رئیسجمهوری در مراسم سالگرد ارتحال امام (ره):
فاصلهای میان قوا و رهبری نیست
گروه خبر: رئیسجمهوری در مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، «انقلاب اسلامی»، «جمهوری اسلامی» و «رهبری و ولایت فقیه» را سه یادگار بزرگ حضرت امام خمینی (ره) برای کشور دانست و تاکید کرد که ملت ایران در دفاع از استحکام این سه یادگار و حفظ آرمانها و اهداف امام، متحد، همصدا و مصمم است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی پنجشنبه شب در مرقد امام راحل، با تاکید بر اینکه «همه باید از انقلاب اسلامی بهعنوان یادگار امام حراست کنیم»، اظهار کرد: ما به انقلاب اسلامی و انقلابی بودن ملت ایران افتخار میکنیم و برای حراست از آن و تداوم مسیر تکاملی این انقلاب از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
گروه خبر: رئیسجمهوری در مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، «انقلاب اسلامی»، «جمهوری اسلامی» و «رهبری و ولایت فقیه» را سه یادگار بزرگ حضرت امام خمینی (ره) برای کشور دانست و تاکید کرد که ملت ایران در دفاع از استحکام این سه یادگار و حفظ آرمانها و اهداف امام، متحد، همصدا و مصمم است.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی پنجشنبه شب در مرقد امام راحل، با تاکید بر اینکه «همه باید از انقلاب اسلامی بهعنوان یادگار امام حراست کنیم»، اظهار کرد: ما به انقلاب اسلامی و انقلابی بودن ملت ایران افتخار میکنیم و برای حراست از آن و تداوم مسیر تکاملی این انقلاب از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
روحانی در تبیین «جمهوری اسلامی» بهعنوان دومین یادگار حضرت امام (ره) گفت: امام در کنار این انقلاب، نظام جمهوری اسلامی را طراحی کرد که میتواند الگویی موفق برای سایر کشورها و جهان اسلام باشد.روحانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: با برنامهریزی و تمهیدات امام، مجلس خبرگان رهبری توانست حضرت آیتالله خامنهای را بهعنوان رهبر انقلاب اسلامی در فاصله زمانی بسیار کوتاه برگزیند و مردم را در آن شرایط دشوار شادمان سازد.رئیسجمهوری گفت: این راه و مسیر را امام برای ما مشخص و هموار کرد و «رهبری و ولایت فقیه» سومین میراث گرانقدر حضرت امام است.روحانی با تاکید بر اینکه با هدایتها و رهنمودهای حضرت آیتالله خامنهای، همه قوا همراه و همگام هستند و فاصلهای میان قوا و رهبری نیست، تصریح کرد: دشمنان ایران اسلامی این آرزو را به گور میبرند که میان قوا و رهبری فاصلهای ایجاد شود.رئیسجمهوری، با گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) گفت: اجتماع پر شور مردم در کنار مرقد مطهر امام راحل بزرگوار به معنای پیوند مستحکم امام و امت است.
تاثیر انقلاب ایران برکل منطقه
روحانی با تاکید بر اینکه هیچ رهبری در انقلابهای جهان به اندازه امام خمینی (ره) مورد عشق و علاقه مردم نبود، گفت: امام عزیز و بزرگوار ما بر قلب مردم حاکم بود و بهعنوان روح یک ملت و امت توانست انقلابی عظیم را به مقصد برساند.
رئیسجمهوری ادامه داد: امام(ره) بزرگترین انقلاب مردمی را به ثمر نشاند و جهانیان را شگفتزده کرد؛ انقلابی که نهتنها در سرنوشت ایران، بلکه در منطقه و کل جهان تاثیرگذار بود.
روحانی با تاکید بر اینکه باید از این انقلاب حراست و حفاظت کنیم، افزود: پیام انقلاب، آزادی استقلال و دین باوری است. ما در تمام انقلابهای دنیا شاهد بودهایم که بعد از پیروزی انقلاب، صندوق نیست؛ بلکه سرکوب است، اما انقلاب اسلامی تنها انقلابی است که امام صندوق و آراء را به مردم ارائه داد و به آن عمل کرد.
