در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی صورت گرفت
واکنش به ادعای دخالت دولت در انتخابات
هرچند حداد عادل در اظهاراتش گفت که ائتلاف اصولگرایان از مقامات وزارت کشور، دولت و شورای نگهبان خواستهاند نسبت به این موارد تخلف بیاعتنا نباشند، اما حسینعلی امیری به روزنامه اعتماد گفته است: «تاکنون هیچ مسالهای در این باره به ما گزارش نشده است.» علاوهبر این اظهارات که آن را میتوان موضع وزارت کشور در برابر اتهامات مطرح شده خواند، برخی دیگر از اصولگرایان نیز ادعای تخلفات دولت در جریان برگزاری انتخابات را تایید نمیکنند. ازجمله این اصولگرایان امیر محبیان، تحلیلگر سیاسی نزدیک به جریان اصولگرایی است که میگوید: «اگر دولت در انتخابات دخالت داشت، چرا اصلاحطلبان در مشهد و اصفهان پیروز نشدند؟» محبیان در گفتوگو با «انتخاب» در رابطه با اظهارات حدادعادل مبنیبر پیروزی اصلاحطلبان در تهران با اختلاف جزئی گفت: «نمیتوان به این حرف بسنده کرد؛ به دلیل اینکه اصلاحطلبان از مدتها برنامههای جامع خود را آماده کرده بودند و طبق این برنامهها پیش میرفتند، در حقیقت، اینگونه نبود که یک شبه برنامه بریزند و پیروز شوند.» محبیان در گفتوگو با پایگاه خبری انتخاب از مصادیق آنچه حداد عادل دخالت آشکار دولت در انتخابات خوانده، اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: «آقای حداد که این موضوع را مطرح کرده باید مستنداتش را نیز ارائه کند». این تحلیلگر سیاسی بر این باور است که در حوزه انتخابات مجلس، اگر دولت به هر نحوی در انتخابات تاثیرگذاری داشته باشد، عملا دموکراسی مخدوش میشود؛ همچنین احتمال به وجود آمدن نوعی دیکتاتوری به وجود میآید چون باید مجلس بتواند بهصورت مستقل با رای مردم تشکیل شود. محبیان تاکید کرد: «دولت برگزارکننده است، اما اینکه دولت در انتخابات تاثیرگذاری آنچنانی داشته باشد که در نتیجه یک جریان پیروز و یک جریان شکست خورده باشد، از ظواهر انتخابات چنین چیزی بیرون نمیآید.»
محبیان با تاکید بر اینکه اگر دولت در انتخابات دخالت داشت چرا اصلاحطلبان فقط در تهران پیروز میدان شدند ولی در شهرهای بزرگ دیگر مثل مشهد، اصفهان و... این اتفاق نیفتاد، گفت: «اصولگرایان در جاهایی از کارشان بیدقتی کردند و بیشتر خودشان را به شعار بستند.»
به گزارش خبرگزاری فارس، دو روز پیش، غلامعلی حداد عادل سخنگوی شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان و سرلیست فهرست ائتلاف اصولگرایان در انتخابات هفتم اسفند تهران به اظهار نگرانی این شورا از دخالت مسوولان دولتی در انتخابات، سخن گفته و تاکید کرده بود: «برخی مسوولان که باید بیطرفی خود را در اجرای انتخابات نشان دهند، آشکارا گرایش خود را به یک جریان سیاسی اعلام کرده و در مجامع مردم را به رأی دادن به نامزد یک جریان خاص دعوت میکنند و مسوولان استانی را تشویق میکنند که امکانات را در اختیار نامزدهای خاصی بگذارند.»
۱۳ مرکز استان درگیر انتخابات
در دهمین دوره انتخابات مجلس حدود چهارهزار و ۸۰۰ نامزد انتخاباتی به رقابت پرداختند که در نهایت ۲۲۱ نفر به ساختمان هرمی میدان بهارستان راه یافتند. از سوی دیگر تعیین تکلیف 68 کرسی نیز به دور دوم انتخابات کشیده شده است. بر این اساس در دور دوم انتخابات، 136 نامزد به رقابت میپردازند. همچنین 13 مرکز استان درگیر برگزاری دومین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند. به این ترتیب تنها سرنوشت یک کرسی در اصفهان مشخص نیست.
17 میلیون نفر واجد شرایط
همزمان حسینعلی امیری اعلام کرد که ۱۷ میلیون واجد شرایط برای حضور در این انتخابات داریم و در همین راستا وزارت کشور ۱۹ میلیون تعرفه چاپ کرده و در اختیار استانها قرار داده است. به گزارش خبرگزاری میزان امیری توضیح داد: «برای برگزاری این انتخابات ملزومات لازم در نظر گرفته شده و تعرفهها طی تشریفات قانونی و بهصورت مهر و لاک شده با حضور نمایندگان شورای نگهبان و هیات نظارت استانها در اختیار حوزههای انتخابیه قرار داده شده و در روز انتخابات طی تشریفات قانونی در حضور مجریان و ناظران انتخابات از آنها استفاده میشود.»
