گروه خبر: در پی وقوع سیلاب در برخی از استان‌های جنوبی و غربی کشور، دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهوری که برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی به ترکیه سفر کرده بود روز گذشته در گفت‌وگویی تلفنی با اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، دستورات لازم را برای به‌کارگیری همه امکانات جهت رفع فوری مشکلات سیل‌زدگان و روستاهای درگیر سیل، صادر کرد. به گزارش «ایسنا»‌ حسن روحانی بسیج همه امکانات برای مدیریت سیلاب‌ها را ضروری خواند و با تاکید بر گزارش‌دهی و اطلاع‌رسانی به‌موقع به مردم، از همه دست‌اندرکاران در استان‌های مذکور خواست با آمادگی کامل تمهیدات و پیش‌بینی‌های لازم را انجام و با مسوولان مربوطه همکاری کنند.

بسیج همه امکانات

از سوی دیگر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد مدیریت بحران کشور که روز پنج‌شنبه به ریاست او تشکیل شد، اطلاع‌رسانی به موقع و آگاهی به مردم درباره خطر سیلاب‌ها را ضروری دانست و گفت: همه امکانات باید برای مدیریت سیلاب‌ها بسیج شود. به گزارش «ایرنا» جهانگیری با یادآوری دغدغه موجود برای ورود سیلاب به شهرهای برخی از استان‌های جنوبی و غربی کشور و به خصوص شهر اهواز، بر لزوم مدیریت دقیق خروجی سد دز از سوی وزارت نیرو تاکید کرد. او همچنین بر لزوم آماده‌باش کامل همه دستگاه‌ها و نیروهای امدادی تاکید کرد و از همه دستگاه‌های مسوول در بخش امدادرسانی و مدیریت بحران خواست مسیرهایی را که احتمال ورود سیلاب در آن وجود دارد شناسایی و به مردم نیز اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع شود تا مردم از آمادگی کافی برای مدیریت رفت و آمد خود برخوردار باشند و هیچ‌کس دچار آسیب نشود.


نامه وزیر کشور به سازمان مدیریت بحران

همزمان عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور در نامه‌ای به اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران درباره وقوع سیل در برخی نقاط کشور گفت: لازم است با تمهیدات و اقدامات موثر تمام توان و امکانات خود را به‌طور ملموس، مستمر و پیگیر برای کاهش خسارات و مدیریت بحران در مناطق سیل‌زده و آسیب‌دیده به‌کار گیرید. به گزارش «ایرنا» رحمانی‌فضلی که این نامه را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، نوشته است: بارندگی اخیر نزولات جوی در برخی از مناطق کشور موجب بروز آسیب و پیش آمدن شرایط اضطراری برای هموطنان عزیزمان شده است، ضمن تشکر و قدردانی از زحمات دلسوزانه شبانه‌روزی، همان‌گونه که پیش از این متذکر شدم لازم است با تمهیدات و اقدامات موثر تمام توان و امکانات خود را به‌طور ملموس، مستمر و پیگیر برای کاهش خسارات و مدیریت بحران در مناطق سیل زده و آسیب دیده به کار گیرید. در ادامه این نامه آمده است: با هماهنگی استانداران مناطق سانحه دیده در اسرع وقت برآورد دقیقی از خسارات پیش آمده تهیه و ارائه شود و با پیگیری مداوم نسبت به جبران خسارات اقدام موثر و فوری صورت گیرد.


آماده‌باش امدادگران در 12 استان

در این میان سیدمصطفی مرتضوی، سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به وقوع سیلاب در برخی از استان‌های جنوبی و غربی کشور، از آمادگی امدادگران برای خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان در ۱۲ استان کشور خبر داد و گفت: ۱۲۶ شهر درگیر سیل و آبگرفتگی‌اند. او در گفت‌و‌گوی روز گذشته خود با «ایرنا» با اعلام آخرین وضعیت سیل و آبگرفتگی در کشور افزود: استان‌های خوزستان، ایلام، لرستان، اصفهان، فارس، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و رضوی، آذربایجان شرقی، گیلان، شمال استان بوشهر و همدان دچار سیل و آبگرفتگی شده‌اند. او افزود: تاکنون پنج هزار و ۶۰۰ تن در این حوادث دچار آسیب شده‌اند که به آنها امدادرسانی شده است. حجم آب در رودخانه کارون رو به افزایش است و ستاد مدیریت بحران خوزستان نسبت به افزایش آب در روز جمعه و بعد از آن هشدار داد.


تعداد کشته‌ها به ۳ نفر رسید

با این همه و در حالی که آمار قربانیان سیل تا صبح جمعه یک نفر اعلام شده بود، ستاد بحران این آمار را سه نفر اعلام کرد. مرتضی اکبرپور، معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌و‌گو با «آنا» گفت: صاعقه در استان لرستان، باعث مرگ مرد جوانی شد. احمد کرمی، مدیرکل بحران استانداری ایلام نیز درباره تلفات سیل به «آنا» گفت: «یکی از فوتی‌ها، خانم 21 ساله‌ای است که در حاشیه رودخانه داخل باغش بوده است. همچنین مرد جوانی نیز که راننده عبوری بوده است، در سیلاب گرفتار شده و متاسفانه او نیز جان خود را از دست داد.» از سوی دیگر و در پی وقوع سیلاب در استان‌های جنوب غربی کشور، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن پیگیری این موضوع در تماس با استانداران و فرماندهان سپاه‌ سه استان لرستان، خوزستان و ایلام خواستار انجام اقدامات فوری برای مهار سیلاب‌ها و تسریع کمک‌رسانی به مردم شد. به گزارش «ایسنا» رضایی همچنین در تماس با چیت‌چیان وزیر نیرو آخرین وضعیت سیل استان‌های غرب و جنوب غربی کشور را بررسی کرد. از سوی دیگر سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، از دستور سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران به سپاه‌های استانی برای کمک به مناطق سیل‌زده خبر داد. اداره‌کل هواشناسی استان تهران نیز به کشاورزان هشدار داد تا مراقب محصولات خود باشند.