دور شدن سایه شوم جنگ
رئیسجمهوری با بیان اینکه ملت و با رهبری و هدایتهای مقام معظم رهبری در سال ۹۳ و ۹۴ نیز قدرت سیاسی خود را به رخ جهانیان کشاند و نشان داد که از حقوقش با قدرت ملی، ایمان، مقاومت، زبان سیاسی، حقوقی و منطق به خوبی دفاع میکند، تاکید کرد: توانستیم سایه شوم جنگ را از مردم ایران دور کرده، حقوق ملت را در مجامع بینالمللی تثبیت کنیم و تحریمهای ظالمانه نیز در هم شکسته شوند.روحانی با اشاره به اینکه حق فروش نفت، تجارت و معاملات را از ما گرفته بودند و میخواستند ملت را در برابر توطئه استکبار و صهیونیسم تسلیم کنند، افزود: اما ملت با هدایتهای رهبرمعظم انقلاب و سرداران دیپلماسی توانست پیروزی سیاسی و سپس اقتصادی را به ارمغان آورد.
تقدیر از مجلس خبرگان
روحانی اظهار کرد: اگر امام در ماههای آخر عمر زندگی پربرکت خود قدمهای مهم را برنمیداشتند مشخص نبود که مسیر رهبری انقلاب به کجا ختم میشد. ابتدا لازم بود در قانون اساسی بازنگری صورت گیرد که امام زمینه را برای آن مهیا کرد. نامه امام به مجلس خبرگان بازنگری بود که راه را مشخص کرد و فرمود مرجعیت نیاز نیست و اگر مجتهدی از سوی نمایندگان ملت یعنی خبرگان مورد تایید قرار گیرد، او فقیه مبسوط الید خواهد بود و به طور طبیعی ولایت فقیه را برعهده خواهد گرفت. به این ترتیب امام توانست مسیر را هموار کند، امام همچنین با سخنی که در جمع بزرگان فرموده بود راه را برای اجماع آماده کرد.رئیسجمهوری با بیان اینکه در ۱۴ خرداد ۶۸ چشمها گریان بود، اما در غروب آن روز لبخندی بر لبان مردم نشست و شادمان شدند، اظهار کرد: با برنامهریزی و تمهیدات امام(ره)، مجلس خبرگان رهبری توانست حضرت آیتالله خامنهای را در کمترین زمان بهعنوان رهبر انقلاب تعیین کند.
روحانی با اشاره به اینکه در تمام نظامهای دنیا بحث جانشینی میتواند ملتی را از پای در آورد و با طرح این پرسش که چگونه این ملت و نمایندگان خبرگان توانستند جانشین را تعیین کنند، تاکید کرد: این راه را امام برای ما مشخص و هموار کرد.رئیسجمهوری با اشاره به آرامش و ثبات کشور، باوجود بیثباتیها در منطقه و دنیای اسلام گفت: این امر ناشی از ایمان، ایستادگی، وحدت، انسجام و نقش تاثیرگذار ولی فقیه در حفظ و تقویت وحدت و انسجام ملی است.روحانی تصریح کرد: آنانی که آرزو دارند فاصله ما با یکدیگر و قوا با رهبری را مشاهده کنند، این آرزو را با خود به گور خواهند برد.
انتخاب بالیاقتترین فرد به رهبری
رئیسجمهوری ادامه داد: افتخار میکنیم که مجلس خبرگان رهبری، سالمترین، آگاهترین و بالیاقتترین فرد را انتخاب کرد و در طول ۲۷ سال گذشته امنیت، آرامش و وحدت نظام در سایه پرچمداری مقام معظم رهبری محقق شده است.
به گزارش خبرآنلاین وی افزود: انشاءالله خداوند عمر پربرکت ایشان را طولانی خواهد کرد و در سالهای آینده نیز این وضعیت را خواهیم دید.