نیاز به حماسه جدید
با این همه، هر دو جریان سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا در دو روز باقیمانده تا برگزاری انتخابات بر تلاشهای تبلیغاتی خود افزودهاند تا با پیروزی در این دور از انتخابات بیشترین صندلیهای پارلمان را از آن خود کنند. محمدرضا عارف، منتخب اول مردم تهران در مجلس که برای حمایت از نفرات باقی مانده از فهرست ائتلاف اصلاحطلبان و حامیان دولت به استان فارس سفرکرده بر این باور است که در دور دوم انتخابات نیاز به حماسه جدید داریم. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان او گفت که حضور مردم در مرحله دوم انتخابات کمتر از مرحله نخست نیست. عارف در تحلیل خود از فضای انتخاباتی کشور و حوزههایی که معرفی نمایندگان آنها به مرحله دوم کشیده شده است، افزود: «در سفرهایی که در این ایام به شهرستانهای مختلف داشتهایم، فضای خوب و بانشاطی حس میکنیم.»همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان همچنین شامگاه دوشنبه در همایش اصلاحطلبان آذربایجانشرقی گفت: «در حال حاضر نیازمند مجلسی هستیم که بهطور جدی با فساد مبارزه کند زیرا متاسفانه امروز شاهد وضعیت بسیار بدی در رابطه با فساد در کشور هستیم، درنتیجه نیاز به رای تکتک آحاد جامعه داریم.»عارف ابراز امیدواری کرد که با پیروزی نامزدهای مورد حمایت اصلاحطلبان در انتخابات دور دوم مجلس دهم اولویت فقرزدایی، رفع مشکلات کشاورزی و صنعتی در اولویت برنامههای مجلس آینده قرار گیرد.
همچنین به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان از مردم برای حضور در انتخابات دعوت کرد. در متن این بیانیه از همه گروههای مرجع جامعه بهویژه خانواده معظم شهدا و ایثارگران، هنرمندان، ورزشکاران، دانشگاهیان، تشکلهای صنفی و سایر گروهها خواسته شد تا اصلاحطلبان را در برگزاری هرچه باشکوهتر این انتخابات با حضور حداکثری مردم یاری کنند.
شرایط اصلاحطلبان در دور دوم
همزمان عبدالواحد موسوی لاری، عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون، در گفتوگو با «ایرنا» شرایط اصلاحطلبان در دور دوم انتخابات را مطلوب خواند و در عین حال پیشبینی کرد که با توجه به شرایط عمومی استانها ۴۰ کرسی در این دوره به اصلاحطلبان و حامیان دولت برسد. این فعال سیاسی اصلاحطلب در مورد انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: «در بیشتر شهرستانهای بزرگ کشور مردم به لیستها رای دادند و نگاه مردم جمعی و بیشتر به تغییر در مجلس شورای اسلامی بود.»سیدحسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی نیز با دعوت از مردم برای شرکت در دور دوم انتخابات گفت: «اصولگرایان بدانند که راه کسب آرای مردم انتخابات است نه حذف اصلاحطلبان.» به گزارش «ایرنا» مرعشی در اهواز از اصولگرایان خواست که تندروها را از خود دور کنند و به جای متهم کردن اصلاحطلبان به القابی چون جریان فتنه، لیبرال و ضدولایت فقیه، برای خدمت به مردم به صحنه رقابت وارد شوند.
وکیل ملت و حامی دولت
در تب و تاب برنامههای انتخاباتی جریانهای سیاسی محمدرضا باهنر نایبرئیس مجلس در همایش اصولگرایان حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه حضور یافت و با بیان اینکه نماینده مجلس باید بصیر، مطلع، فهیم و وکیل ملت باشد، گفت: اگر دولتی برای آسایش و آرامش مردم تلاش میکند، وظیفه مجلس حمایت از آن دولت است. به گزارش «ایرنا» او با بیان اینکه امسال زمان عمل است و باید از شعار دوری کرد، از تلاشهای دولت یازدهم برای رفع تحریمها و تحقق برجام سخن گفت و افزود: «زحمات دولت در این زمینه قابل ستایش است؛ زیرا برجام بسیاری از مشکلات کنونی کشور را حل کرده، ولی برخی موارد همچنان ادامه دارد که باید پیگیری شود.»
ارسال نظر