آغاز سفر ظریف به ۶ کشور آمریکای لاتین
گروه دیپلماسی: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران امروز در صدر هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی برای رایزنی با مقامات ۶ کشور آمریکای لاتین به این منطقه سفر میکند و بدین ترتیب فصلی نو در مناسبات اقتصادی با این منطقه گشوده خواهد شد. سخنگوی وزارت خارجه نیز در رابطه با اهمیت این سفر گفت که همراهی شرکتهای اقتصادی و تجاری در سفرهای رئیس دستگاه دیپلماسی، پیام عملی برای گسترش روابط با کشورهای جهان است. ظریف در این سفر هفت روزه که به ترتیب از کوبا آغاز و پس از سفر به نیکاراگوئه، اکوادور، شیلی و بولیوی به ونزوئلا ختم میشود، با مقامات این ۶ کشور راههای گسترش مناسبات دوجانبه تهران با هاوانا، ماناگوآ، کیتو، سانتیاگو، لاپاز و کاراکاس و تحولات منطقهای و بینالمللی را بررسی میکند.
گروه دیپلماسی: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران امروز در صدر هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی برای رایزنی با مقامات ۶ کشور آمریکای لاتین به این منطقه سفر میکند و بدین ترتیب فصلی نو در مناسبات اقتصادی با این منطقه گشوده خواهد شد. سخنگوی وزارت خارجه نیز در رابطه با اهمیت این سفر گفت که همراهی شرکتهای اقتصادی و تجاری در سفرهای رئیس دستگاه دیپلماسی، پیام عملی برای گسترش روابط با کشورهای جهان است. ظریف در این سفر هفت روزه که به ترتیب از کوبا آغاز و پس از سفر به نیکاراگوئه، اکوادور، شیلی و بولیوی به ونزوئلا ختم میشود، با مقامات این ۶ کشور راههای گسترش مناسبات دوجانبه تهران با هاوانا، ماناگوآ، کیتو، سانتیاگو، لاپاز و کاراکاس و تحولات منطقهای و بینالمللی را بررسی میکند. این سفر، نخستین سفر وزیر امور خارجه به آمریکای لاتین پس از تصدی این سمت و همچنین بعد از اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) است.
مجید تختروانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه ایران پیش از این سفر در گفتوگویی از علاقهمندی کشورهای منطقه آمریکای لاتین برای کار با ایران سخن گفت و افزود: «مشکل عمدهای بر سر راه گسترش روابط با کشورهای این منطقه نمیبینیم.» او به زمینههای اقتصادی زیادی در مناسبات با این کشورها اشاره کرد و گفت: «هنوز از همه این زمینهها استفاده نشده و بر این باوریم که میتوانیم در راستای منافع دو طرف کارهای خوبی را در این خصوص صورت دهیم.»
همچنین معاون وزیر خارجه ایران سفر ظریف به آمریکای لاتین را فرصت بسیار خوبی برای گستردهتر کردن مناسبات تهران با این کشورها در زمینههای مختلف بهویژه در بعد اقتصادی برشمرد و گفت: «استنباط ما این است که بعد از این سفر ما وارد مرحله جدیدی از روابط اقتصادی با آمریکای لاتین بشویم.» از سوی دیگر محمدجواد ظریف پیش از این سفر در صفحه توئیتر خود به دو زبان انگلیسی و اسپانیولی با اشاره به سفرش به آمریکای لاتین نوشت: «روز یکشنبه، من به همراه یک هیات بزرگ از مدیران تجاری به منظور تقویت روابط سیاسی و اقتصادی، سفر به ۶ کشور آمریکای لاتین را آغاز خواهم کرد».
