دوست و دشمن در پساتحریم تغییر کرد
ایرنا: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: در شرایط پساتحریم جای برخی دوستان و دشمنان جمهوری اسلامی ایران تغییر یافته که در چنین شرایطی باید با تدبیر و تصمیمات منطقی در عرصه سیاست خارجی گام برداریم. حسین جابریانصاری روز سهشنبه در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه تبریز افزود: در حال حاضر رقبای تاریخی ما در منطقه در صف دشمنان ما قرار گرفتهاند و در عین حال دیوار مستحکم برخی بازیگران دشمن ما با تردیدهایی مواجه شده است که البته در عالم سیاست به ویژه در عرصه سیاست خارجی همیشه با شرایط یکسانی روبهرو نیستیم.
ایرنا: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: در شرایط پساتحریم جای برخی دوستان و دشمنان جمهوری اسلامی ایران تغییر یافته که در چنین شرایطی باید با تدبیر و تصمیمات منطقی در عرصه سیاست خارجی گام برداریم. حسین جابریانصاری روز سهشنبه در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه تبریز افزود: در حال حاضر رقبای تاریخی ما در منطقه در صف دشمنان ما قرار گرفتهاند و در عین حال دیوار مستحکم برخی بازیگران دشمن ما با تردیدهایی مواجه شده است که البته در عالم سیاست به ویژه در عرصه سیاست خارجی همیشه با شرایط یکسانی روبهرو نیستیم. او ابراز کرد: «تفسیر ما درباره عربستان را میتوان نمونهای از شرایط فوق دانست که در آن نباید تحلیلهای ایستایی داشته باشیم زیرا چنین تحلیلهایی نمونه حمله عراق به کویت در آن شرایط زمانی را متجلی میکند.»جابریانصاری، لغو ۶ قطعنامه شورای امنیت علیه ایران را یکی از دستاوردهای درخشان برجام عنوان و اضافه کرد: این موضوع در تاریخ شورای امنیت بینظیر بوده است که چنین قطعنامههای سنگینی علیه یک کشور بدون جنگ یا براندازی برداشته شود.
او زدودن اتهام نظامی و داشتن خطر برای امنیت بینالملل در برنامه هستهای ایران را از دیگر دستاوردهای برجام دانست و گفت: غرب در سالهای پس از انقلاب به ویژه در یک دهه اخیر تلاشهایی مبتنی بر ایجاد تصویر بحران از ایران داشته است، به نحوی که حتی روسیه و چین نیز در این خصوص و برای تحریم ایران با کشورهای غربی به وحدت رسیده بودند و فضای تهدید دائمی در اظهارات مقامهای قدرتهای بینالملل علیه ایران موج میزد. جابریانصاری، توسعه تجربه برجام در سطح منطقهای و استفاده از سیاستهای برد - برد را از جمله اولویتهای دستگاه دیپلماسی ایران در دوران پساتحریم عنوان کرد که با توجه به ایجاد فضای نامناسب در منطقه به دلیل تحقق برجام، برخی از کشورهای منطقه این توافق را مغایر با اهداف خود قلمداد کردند در حالیکه میتوان با سیاست برد - برد تصویرسازی مجددی در منطقه ایجاد کرد.جابریانصاری با بیان اینکه در این دوره جدید فرصتها و چالشهای ما در عرصه سیاست خارجی جابهجا شده است، گفت: ما در حال حاضر در لحظات تاریخی به سر میبریم، چون این فرصتها و چالشها همزمان برای ما حادث شده که باید تلاش خود را معطوف به مهار چالشها و تهدیدها و استفاده حداکثری از فرصتها کنیم.
او با تاکید بر اینکه در منازعات سیاست خارجی عصای سحرآمیزی وجود ندارد، یادآور شد: در این عرصه، مهم آن است که هدفگذاریهای خود را مدون و تصمیمات درست اتخاذ کنیم تا با صرف هزینههای پایینتر، منافع بیشتری را برای کشور تامین کنیم. جابریانصاری ادامه داد: ما در دوران پساتحریم جبهه دوستان را زیاد و جبهه دشمنان را کمتر کردهایم و در برخی مسائل دعوا را به عرصه سیاست داخلی آن کشورها کشاندهایم. او در بخشی از سخنان خود از رویکرد صدا و سیما در پرداختن به موضوع برجام انتقاد کرد و گفت: یکی از انتقادهای ما به رسانه ملی این است که اگر سیاستهای اساسی در مسائل خارجی در مجاری تصمیمگیری شکل میگیرد، چرا در رسانه ملی که نباید به یک جریان خاصی تعلق داشته باشد، مورد حمایت قرار نمیگیرد.
ارسال نظر