برجام کم‌هزینه‌ترین راه  برای ایران بود

گروه خبر: حسن روحانی، رئیس‌جمهوری برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را کم‌هزینه‌ترین راه برای رسیدن به اهداف و منافع ایران اسلامی توصیف کرد و گفت راهی به جز برجام برای رسیدن سریع‌تر به این اهداف وجود نداشت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، او شنبه شب در مراسم افطاری با دست‌اندرکاران (برجام) اظهار کرد: تردیدی نیست که اگر ارشادات، حمایت‌ها و دفاع قاطع مقام معظم رهبری نبود، در پیشبرد برجام با مشکل مواجه می‌شدیم. روحانی با اشاره به بررسی برجام در شورای‌عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی گفت: این کار بزرگ با کمک هم انجام شد و مصلحت هم همین بود که همه بیایند. هرجا که شبهه‌ای وجود داشت مورد توجه قرار گرفت و این بسیار با اهمیت بود.

پرهیز از سردادن برخی شعارها

روحانی با تاکید بر اینکه «راهی جز وحدت و اتحاد نداریم»، گفت: برجام مخالف داشت و هنوز هم نه‌تنها در آمریکا، اروپا و منطقه که حتی در میان برخی کشورهای نزدیک هم که متاسفانه به غلط نگران قدرت ایران هستند، مخالف دارد و به شدت در حال تلاش علیه برجام هستند و در این ارتباط ما باید از این دستاورد، مراقبت و حفاظت کنیم و به دست دشمنان منافع ایران، بهانه ندهیم.

رئیس‌جمهوری پرهیز از سردادن برخی شعارهای غیرضروری و بی‌نتیجه را ضروری دانست و گفت: بلند دادزدن، امنیت و منافع ملی ما را تقویت نمی‌کند. آن چیزی که قدرت ملی ما را افزایش می‌دهد تقویت واقعی قدرت دفاعی، پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اهداف سند چشم‌انداز ۲۰ ساله، تحقیقات دفاعی و جذب سرمایه است اما طرح برخی شعارها، صرفا به دست آنهایی که به‌دنبال ایران‌هراسی هستند، بهانه می‌دهد و موضع آنها را تقویت می‌کند.

نباید از برخی حملات بهراسید

رئیس‌جمهوری اظهار کرد: ایجاد اشتغال برای جوانان، رشد اقتصادی و بهره برداری از منابع مشترک نفت و گاز از جمله اهداف برجام بوده و هست و امروز همگان به‌ویژه رسانه‌های همگانی، اساتید دانشگاه‌ها و کارآفرینان باید دست به‌دست هم دهند و در جست‌وجوی راه‌های استفاده بهتر ازفرصت‌های پسابرجام باشند. روحانی تاکید کرد که نباید از برخی حملات بهراسید و این حرکت‌ها نباید در روحیه و عزم شما ذره‌ای خلل ایجاد کند.

روحانی با مرور روند طولانی مذاکرات هسته‌ای افزود: یک معنای ظاهری مذاکرات، نصیحت و بیانیه صادر کردن و همچنین اعلام شهر و زمان جلسه بعدی بود که ممکن است این نوع مذاکرات صدسال طول بکشد و این حل و فصل نیست بلکه ادامه دعوا است؛ اما مذاکره به معنای واقعی این است که طرف‌های مذاکره‌کننده، در رسیدن به اهداف و مقاصد تعیین شده، قدم‌های مشخص و متقابلی بردارند.

برنامه بلند مدت برای نجات اقتصاد نفتی

رئیس‌جمهوری با اشاره به برنامه بدخواهان کشور و ملت برای به صفر رساندن فروش نفت ایران در بازارهای جهانی گفت: البته نباید اقتصاد کشور تک محصولی و متکی به نفت باشد، اما باید در نظر داشت که برای نجات از اقتصاد نفتی یک برنامه بلندمدت نیاز است. روحانی تلاش دشمنان برای کاهش درآمدهای نفتی، مسدود کردن فعالیت‌های بانکی و افزایش تا ۲۰ درصدی هزینه‌های نقل و انتقالات مالی را از اقداماتی برشمرد که دشمنان پیش از برجام مرحله به مرحله اجرا کردند و اظهار کرد: با کشاندن پرونده ایران به شورای امنیت و قراردادن ما تحت مواد ۴۰ و ۴۱ فصل هفتم منشور سازمان ملل و در مرز ماده ۴۲ قرار دادن به آن معنا بود که هر زمانی ممکن بود کشور، درگیر یک توطئه نظامی از سوی بدخواهان شود.

هموار شدن مسیر ارتباطات بانکی

رئیس‌جمهوری، یک راه‌حل این معضل را مذاکره ذکر کرد و گفت: آغاز مذاکره‌ای جدی با طرف مقابل و با راهبرد برد- برد، یکی از راه‌های پایان دادن به این وضعیت بود و معتقدم اگر در این مسیر حرکت نمی‌کردیم، موفق نمی‌شدیم و این مسیر و راه را در انتخابات ۹۲ به‌عنوان یک وعده به مردم مطرح کردم و مردم نیز درهمان انتخابات، به این مسیر و راهبرد رای دادند.

رئیس‌جمهوری افزود: امروز حقوق هسته‌ای ایران اسلامی که خواست ملت بود، تثبیت شده است؛ به‌گونه‌ای‌که اکنون یواف‌سیکس و آب سنگین می‌فروشیم و کیک‌زرد خریداری می‌کنیم و همزمان هزینه‌های واردات، کاهش و مسیر ارتباطات بانکی هموار و زمینه برای سرمایه‌گذاری مهیا شده است و ما باید قدردان این کار بزرگ ملی باشیم.

همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس‌جمهوری روز گذشته لایحه معافیت وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی از پرداخت هزینه‌های ثبتی را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.