ظریف در این سفر پیام دوستی ایران به این کشورها را ابلاغ خواهد کرد. در حالی که در دولت قبل اغلب مراودات ایران با چند کشور این منطقه بود، روانچی عنوان کرد که در دولت یازدهم رفت و آمدها بین ایران و کشورهای این منطقه مختص به چند کشور خاص نبوده است و افزود: «ما در حال حاضر با کشورهای این منطقه با گرایشها و طیفهای مختلف از جمله مکزیک، کلمبیا،ونزوئلا، شیلی، اکوادور و... ارتباط داریم و این گونه نیست که در صورت تغییر حکومتها در برخی از این کشورها روابط ما ۱۸۰ درجه تغییر کرده و تحتالشعاع قرار گیرد؛ زیرا اساس روابط ما براساس یکسری اصولی است که مورد احترام جامعه بشری و حقوق بینالملل است و ما معتقد به عدم دخالت در امور داخلی کشورها، احترام به استقلال کشورها و مذاکره از موضع برابر هستیم.» به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر خارجه ایران دوشنبه هفته گذشته ۲۵ مرداد ماه در تهران میزبان وزیر خارجه ونزوئلا به همراه وزیر نفت این کشور بود. ظریف ۲۸ فروردین ماه نیز میزبان همتای ونزوئلایی و وزیر خارجه نفت در تهران بود.خانم«دلسی رودریگز» وزیر خارجه ونزوئلا ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ نیز به همراه وزیر نفت و معادن این کشور به تهران آمده بود. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران قرار بود نیمه دوم اردیبهشت سال جاری سفری به چند کشور آمریکای لاتین شامل برزیل، کوبا، ونزوئلا، بولیوی و نیکاراگوئه داشته باشد که به دلیل تحولات داخلی یکی از کشورهای مقصد این سفر به تعویق افتاد.
پیام عملی برای گسترش روابط
همچنین روز گذشته بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه، توسعه مناسبات با آمریکای لاتین و آفریقا را دستور کار همیشگی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: «همراهی شرکتهای اقتصادی و تجاری در سفرهای خارجی رئیس دستگاه دیپلماسی پیام عملی برای گسترش روابط با جهان است.» به گزارش «ایرنا» از مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت امور خارجه، بهرام قاسمی، سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ۶ کشور آمریکای لاتین را در چارچوب تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با این کشورها ارزیابی کرد.
او افزود: «وزارت امور خارجه به لحاظ راهبردی معتقد به نگاه متوازن به همه کشورها و مناطق جغرافیایی در سیاست خارجی است و در کنار تقویت روابط با همسایگان و کشورهای اسلامی که همواره از اولویتهای سیاست خارجی کشورمان بوده است، توسعه همه جانبه مناسبات با کشورهای آمریکای لاتین و آفریقایی نیز همیشه در دستور کار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است.» بهرام قاسمی گفت که در فضای مثبت ایجاد شده پس از توافق هستهای ظرف یکسال گذشته و با چشمانداز روشنی که پیش روی ملت ایران قرار دارد، کارآفرینان و شرکتهای ایرانی میتوانند از حداکثر ظرفیتهای فنی، مهندسی، مالی، تجاری و تولیدی خود در خارج از کشور استفاده کنند.او اضافه کرد: «حضور دهها شرکت ایرانی در سفرهای دورهای وزیر امور خارجه به مناطق مختلف جهان از جمله آسیا، آفریقا و سفر آتی به آمریکای لاتین در همین چارچوب و در راستای صدور خدمات فنی - مهندسی و ترویج صادرات غیرنفتی بهعنوان اهداف اقتصاد مقاومتی است.»
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه امروزه نمیتوان ابعاد مختلف دیپلماسی و مولفههای گوناگون یک سیاست خارجی موفق را از یکدیگر تفکیک کرد، گفت: «اقتصاد در خدمت دیپلماسی و دیپلماسی در خدمت اقتصاد هستند تا اهداف سیاست خارجی کشورها را به پیش برانند. »
قاسمی با اشاره به اهمیت کشورهای آمریکای لاتین برای جمهوری اسلامی ایران به دلیل قرابتهای سیاسی، فرهنگی و همسویی در سازمانها و مجامع بینالمللی بهویژه در جنبش عدم تعهد گفت: «امروزه جمهوری اسلامی ایران در موقعیتی است که میتواند دوستان سیاسی و شرکای تجاریاش را خود انتخاب کند و ناگزیر به همکاری با کشور یا منطقه خاصی در جهان نیست.»
ارسال نظر