سیدحسین موسویان / دیپلمات پیشین

متاسفانه فرانسه در دو هفته اخیر محل دو واقعه مربوط به تروریسم بود: حادثه غم‏انگیز حمله تروریستی کامیون در نیس توسط داعش و برگزاری نشست سالانه سازمان منافقین با سابقه طولانی ترور. هرچند در ظاهر این دو واقعه ارتباطی باهم ندارند اما اشتراک مهم‏شان این است که گروه‏های شرور با سعودی‏ها وابستگی تاریخی دارند. هر دو گروه داعش و منافقین با تاریخچه ترور به نحوی تحت‌تاثیر و نفوذ عربستان هستند.با وجودی که این گروه از لیست تروریسم آمریکا خارج شده، اما همچنان در ایران ترور می‏کنند.

دست این گروهک تروریستی نه‌تنها به خون آمریکایی‏ها بلکه به خون تعداد بی‏شماری از ایرانی‏ها، عراقی‏ها وکردها آغشته است. بعد از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ بیش از ۱۷هزار تن از شهروندان ومسوولان عالی‏رتبه ایران را ترور کردند و در تجاوز نظامی صدام به ایران، به‌عنوان ارتش خصوصی صدام به استخدام درآمده و به خاک کشور خود تجاوز کردند و هم‏وطنان خود را کشتند که تنفر دائمی ملت ایران نصیب‏شان شد. اسامی این ۱۷هزار شهید توسط یک سازمان غیردولتی همراه با عکس و مشخصات مستند شده است. در اکتبر ۱۹۹۴، روزنامه وال‌استریت ژورنال از قول هیلاری کلینتون نوشت: «صدام به [گروهک منافقین] بیش از ارتش خود اعتماد داشت». در سال‏های اخیر این گروهک برخی از دانشمندان هسته‏ای ایران را ترور کرد. شبکه ان‌بی‌سی آمریکا در سال ۲۰۱۲ فاش ساخت که اسرائیل این گروهک را برای ترور دانشمندان هسته‏ای ایران آموزش داده است. امسال ترکی الفیصل، رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان به عنوان سخنران اصلی در گردهمایی سازمان منافقین خلق در پاریس شرکت کرد و با ستایش از گروهک تروریستی، از هدف این گروه برای تغییر رژیم در ایران حمایت کرد. این اظهارات که عواقب جدی در روابط دو کشور خواهد داشت، در مقطعی صورت گرفت که روابط عربستان و ایران با روابط دو ابرقدرت در دوران «جنگ سرد» تشبیه می‏شود. من سه هفته پیش در تهران با یکی از مقامات در مورد ضرورت بهبود روابط تهران ـ ریاض صحبت می‏کردم. او به من گفت که آغوش تهران باز بوده و هست، منتهی ریاض مسیر خصومت را برگزیده است. او به من گفت که تهران اطلاعات دقیقی در مورد کمک‏های مالی ریاض به این گروه تروریستی دارد و می‏داند که این کمک‏ها در دو سال اخیر بیش از ۸۰۰ درصد افزایش یافته به‌طوری‏که ریاض امسال هزینه برگزاری نشست سازمان منافقین در پاریس را تقبل کرده و ترکی الفیصل هم ماموریت یافته با حضور در این نشست، اتحاد سعودی با این گروهک را اعلام کند. سخنرانی ترکی الفیصل در نشست منافقین نشان داد که عربستان به دنبال تخریب شانس هرگونه احتمال تنش‏زدایی با ایران است. ریاض باید درک کند که انتخاب چنین مسیری، نه‌تنها صلح و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش به خطر می‏اندازد بلکه پا در جا پای صدام می‏گذارند که ممکن است به همان سرنوشت دچار شوند.عربستان با مسیر فعلی حتی با کشورهای عربی متحد خود نیز فاصله پیدا کرده است.

