بهمنی: جمشید بسمالله هیچکاره بود
شرق: محمود بهمنی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی و نماینده کنونی مجلس درباره نوسانهای نرخ ارز در سال ۹۱ میگوید که امثال جمشید بسماللهها نقشی در این زمینه نداشتند. «جمشید بسمالله» صرافی بود که رحیمی، معاون اول رئیسجمهور سابق، در وصفش گفته بود، «هر صبح بر چهارپایه میرود و نرخ ارز را تعیین میکند»؛ همان کسی که در ٣٠ مهر ٩١ رحیمی خبر از دستگیریاش داد. بعدها وقتی جمشید بسمالله از زندان آزاد شد،گفت: «رحیمی باعث بینالمللیشدن من شد. » با آنکه چهار سال است از آن خبر جنجالی میگذرد، محمود بهمنی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی، در گفتوگویی با شماره مرداد ماهنامه دیار برای پاسخ به سوالی، به آن سالهای دور گریز میزند و میگوید: «امثال «جمشید بسمالله» و.
شرق: محمود بهمنی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی و نماینده کنونی مجلس درباره نوسانهای نرخ ارز در سال ۹۱ میگوید که امثال جمشید بسماللهها نقشی در این زمینه نداشتند. «جمشید بسمالله» صرافی بود که رحیمی، معاون اول رئیسجمهور سابق، در وصفش گفته بود، «هر صبح بر چهارپایه میرود و نرخ ارز را تعیین میکند»؛ همان کسی که در ٣٠ مهر ٩١ رحیمی خبر از دستگیریاش داد. بعدها وقتی جمشید بسمالله از زندان آزاد شد،گفت: «رحیمی باعث بینالمللیشدن من شد.» با آنکه چهار سال است از آن خبر جنجالی میگذرد، محمود بهمنی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی، در گفتوگویی با شماره مرداد ماهنامه دیار برای پاسخ به سوالی، به آن سالهای دور گریز میزند و میگوید: «امثال «جمشید بسمالله» و... در بازار نقشی نداشتند». این اعتراف که در همان روزها از زبان اغلب کارشناسان شنیده شد، با تأخیر چهارساله از زبان بهمنی شنیده میشود.
رئیس کل پیشین بانک مرکزی که حالا در کسوت نماینده در مجلس دهم نشسته است، هیچکارهبودن جمشید بسمالله و مانند او را در قیمت ارز تشریح میکند و از تحریم بهعنوان دلیل اصلی افزایش قیمت دلار نام میبرد: «دلیل اصلی بالارفتن قیمت ارز، کاهش فروش نفت از دومیلیونو ۳۵۰ هزار بشکه به ۷۰۰ هزار بشکه بود و این درآمد ارزی کشور را کاهش داد؛ درعینحال باید کشور را با همین درآمد اداره میکردیم. در آن دوران بانک مرکزی درآمد ارزیای نداشت که بخواهد به هرکس بدهد تا هرچه میخواهد وارد کند؛ بنابراین تمرکز در آن دوران روی واردات کالاهای اساسی و ضروری بود و چون همهگونه تقاضا در بازار وجود داشت، قیمت ارز روزبهروز بالاتر میرفت.» دلار در آن زمان در یک رکورد تاریخی توانست خود را به چهارهزارو ٦٠٠ تومان و حتی به گواه آگاهان بازار در مقاطعی به پنج هزار تومان هم برساند. نکته کلیدی این گفتوگو زمانی است که بهمنی به صراحت میگوید: «اگر تحریمها ادامه پیدا میکرد، بیتردید قیمت ارز در کشور بالاتر میرفت» و بعد از آثار مثبت برجام میگوید که کمتر از بهمنی شنیده شده است: «اگر برجام نبود، فروش نفت باز هم کمتر میشد و ممکن بود شرایط بحرانیتر از آنچه تصور میشد، بشود. آثار روانی توافق برجام باعث شد که اقتصاد ایران نیز احساس آرامش کند و این موضوع موجب شد که ما بتوانیم سادهتر به واردات و صادرات کالا و صدور نفت اقدام کنیم»
ارسال نظر