در یک نشست خبری و درباره انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ مطرح شد
مانیفست انتخاباتی اصولگرایان از زبان «باهنر»
گروه خبر: کمتر از یک سال به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ باقی مانده و این در حالی است که جریانهای سیاسی تلاشها برای تعیین نامزدهای خود را آغاز کردهاند. در این میان گمانهزنیهایی نیز درباره نامزدهای احتمالی میان جریانهای سیاسی بهویژه اردوگاه اصولگرایان شنیده میشود. فارغ از همه گمانهزنیها یا جریانسازیهای احتمالی برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری ۹۶، دیروز یکی از اصولگرایان سنتی موضع خود را درباره انتخابات پیشرو اعلام کرد.
محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری که سابقه ۲۸ سال نمایندگی مجلس را در کارنامه دارد، روز گذشته در گفتوگویی اعلام کرد که برای حمایت از روحانی در سال ۹۶ یک شرط مهم داریم. نایب رئیس مجلس نهم جزئیاتی از این شرط را اعلام نکرد؛ اما گفت که حمایت اصولگرایان از حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ به عملکرد دولت او در ماههای آتی بستگی دارد. باهنر در شرایطی از حمایت مشروط اصولگرایان از حسن روحانی سخن گفت که بسیاری از رسانههای اصولگرا در چند ماه اخیر در تلاش هستند تا دولت روحانی را تنها دولت پس از انقلاب اسلامی بنامند که عمری به اندازه یک دوره ۴ ساله خواهد داشت. براساس آنچه خبرآنلاین، از نشست خبری محمدرضا باهنر گزارش داده است، رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره احتمال یک دورهای شدن دولت یازدهم توضیحاتی ارائه کرد. باهنر با بیان اینکه حداقل دو رئیسجمهور قبل از آقای روحانی در دوره دوم بیش از دوره اول رای آوردند، توضیح داد: «اگر قرار باشد که حسن روحانی دوره بعد کمتر رای بیاورد، بهدلیل آنکه آرای او در انتخابات ریاستجمهوری ۹۲ لب مرزی بوده به معنای باخت برای او است، اما دولت یازدهم لابد میداند لازمه این امر آن است که مساله رکود را دستکم در افکار عمومی حل کند.» باهنر با تاکید بر اینکه توقع نداریم در این بازه یکساله انقلاب شود، گفت: «اما باید در افکار عمومی روزنههای امیدی برای حل رکود ایجاد شود. آن هم نه با سخنرانی و مذاکره، بلکه باید احساس شود. بعضی پارامترها با احساسشان فرق دارد. مثلا امنیت و احساس امنیت با هم فرق دارد. دولتها باید هر دو را حل کنند.» او ادامه داد: «چند روز پیش مزاح کردم و گفتم دولت از رکود عبور کرده وقتش هست ملت هم عبور کند. من فکر میکنم دولت انشاءالله میتواند این کار را بکند.»
روحانی در میان 30 نامزد اصولگرایان
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در ادامه این نشست خبری، پس از آنکه از رسانهها بهدلیل باقی بودن ۱۴ ماه از فعالیت دولت یازدهم، خواست فضا را انتخاباتی نکنند با یک سوال مواجه شد؛ سوالی که به اظهارات سیدکمالالدین سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری مربوط میشد. هنگامی که محمدرضا باهنر از طرف جامعه مهندسین و جبهه پیروان خط امام و رهبری اعلام کرد که از دیماه ۹۵ به بعد موضوع انتخابات ریاستجمهوری را بررسی میکنند، خبرنگاری به اظهارات چند روز پیش کمالالدین سجادی، سخنگوی این جبهه مبنیبر اینکه «۳۰ گزینه برای ریاستجمهوری را بررسی کردهاند» اشاره کرد و پرسید: «چطور میگویید که این جبهه تا دیماه وارد بحث نمیشود؟» باهنر در پاسخ به این سوال از امکان وجود داشتن لیست ۳۰ نفرهای سخن گفت که حسن روحانی نیز یکی از آن ۳۰ نفر است. باهنر توضیح داد: «اینکه میگوییم تا چند ماه دیگر گزینهای معرفی نمیکنیم معنایش این نیست که اوضاع را رصد نمیکنیم، بلکه ما هر روز بحث کرده و موضوعات را رصد میکنیم، اما تصمیم نهایی را درباره اینکه از چه کسی حمایت میکنیم، آن زمان میگیریم.»
مگر احمدینژاد نامزد میشود؟
باهنر در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا محمود احمدینژاد رئیس دولتهای نهم و دهم نیز در لیست نامزدهای مورد بررسی قرار دارد، گفت: «مگر ایشان میخواهد نامزد شود؟» باهنر اضافه کرد: «البته در کشور بالقوه یک میلیون نفر میخواهند نامزد انتخابات شوند؛ ولی باید پالایش صورت گیرد.» دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری موضوع احتمال رد صلاحیت احمدینژاد در انتخابات پیش رو را موضوعی حاکمیتی خواند که به احزاب مربوط نمیشود. او با بیان اینکه اگر حزبی به این امید باشد که رقیبش براساس رد صلاحیت از میدان خارج شود، ضعیف است، افزود: «رقابتهای انتخاباتی را برمبنای تایید صلاحیتها تنظیم نمیکنیم.»
