رئیسجمهوری در روز ملی صنعت دفاعی و مراسم رونمایی از اولین سامانه دفاع موشکی ایران:
ورود اس-۳۰۰ کلمه رمز برای دنیاست
گروه خبر: حسن روحانی، رئیسجمهوری روز گذشته در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت دفاعی، ورود اس-۳۰۰ به ایران را یک کلمه رمز برای برقراری رابطه تهران با دنیا برای خرید تسلیحات توصیف کرد.
او همچنین طی سخنانی در مراسم بازدید از نمایشگاه صنایع دفاعی، به مناسبت روز ملی صنعت دفاعی کشور گفت: «بازدید آمانو از پارچین یک بازدید تاریخی در مسائل حقوقی جمهوری اسلامی ایران بود.» از سوی دیگر روز گذشته همزمان با ۳۱ مرداد؛ روز صنعت دفاعی، از نخستین موتور توربوجت ملی هواپیما و سامانه موشکی باور ۳۷۳ رسما با حضور رئیسجمهور، رونمایی شد. به گزارش «ایرنا» رئیسجمهوری در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت دفاعی، با تاکید بر اینکه برجام کار عظیم و بزرگی بود که بسیاری از نیروها و کارگزاران نظام ما در بخشهای مختلف در آن نقش و تاثیر داشتند که وزارت دفاع از جمله آنها بود، افزود: «ما در برجام موفقیتها و پیروزیهای فراوانی به دست آوردیم که یکی از آنها پیروزی اخلاقی ملت ایران بود.» رئیسجمهوری افزود: «در مساله پی.ام.دی (ابعاد نظامی احتمالی) که حل این مساله بار بزرگی بر دوش وزارت دفاع و مختصصان آن بود، برای پاسخ به دهها سوال آژانس و برای آنکه ثابت شود دشمنان این انقلاب و بدخواهان نسبت به ما دروغ گفتند، حل مساله پی. ام. دی پیروزی اخلاقی ایران بود که به دنیا ثابت کردیم راستگو هستیم و بدخواهان ما دروغگو هستند.» روحانی اضافه کرد: «اینکه آژانس بینالمللی بعد از سالها اعلام کرد که نسبت به گذشته پرونده هستهای ایران بحثی نداریم و پرونده کاملا بسته شده و امروز کاری که داریم نسبت به آینده و اجرای برجام است، این یک پیروزی حقوقی، فنی و اخلاقی بود که ما به دست آوردیم و وزرات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همه توان فنی، حقوقی و سیاسی خود را برای این مساله به کار گرفت.» او با بیان اینکه کار بسیار عظیم و بزرگ بود، تاکید کرد: «از همه چیز برجام که بگذریم و از صدها خاصیت برجام بگذریم کسی این را نمیتواند منکر شود که ثابت کردیم بدخواهان ما دروغ میگویند و ما راست میگوییم.»
تفاوت مرداد 95 با 94
روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «مرداد ۹۵ تفاوتهایی با مرداد سال ۹۴ داریم؛ از لحاظ فضایی که در سطح منطقه و جهان برای جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده و میتوانیم از استعدادها، نیروهایمان و از فرصتهایی که برای کشور ما در سطح جهان وجود دارد، بهتر استفاده کنیم.» رئیس دولت یازدهم تصریح کرد: «امروز فضای دیگری برای ما ایجاد شده است؛ این را وزارت دفاع و صنعت دفاعی بهخوبی میتواند توضیح دهد که فضای بعد از برجام چقدر نسبت به قبل از برجام تغییر کرده است.» روحانی ادامه داد: «امروز اگر ما یک نقشهای میخواهیم، اگر امروز یک ماده اولیهای را میخواهیم، امروز اگر فولاد خاص و آلیاژ خاصی مورد نظر ما است، امروز اگر ما میخواهیم رابطه علمی با یک موسسهای برقرار کنیم آیا شرایط امروز ما با شرایط یکسال پیش فرق کرده است یا نه؟ اگر فرق کرده است به معنای فضای جدیدی است که برجام برای ما در زمینه فناوریهای پیشرفته و پیچیده به وجود آورده است.»
جبران فاصله صنعتی با دنیا
روحانی در ادامه سخنانش با تاکید بر حرکت در مسیر خودکفایی گفت: سرعت برای ما مهم است. دنیا که نایستاده منتظر حرکت ما باشد. باید فاصله خود را با صنعت دنیا جبران کنیم. روحانی افزود: شما امروز از توربوجت هواپیما رونمایی کردید و این به معنای این است که صنعت دفاعی در این زمینه گام بلندی را برداشته است. کمکم در ساخت یک هواپیما، جنگنده و در بخشهای مختلف ورود و تخصص پیدا میکنیم.
