معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضرت آیت‌الله جوادی آملی دیدار کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد» حسین قضاوی در این دیدار، گزارشی از چشم‌انداز اقتصادی سال جاری از منظر کاهش نرخ تورم، بهبود رشد اقتصادی و ثبات نرخ ارز و بهبود فضای کسب و کار ارائه و سپس تلاش‌های صورت گرفته در جهت اصلاح قوانین بانکی را تشریح کرد. قضاوی در ادمه همچنین به لوایح جدید بانکداری و بانک مرکزی اشاره کرد که در آن تقویت نقش و کارکرد قرض الحسنه، تقویت نقش بانک مرکزی در کنترل تورم، روزآمدسازی مقررات و نیز پیشنهاد ایجاد شورای مشورتی فقهی برای کسب اطمینان از تطابق مقررات پولی و بانکی با شرع مقدس مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

وی افزود: دولت در تلاش است بدهی‌های خود را به بانک‌ها و بخش غیردولتی ساماندهی کرده و از طرق مختلف از جمله انتشار اسناد خزانه اسلامی، فضایی را فراهم کند تا هم بدهی‌های خود را تسویه کرده و هم سیاست‌گذار پولی بتواند به نحو موثرتری به کنترل حجم نقدینگی و تورم بپردازد. حضرت آیت‌الله جوادی آملی در این دیدار با ارائه رهنمودهایی، به‌طور جدی خواستار توجه و اهتمام بیش از پیش به مبانی و اصول اقتصاد اسلامی و به ویژه بانکداری اسلامی شدند. ایشان فرمودند که «مال» در اسلام حکم خون در بدن را دارد که باید به گونه‌ای متناسب در تمامی اندام‌ها جریان داشته باشد؛ این در حالی است که در نظام سرمایه‌داری تکاثر ثروت در دست گروه خاصی قرار دارد و در نظام‌های سوسیالیستی نیز ارزش‌های والای اسلامی از منظر تداول ثروت در دست عموم مردم رعایت نمی‌شود.

وی با اشاره بر لزوم توزیع عادلانه ثروت و امکانات افزودند خداوند در آیه شریفه می‌فرماید: «کی لا یکون دولهً بین الاغنیاء منکم» یعنی ثروت نباید فقط در دست عده معدودی از آحاد جامعه در حبس باشد. بانک‌ها نیز نباید عامل حبس ثروت در دست عده معدودی از افراد جامعه باشند. حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی ضمن بیان حرمت شدید ربا در اسلام و قرآن افزودند در شرایطی که مردم در کسب و کار خود به ویژه در زمان تحریم در حالت مساعد و سودآوری نیستند، بانک‌ها نباید نسبت به این وضعیت بی‌توجه بوده و صرفا به فکر سودآوری خود باشند و باید طبق شرع مقدس در سود و زیان مشارکت با مشتری شریک باشند. در ادامه ایشان با تاکید بر ضرورت اجرای اقتصاد مقاومتی به منظور تقویت پایه‌های اقتصادی جامعه اسلامی در برابر تهدیدهای دشمنان، از ظرفیت‌های عظیم کشور در حوزه‌های گوناگون نام بردند و خواستار استفاده از ظرفیت‌های داخلی در راستای اقتصاد مقاومتی و کاهش واردات و وابستگی به کشورهای دیگر شدند تا از این طریق و در پرتوی رشد اشتغال، وضعیت رفاهی و اقتصادی مردم بهبود پیدا کند. در خاتمه دکتر قضاوی ضمن تشکر از رهنمودهای مشفقانه حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی، بر عزم دولت و وزارت اقتصاد بر ترویج و به کارگیری اصول و مبانی شرع مقدس در اقتصاد و بانکداری در سایه رهنمودهای علمای اسلام به ویژه معظم له تاکید کردند.