به روحانی نرسیدهاند که عبور کنند
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری درادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اظهارات علیاکبر جوانفکر مشاور رسانهای احمدینژاد مبنیبر عبور از حسن روحانی در انتخابات ۹۶ گفت: «جوانفکر به روحانی نرسیده که بخواهد از آن عبور کند.»
باید به یک کاندیدا برسیم
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در بخش دیگری از نشست خبری خود در خبرآنلاین در پاسخ به سوالی درباره احتمال کاندیداتوری سعید جلیلی بهعنوان نامزد اصولگرایان گفت: «ما به بررسی کسانی که در جرگه اصولگرایی هستند میپردازیم و ممکن است اصولگرایان هماکنون ۲۰ کاندیدا داشته باشند؛ اما باید ضوابطی باشد که همه اینها به یک نفر برسند.»
احتمال معرفی گزینه جدید اصولگرایان
او با تاکید بر این نکته که اگر قرار باشد ۲۰ نفر نامزد شوند و در ادامه کار هم ۱۸ نفر از آنها برای رقابت باقی بمانند، از همین الان به معنای شکست است، اعلام کرد: «در حال حاضر ما از حضور همه کاندیداها استقبال میکنیم، کاندیداهای اصلاحطلب بهعنوان رقیب برای ما محترم هستند، کاندیداهای اصولگرا هم قابل احترام هستند؛ به شرط اینکه در رقابت درون حزبی به یک نفر برسند. مقدم سعید جلیلی را هم در همین راستا گرامی میداریم، ولی احتمال معرفی گزینه جدید از سوی اصولگراها منتفی نیست.»او در ادامه با ابراز امیدواری به اینکه اصولگرایان برای انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم، به حزبی فراگیر نزدیکتر شوند، تشکیل حزب فراگیر برای اصولگرایان را محتمل خواند.غلامعلی حدادعادل، نماینده مجلس نهم نیز دیروز در حاشیه یک همایش اعلام کرد که اصولگرایان هنوز به جمعبندی درباره یک نامزد برای انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ نرسیدهاند. به گزارش «ایسنا» رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس نهم در حاشیه همایش «بصیرت، تجدید میثاق امت با ولایت» از ادامه بررسیها در این باره خبر داد. با این همه باهنر در ادامه نشست خبری دیروز خود با اشاره به انتخابات مجلس در عین حال که انتخابات در کشور را به سمت انتخابات حزبی نزدیک خواند، گفت: «هنوز فاصله زیادی با حزب فراگیر داریم. مثلا در تهران عموما مردم به دو حزب رای دادند. عملا کاری به کاندیداها نداشتند. کسانی در تهران رای آوردند که سوپری محلشان هم شاید نشناسندشان، اشکالی هم ندارد و وهن نیست. ولی اینکه لیستها باید بگردند افراد قدرتمند را در لیست قرار دهند مهم است و جای خود را دارد. نتیجه انتخابات نشان داد که لیست امید و اصلاحطلبان اگرچه فراکسیون قدرتمندی شده، فراکسیون اقلیت است و البته همه اینها را به فال نیک میگیریم و تلاش میکنیم به سمت حزب فراگیر جلو برویم.»
رد توطئه برای برهم زدن برجام
محمدرضا باهنر در این نشست خبری به سوالی درباره برجام هم پاسخ داد. او در پاسخ به سوالی درباره فرآیند اجرایی شدن برجام و کارشکنیهایی که اخیرا طرف غربی کرده است، گفت: «مذاکرات هستهای و اجرای برجام همواره یک حاشیههایی داشته، دارد و خواهد داشت. این گفتوگوها عملا یک جنگ نرم جدی است، طبیعی است که هر طرف مذاکره در این مذاکره تلاش کند که بیشترین منافع را نصیب خود کند و بیشترین ضربه را به رقیب بزند و منافعش را اضافه کند.» دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری با تاکید بر اینکه ما باید در این شرایط هوشیاری را همواره حفظ کنیم، افزود: «معتقدم برجام تصویب شده میتواند در اجرا یک نتیجه برد - برد داشته باشد.» به گفته دبیرکل جبهه پیروان اگر قرار باشد رقیب ما مذاکره برد - برد را به برد - باخت تبدیل کند طرف بازنده خودش است. قرار ما این نیست که مذاکره برد - برد را تبدیل به برد - باخت کنیم. باهنر همچنین تاکید کرد: «اینکه طرف مقابل توطئه میکند که برجام را بههم بزند، قبول ندارم اما احتمال اینکه از همین برجام منافعشان را افزون و منافع ما را کاهش دهند، حتما وجود دارد.»
ارسال نظر