گروه دیپلماسی: وزیر خارجه عربستان سعودی در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن با تکرار ادعاهای پیشین خود، ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد. عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی گفت که گزارش سازمان ملل درخصوص کشتار کودکان یمن توسط عربستان سعودی بر مبنای مغالطه بوده است.

به گزارش وبگاه شبکه خبری «المیادین»‌، جبیر در کنفرانس مطبوعاتی خود در واشنگتن در مورد سوریه نیز گفت که موضع کشورش درخصوص ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه به هیچ وجه تغییر نخواهد کرد. او همچنین با تکرار اتهام‌های قبلی خود گفته که ایران باید از دخالت در امور کشورهای دیگر دست بردارد و به قوانین آنها احترام بگذارد. این مقام سعودی که کشورش از حامیان تروریسم در جهان است، برای پوشش گذاشتن به نقش عربستان در حمایت از داعش و تروریسم، ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد و گفت که ایران از زمان انقلاب اسلامی پیوسته از تروریسم حمایت کرده است. جبیر در مورد نقش کشورش در حملات ۱۱ سپتامبر آمریکا نیز گفت که ادعاهای آمریکا مبنی بر دست داشتن عربستان در این حملات بی‌اساس و نادرست است. او همچنین گفت که ریاض هرگونه تردید در اقدامات عربستان علیه تروریسم را نمی‌پذیرد و این کشور قصد دارد جلوی این نوع تبلیغات را بگیرد. وزیر خارجه عربستان که نخواست به شکست نیروهای عربستان در یمن اذعان کند، گفت که کاهش عملیات ارتش در یمن به دلیل توافق آتش‌بس بوده است. این در شرایطی است که اخیرا امارات نیروهای خود را از یمن خارج کرده‌است.

گفت‌وگوی اوباما و بن‌سلمان درباره ایران

همزمان با این تحول، کاخ سفید اعلام کرد رئیس‌جمهوری آمریکا و پسر پادشاه عربستان در دیدار با یکدیگر درباره ایران، یمن و سوریه گفت‌وگو کرده‌اند. به گزارش «ایسنا» کاخ سفید روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای درباره باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا و محمد بن سلمان، پسر پادشاه عربستان در دیدار خود در واشنگتن درباره مسائل منطقه و همچنین ایران گفت‌وگو و رایزنی کرده‌اند. دو طرف در این دیدار با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس آمریکا و برخی کشورهای عرب منطقه علیه ایران، تهران را به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در خاورمیانه متهم و بر لزوم گسترش راه‌های مقابله با تنش‌ها و برقراری آرامش در منطقه تاکید کردند. به گزارش پایگاه اینترنتی کاخ سفید، مساله سوریه و جنگ یمن از دیگر موضوعات مورد بحث در این دیدار بوده است. اوباما و بن سلمان نیز درباره نقش مهم عربستان که می‌تواند در مهار افراطی‌گری در منطقه ایفا کند، رایزنی کرده‌اند. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا در خاورمیانه و حمایت فکری و مالی آل‌سعود از ایدئولوژی‌های مبتنی بر افراطی‌گری و فرقه‌گرایی منجر به ایجاد و گسترش گروه‌های تروریستی در منطقه شده است که در نهایت جنگ، ناآرامی و بی‌ثباتی را در این منطقه و حتی جهان در پی داشته است.