقساط نیز گفت: پرداخت اقساط درمورد ۶۰ درصد جایگاهها ۴ ساله و در مورد ۲۵ درصد جایگاهها ۳ ساله شده است همچنین دوره پرداخت اقساط برای ۱۵ درصد جایگاههای سوخت تغییری نکرده است.
ارسال نظر