به جز بحرین که فعلا به مثابه یک ایالت عربستان است، سایر کشورهای عربی علاقه‏ای به این حد از خصومت با ایران ندارند، ضمن اینکه قدرت‏های جهانی هم جملگی خواهان بهبود روابط ریاض با تهران هستند. ترکی الفیصل هم به‏جای استفاده از نفوذ و توان و تجربه بالای خود برای صلح و دوستی دو کشور مهم ایران و عربستان، خود را به دام تجربه‏های شکست‌خورده گذشته انداخته است. حمایت آشکار اخیر عربستان از گروهک منافقین، مبین این حقیقت است که ریاض حامی هر گروه افراطی منحرف افراط‏گرای مدعی اسلام در جهان است. اقدام وحشیانه تروریستی نیس فرانسه توسط داعش و تایید گروهک تروریستی منافقین یک مخرج مشترک دارد و آن‏هم عربستان سعودی است. زمانی‏که داعش شهر موصل عراق را اشغال کرد، سایت سازمان تروریستی منافقین نوشت که موصل به دست «انقلابیون» فتح شد! همان‏طور که من در کتاب خود در مورد روابط ایران وآمریکا مستند کرده‏ام، سازمان منافقین قبل از انقلاب با اقدامات مسلحانه تعدادی از آمریکایی‏های عالی‏رتبه را نیز در ایران ترور کرد.مدتی است که جامعه جهانی به این حقیقت پی‌برده که عربستان حامی اصلی گروه‏های تروریستی همچون داعش، القاعده و جبهه النصره است. بسیاری از مقامات آمریکایی رسما به این واقعیت اعتراف کرده‏اند. حتی هیلاری کلینتون در سخنرانی سال قبل خود در موسسه بروکینگز آمریکا تصریح کرد که عربستان منشأ اصلی مالی و پشتیبانی افراط‏گرایی امروز در جهان است. در گزارش اخیر مجلس عوام انگلیس تایید کرده که افراد نزدیک به حکومت‏های عرب خلیج‌فارس تامین‏کنندگان مالی داعش هستند. ایدئولوژی این گروه‏ها هم وهابیت است که از نظر تاریخی هویت سعودی‏هاست. درحالی‌که داعش جهان را مورد تاخت و تاز تروریستی خود قرار داده است، گروهک منافقین هم در ایران مرتکب این جنایت‏ها شده‏اند. انتظار ایران از جامعه جهانی این است که با داعش و گروه تروریستی منافقین مقابله جدی و یکسان صورت گیرد. در اولین قدم کشورهایی مثل فرانسه نباید میزبان گروه تروریستی منافقین باشند و عربستان هم نباید این گروهک را سرپرستی کند. در جنگ علیه ترور، رهبران اروپا و عربستان باید درک کنند که نمی‏توانند برای منافع ژئوپلیتیک، گروه‏های تروریستی را به گروه بد و خوب تقسیم کنند.با توجه به واقعه تلخ نیس فرانسه، جامعه جهانی باید این واقعیت را درک کند که تهدید فزاینده گروه‏های تروریستی همچون منافقین یک پدیده مرتبط با یکدیگر است. جهان در صورتی موفق به ریشه کنی تروریسم تهدیدکننده امنیت جهانی خواهد شد که مبارزه تمام‌عیار، همه‌جانبه‏، هم‏بسته و بدون تبعیض باشد. حوادث تروریستی اخیر در نیس و بغداد که جان صدها نفر را گرفت و قربانی شدن هزاران ایرانی توسط منافقین باید یکسان مورد توجه و اقدام قرار گیرند. مرتکبان این جنایت‏ها و حامیان ایدئولوژیک، مالی و تسلیحاتی آنها اجزای پازلی هستند که باید با آن مقابله کرد. تهدید جهانی ترور حل نخواهد شد مگر اینکه این مجموعه، اجزای یک پازل تلقی شوند و اقدامات جدی و هم‏زمان و به‌هم پیوسته برای مقابله با آن صورت گیرد. از این‌رو نه‌تنها باید اقدامات پیشگیرانه مدنظر باشد بلکه همزمان باید با حامیانی که تروریسم از منافقین تا داعش را مشروعیت بخشیده، تربیت و حمایت کرده نیز مقابله شود.

منبع: روزنامه هافینگتون پست