رئیس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی با تاکید بر لزوم تشکیل کمیته سیاست‌گذاران بازار مالی در کشور، گفت: ترکیب وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌کل بانک مرکزی، رئیس‌کل بیمه مرکزی و رئیس سازمان بورس اوراق بهادار برای اعضای کمیته سیاست‌گذاری بازار مالی کشور پیشنهاد می‌شود. این کمیته به‌طور حتم برای ثبات مالی و به کار گرفتن منابع در توسعه اقتصادی می‌تواند مفید باشد. به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، عبدالناصر همتی بابیان اینکه یکپارچه‌سازی بازارهای مالی یکی از محورهای بیست و ششمین همایش سیاست‌های پولی و ارزی است، افزود: درباره بازارهای مالی و نقش آن در توسعه مالی بسیار صحبت شده و شکی وجود ندارد که توسعه مالی پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و رشد کشورها است. همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی که هر سال با همت پژوهشکده پولی و بانکی برگزار می‌شود، امسال ۴ و ۵ خردادماه بیست و ششمین دوره خود را در سالن اجلاس سران و با حضور مدیران، کارشناسان اقتصادی و شبکه بانکی کشور برگزار می‌کند. مدیر عامل بانک ملی در ادامه گفت: کشورهایی که به رشد و توسعه اقتصادی بالایی رسیده‌اند توانسته‌اند بازارهای مالی خود را یکپارچه کنند و با توسعه بازار خود در خدمت اقتصادشان باشند.

همتی ادامه داد: آنچه در کشور ما باید مورد توجه قرار گیرد این است که سه بازار تشکیل‌دهنده بازارهای مالی شامل صنعت بیمه، بازار سرمایه و بازار پول هم‌اکنون کاملا مجزا و به‌صورت جداگانه اداره می‌شوند. همتی با اشاره به اینکه در حال حاضر به علت بانک محور بودن کشور تقریبا ۸۸ درصد بازار مالی در اختیار سیستم بانکی است، تصریح کرد: بخشی در اختیار بازار سرمایه و حجم کمی نیز در اختیار صنعت بیمه یا صندوق‌های بیمه‌ای است.

رئیس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی با تاکید بر ضرورت حرکت به‌سوی اصلاح ساختار مالی و یکپارچه‌سازی بازارهای مالی، گفت: اصلاح مالی در دنیا بر این اساس است که سیاست‌گذاری و هدایت این بازارها از یک مرکز رسمی انجام و بازارها به هم نزدیک شده‌اند. وی ادامه داد: اگر مدیریت بازارها یکی نشود ممکن است اثر سیاست‌گذاری یک بازار با سیاست اجرایی توسط بازار دیگر خنثی شود. کما اینکه هم ‌اکنون در ایران بعضا تناقضاتی بین سیاست‌های بازار پول، سرمایه و بیمه مشاهده می‌کنیم. همتی یکپارچه‌سازی بازار پولی را یک ضرورت جدی برشمرد و افزود: البته این امر به این معنا نیست که با شرایط فعلی کشورمان بتوانیم نظارت و یکپارچه‌سازی بازارها را به‌صورت واحد مشاهده کنیم. این مقام بانکی گفت: در کوتاه‌مدت از طریق ایجاد هماهنگی بین بازارها و تشکیل کمیته یا شورایی که سیاست‌گذاری این بازار را به عهده گیرند، به‌نحوی‌که مسوولان سیاست‌گذاری این بازارها بتوانند در یک قالب هماهنگ برای ایجاد توازن و ثبات بازار مالی به تصمیم درستی برسند می‌توان در زمینه یکپارچه‌سازی اقدام کرد. وی با بیان اینکه ثبات بازار مالی از اهمیت بسیار بالایی برای تصمیم‌گیران اقتصادی برخوردار است، تصریح کرد: باید منابع کشور توسط سرمایه‌گذاران به سمت سرمایه‌گذاری با کمترین هزینه و ریسک به تولید تبدیل شود.