ختم رسیدگی به پرونده ۱۹ متهم حمله به سفارت عربستان
گروه خبر:دومین جلسه محاکمه متهمان پرونده تعرض به سفارت عربستان روز گذشته به ریاست قاضی دهقان در شعبه ۱۰۶۰ مجتمع قضایی کارکنان دولت برگزار شد. در اولین جلسه دادگاه که روز دوشنبه برگزار شد، نماینده دادستان اتهام اخلال در نظم عمومی و تخریب را به متهمان تفهیم کرد و۱۴ نفر از ۲۱ متهم پرونده، دفاعیات خود را مطرح کردند و آخرین دفاع از آنها اخذ شد و رسیدگی به اتهامات سایر متهمان به روز گذشته موکول شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، از میان این ۲۱ نفر که طی دو روز گذشته محاکمه شدهاند،یک نفر روحانی بوده که پرونده وی به دادگاه ویژه روحانیت رفت.
گروه خبر:دومین جلسه محاکمه متهمان پرونده تعرض به سفارت عربستان روز گذشته به ریاست قاضی دهقان در شعبه ۱۰۶۰ مجتمع قضایی کارکنان دولت برگزار شد. در اولین جلسه دادگاه که روز دوشنبه برگزار شد، نماینده دادستان اتهام اخلال در نظم عمومی و تخریب را به متهمان تفهیم کرد و۱۴ نفر از ۲۱ متهم پرونده، دفاعیات خود را مطرح کردند و آخرین دفاع از آنها اخذ شد و رسیدگی به اتهامات سایر متهمان به روز گذشته موکول شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، از میان این ۲۱ نفر که طی دو روز گذشته محاکمه شدهاند،یک نفر روحانی بوده که پرونده وی به دادگاه ویژه روحانیت رفت.همچنین براساس این گزارش، حدود ۲۴ نفر متهم دیگر نیز روحانی هستند که به اتهامات آنها در دادگاه روحانیت رسیدگی میشود. با این حساب طی دو روز گذشته به اتهامات ۱۹ متهم در پرونده حملهکننده به سفارت عربستان رسیدگی شده است که برخی از آنها دردادگاه حضور نداشتند ووکلای آنها به دفاع از موکلان خود پرداختند. روز شنبه ۱۲ دی سال گذشته برخی از افراد خودسر در اعتراض به اقدام حاکمان سعودی در اعدام شیخ نمر رهبر شیعیان مبارز عربستان به سفارت این کشور در تهران تعرض کردند. بهدنبال این اقدام، غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی قوه قضائیه اوایل سال جاری از احضار و دستگیری متهمان این ماجرا خبر داد. درهمین راستا روز دوشنبه اولین جلسه دادگاه این متهمان برگزار شد، همچنین روز گذشته دومین و آخرین جلسه دادگاه مذکور با حضور هشت متهم دیگر این ماجرا برگزار شد.
عربستان شکایت نکرده است
به گزارش «ایسنا» در ابتدای این جلسه قاضی دهقانی مواد ۱۹۳، ۱۹۴، ۱۹۵، ۳۵۴ و ۳۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری را قرائت کرد و خطاب به متهمان متذکر شد: در صورت تغییر آدرس محل اقامت خود، مراتب لازم را به دادگاه اعلام کنید و مراقب اظهارات خود باشید. پس از آن، مصطفی شعبانی وکیل مدافع یکی از متهمان که موکلش روز دوشنبه دفاعیات خود را بیان کرده بود، در دفاع از موکلش گفت: دیروز موکلم در اظهاراتش گفت که حضورش در آن تجمع با انگیزه انقلابی، مذهبی و حمایت از انقلاب بوده است. به دلیل فشارهای دولت عربستان و اتفاقاتی نظیر حادثه منا، فرودگاه جده و اعدام مرجع تقلید آیتالله نمر در آن تجمع حضور یافته و انزجار خود را به این شکل نشان داده است.شعبانی ادامه داد: موکل من مسوول موسسهایست که بیش از ۱۰ هزار نوجوان و جوان را پرورش داده است. یکی از اتهامات موکلم اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی بوده در حالی که مشکلی در آن تجمع نبوده است. وی با طرح این سوال که «حرکتهای خودجوش باید از کجا مجوز بگیرد؟» گفت: اینگونه حرکتهای خودجوش در کشور ما عرف شده است. این افراد سینه چاک انقلاب و اسلام هستند. موکلم از سوریه برگشته است و بر حسب تکلیف شرعی احساس کرده باید از انقلاب حمایت کند. شعبانی ادامه داد: در بحث اتهام دیگر موکلم که مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان است، باید یادآور شوم که طبق قانون آیین دادرسی کیفری، خسارت نیاز به شاکی خصوصی دارد. عربستان بهعنوان صاحب مال نیامده بگوید که اموال من برده شده است و هیچ شکایتی را مطرح نکرده است زیرا سناریویی بوده که خود عربستان طراحی کرده و ایران را در مخمصه انداخت و بچههای ما را متهم کرد. این سناریو از قبل طراحی شده بود.
از آمریکا بگذریم، از آلسعود نمیگذریم
در ادامه جلسه قاضی دهقانی اتهامات مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان و اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی را به متهم دیگر این پرونده تفهیم کرد و از وی خواست که از خود دفاع کند. به گزارش «ایسنا» متهم مذکور در پاسخ به این سوال قاضی که چه کسی پرچم سفارت عربستان را پایین آورد؟ گفت: نمیدانم. برادران عزیز ما را ترغیب میکردند که به جلو برویم و لفظ بیغیرت را به کار میبردند. او افزود:من بعد از سخنرانی آقا، توبه و طلب مغفرت کردم و پشیمانم. ما از آمریکا بگذریم از آلسعود نمیگذریم. متهم دیگر پرونده نیزپس از تفهیم اتهام بابیان اینکه نیروی پلیس که در ابتدا برخورد شدیدی داشت، بعد از مدتی ممانعتی از ورود ما نکرد،گفت:تربیت خانوادگی هم ایجاب میکرد که اموال سفارت، بیتالمال است و نباید به آن دست زد. وی همچنین گفت:یک مهر را برداشتم و تحویل فرد دیگری دادم. قصدم از تجمع صرفا بیزاری از عربستان بود. او همچنین اتهام همکاری در ساخت مواد آتشزا را ردکرد. در ادامه باقی متهمان به دفاع از خود پرداختند و پرونده یک متهم دیگر چون طلبه بود به دادگاه ویژه روحانیت ارسال شد. پس از آن قاضی رسیدگیکننده به پرونده حملهکنندگان به سفارت عربستان ختم رسیدگی به اتهامات ۱۹ نفر را صادر کرد. به گزارش میزان، قاضی دهقان پس از اعلام ختم رسیدگی گفت در موعد مقرر حکم صادر میشود. از سوی دیگر به گزارش «ایرنا» روز گذشته دادستان کل کشور از جلسه رسیدگی به اتهامات متعرضان به سفارت عربستان در دادگاه ویژه روحانیت خبر داد و گفت: این دادگاه بهزودی برگزار میشود.
ارسال نظر