محمد جواد ظریف:
ایجاد ساختار فدرالی در سوریه راهگشا نیست
فارس: محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که هفته گذشته سفری دو روزه به پاریس داشت، در موسسه آکادمی دیپلماتیک فرانسه در جمع دیپلماتهای ارشد، محققان و پژوهشگران در حوزه روابط بینالملل فرانسه سخنرانی کرد. ظریف درخصوص شرایط منطقه به وضعیت یمن، بحرین، سوریه و عراق اشاره کرد و در مورد بحرین گفت: «یکی از نگرانیهای ما در منطقه موضوع بحرین است. یک گروه اقلیت در حال سرکوب اکثریت است. برداشت ما این است که گروههای مخالف در بحرین به دنبال سرنگون کردن دولت نیستند، اما با بستن تمام راههای سیاسی و زندانی کردن یک رهبر و سلب تابعیت از یک رهبر، راهحل ایجاد نمیشود.
فارس: محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که هفته گذشته سفری دو روزه به پاریس داشت، در موسسه آکادمی دیپلماتیک فرانسه در جمع دیپلماتهای ارشد، محققان و پژوهشگران در حوزه روابط بینالملل فرانسه سخنرانی کرد. ظریف درخصوص شرایط منطقه به وضعیت یمن، بحرین، سوریه و عراق اشاره کرد و در مورد بحرین گفت: «یکی از نگرانیهای ما در منطقه موضوع بحرین است. یک گروه اقلیت در حال سرکوب اکثریت است. برداشت ما این است که گروههای مخالف در بحرین به دنبال سرنگون کردن دولت نیستند، اما با بستن تمام راههای سیاسی و زندانی کردن یک رهبر و سلب تابعیت از یک رهبر، راهحل ایجاد نمیشود.» وزیر امور خارجه ایران در مورد سوریه ضمن تاکید بر حل این بحران از طریق سیاسی تاکید کرد: «اگر در بحران سوریه تنها بر آینده بشار اسد تمرکز شود، راهحل سیاسی بهدست نمیآید.» او ادامه داد:« در موضوع سوریه باید بر ساختار و ترتیبات قانونی آینده سوریه تمرکز کنیم. ایجاد ساختار فدرالی در سوریه راهگشا نخواهد بود.»
رئیس دستگاه دیپلماسی در مورد داعش نیز عنوان کرد: «داعش در سال گذشته یک میلیارد دلار درآمد داشته است. پاسخ به این سوالات مبنی بر اینکه داعش این یک میلیارد دلار را از کجا آورده؟ چگونه نفت فروخته و چگونه و از طریق چه سیستم بانکی این پول را جابهجا کرده است خیلی از مسائل را روشن میکند.»
در ادامه این سخنرانی، ظریف در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه چرا جمهوری اسلامی ایران بهدنبال همگرایی با جامعه بینالمللی نیست، با اشاره به کمک کشورهای غربی و شرقی به صدام در دوران جنگ تحمیلی در حالی که جمهوری اسلامی ایران تقریبا تنها بود، تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران یاد گرفته که متکی به خود باشد. بنابراین در اقتصاد بهدنبال اقتصاد مقاومتی است و میخواهد اقتصاد خود را طوری طراحی کند که با تحکم یا فشار خارجی این اقتصاد تخریب نشود.» او افزود: «اقتصاد مقاومتی متکی به داخل است و نگاه به خارج (برای صادرات) دارد. این اقتصاد انزواگرا نیست.» رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: «ایران نمیخواهد بازاری برای کالاهای خارجی باشد. بلکه با جذب سرمایه و فناوری از کشورهای دیگر میخواهد به کشور صادرکننده تبدیل شود.»
ارسال نظر