ماجرای خاموش کردن موشکهای هاگ
فرمانده پدافند هوایی کل کشور بین سالهای ۶۴ تا ۷۰ در بخش دیگری از سخنانش با تعریف خاطراتی از صنعت دفاع هوایی کشور در دوران دفاع مقدس گفت: سال اول جنگ آمریکاییها رها کرده و رفته بودند، ما هم نمیخواستیم آنها بالای سر ما باشند. چقدر سخت بود وقتی یک موتور را باز میکردیم یا میخواستیم جمع کنیم و ببندیم. او اضافه کرد: «زمانی ناچار شدیم موشک هاگ تهران را بهطور کلی خاموش کنیم. من به کسی نگفته بودم. به مسوولان رده بالای خودم نگفته بودم. خاموش کرده بودیم. چند ماه هم گذشته بود. یک جلسهای بود با حضور مسوولان رده بالا بحث و صحبت شد که هاگ تهران، گفتم هاگ تهران خاموش است. گفتند هاگ تهران خاموش است؟ از کی (چه زمانی) خاموش است؟ گفتم دو تا سه ماه است. خیلی دچار تعجب شدند.» جانشین فرماندهی کل قوا در دوران دفاع مقدس یادآور شد: «در آن جلسه رهبر معظم انقلاب به من گفتند تو با چه جراتی این کار را کردی؟ سه ماه هاگ تهران خاموش است!؟ گفتم بله؛ من خاموش کردم با مسوولیت خودم. چون اگر میآمدم مشورت میکردم شما همه تردید میکردید. برای من خارک مهم بود و میخواستم حفظ کنم. قطعه نداشتم این کار را کردم. سه ماه هاگ تهران خاموش بود که البته آن زمانی که من داشتم میگفتم شرایط ما بهتر شده بود.» روحانی تاکید کرد: «کار عظیم و بزرگی در آن مقطع نسبت به زمان خودش انجام گرفت. آن وقتی که ما توانستیم به این فناوری برسیم که چه کار کنیم که موشکهای ضدتشعشع به رادارهای ما نخورد.»
افزایش بودجه دفاعی
رئیسجمهوری گفت: دولت با همه سختیهایی که از لحاظ مالی و پولی در طول سالهای گذشته داشت برای نیروهای مسلح کم نگذاشتیم و اعتبارات بنیه دفاعی سال ۹۵ بیش از دو برابر سال ۹۲ است. روحانی با بیان این که در سال گذشته بودجه دفاعی نزدیک به دو برابر بوده و امسال بیش از دو برابر خواهد بود، افزود: این اقدام نشان میدهد دولت باهمه سختی ها، اولویت خود را نیروهای مسلح میداند و بنیه دفاعی را مورد توجه قرار میدهد و میداند توانمندی دفاعی یعنی چه.
پیام به همسایگان
رئیسجمهوری در ادامه سخنانش با اشاره به شرایط منطقه افزود: اگر کمک ما نبود معلوم نبود عراق، سوریه و لبنان چه وضعی داشتند. او گفت: کمکهای ما در کشورهای منطقه موثر بوده و از این دیدگاه، ثبات کشورهای منطقه، ثبات ماست و شکست تروریسم، شکست دشمنان ماست. رئیسجمهوری در بخش دیگر از سخنان خود اظهار کرد: پیام ما به همه همسایگان این است که قدرت نظامی و توانمندی دفاعی ما به ضرر کشورهای همسایه و مسلمانها نیست؛ ما به نفع مسلمانها تلاش میکنیم. روحانی گفت: امیدواریم یکی دو کشور که مسیر نادرستی را انتخاب کردهاند و فکر میکنند با هرج و مرج طلبی در منطقه و ابزار قراردادن تروریستها به تفوقی میرسند، به اشتباه خود پی ببرند و برگردند.
واگذاری صنعت دفاعی به بخش خصوصی
به گزارش «ایرنا» رئیسجمهوری در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه صنعت دفاعی باید همیشه به صنعت کشور ما کمک کند، افزود: ممکن است در بخش دفاعی مواردی اختصاصی و جزو اسرار باشد اما قسمتهای دیگر را میتوانید به شرکتهای بیرونی واگذار کنید.
کلمه رمز برای ورود به خرید و فروش تسلیحات
روحانی با اشاره به خریدهای تسلیحاتی در صنعت هوایی و در بخشهای مختلف گفت: رابطه ما با دنیا برای خرید تسلیحات برقرار شده است؛ در شرایط امروز دنیا ورود اس-۳۰۰ یک کلمه رمز است که بعد از سالیان دراز به آن و امکاناتی که الان داریم، رسیدیم. وی با اشاره به سابقه اقدامات انجام شده برای تامین سامانه دفاعی اس-۳۰۰ گفت: در اواخر سال ۱۳۶۸ هنگامی که مسوول پدافند هوایی بودم، برای خرید اس-۳۰۰ خدمت مقام معظم رهبری اولین نامه را نوشتیم و مرحوم ستاری هم در آن سهیم بود که به خرید سیستم پدافندی اس-۳۰۰ نیاز داریم. رئیسجمهوری اضافه کرد: این خرید به معنی علامتی است که با دنیا داریم کار میکنیم، میتوانیم سلاح مورد نیاز را بخریم، بفروشیم و بسازیم و قدمهای ما، قدمهای بسیار موثری بوده است.
ارسال نظر