لزوم احترام به بیت امام
روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه وظیفه ما حراست و احترام به خاندان بزرگ امام خمینی(ره) است، افزود: خوشحالیم که امروز حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی فرزند یادگار امام، بهعنوان سرمایهای بزرگ برای حوزه علمیه و سرمایهای فکری و سیاسی برای نظام جمهوری اسلامی ایران در کنار ما است.
انتخاب خلف شایسته برای امام
سید حسن خمینی نیز در بیست و هفتمین بزرگداشت امام خمینی (ره) با بیان اینکه تشتت در جامعه اسلامی دردآور و زجرآور است، گفت: واقعیت این است که امروز غده سرطانی که امام از آن بهعنوان یکی از پستترین جایگاهها یاد میکرد؛ یعنی اسرائیل، به سبب درگیر شدن مسلمانان با هم در آرامش و آسایش است. امیدواریم خداوند آن را از او بگیرد. اگر جامعه اسلامی را نگاه کنیم، میبینیم که گروهی نابخرد که بویی از انسانیت نبردهاند در قالب شعارهای مذهبی به برادرکشی و مسلمان کشی روی میآورند. به گزارش جماران، یادگار امام تاکید کرد: به یاد بیاوریم که در چه ذلتی بودیم و تصمیمات سیاسی این کشور در چه افقی و در چه سفارتخانههایی گرفته میشد و امروز کدامین عزت را در افق سیاسی داریم. امروز روی پای خودمان میایستیم و در سایه رهنمودهای امام و مقام معظم رهبری و با اتکای به شور و نشاط ملی خود تصمیم میگیریم و با هم مشورت میکنیم؛ اما رمز استقلالمان را بهعنوان عزت فراگیر فراموش نمیکنیم. یادگار امام اظهار کرد: خدا را شاکریم که بعد از امام به نخبگان و خبرگان کشور این توفیق را داد که در اسرع وقت بتوانند خلف شایستهای برای امام انتخاب کنند و جامعه ما از بحرانی که میتوانست پیش روی او باشد عبور کند.
آرمانهای انقلاب، آرمانهای امروز هم هست
به گزارش جماران، سید علی خمینی نیز در مراسم سالگرد ارتحال بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران که در مصلای گرگان برگزار شد، اظهار کرد: اگر کسی قرار است مسوولیت بگیرد و جایی را اشغال کند، باید به جای نگاه کردن به وابستگی وی به جریانها و خانواده او، شایستگی او را بررسی کنیم و این در ادبیات دینی ما هم به روشنی پیداست.نوه گرامی امام با تاکید بر این که در جمهوری اسلامی پولدار بودن ارزش نشود، اظهار کرد: اینطور نباشد که اگر کسی ثروتمند است در جمهوری اسلامی موقعیت بگیرد و اگر فقیر است هیچ پیشرفتی نکند. این مدرس حوزه بیان کرد: ملت انقلاب نکردهاند که یک فاسد را بیرون کنند و فاسد دیگر سرکار بیاید. آرمان ملت این بود که اگر مسوولی آمد علیوار زندگی کند. وی ادامه داد: سالها شنیدیم که حضرت علی (ع) قلم بیت المال را نازک میبرید. بنابراین باید به بیت المال توجه کنیم. امام (ره) اسنادی را که مربوط به مسائل داخلی بود گوشه روزنامه مینوشت و حتی رادیو خود را یک عمر همراه خود داشت و اخبار را با آن گوش میکرد. وی در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: معتقدم برخی از مهمترین آرمانهای انقلاب را در چند مورد مىتوان خلاصه کرد و این آرمانها، آرمانهای امروز هم هست. آرمانهای انقلاب هنوز به طور کامل محقق نشده است. امروز جمهوری اسلامی موظف است برای تحقق حداکثری این آرمانها تلاشها کند.
ارسال نظر