نرخ مالیات بر ارث کاهش یافت
۱- در قانون جدید بر خلاف گذشته نیازی نیست که همه داراییهای متوفی بهصورت یکجا محاسبه و برای پرداخت مالیاتی آن اقدام شود، بلکه ورثه میتوانند نسبت به تعیین تکلیف بخشی از اموال و داراییهای متوفی تصمیم بگیرد و مالیات متعلقه را پرداخت کنند. این تسهیل در فرآیند مالیات برارث، موجب ایجاد رضایت در وراث میشود و تمکین مالیاتی را در سطح جامعه افزایش میدهد.
۲- یکی دیگر از تغییرات مثبت صورتگرفته در قانون جدید، زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی متوفی از ۶ ماه به یک سال افزایش یافت. از آنجا که در برخی موارد ورثه و بازماندگان بر اثر تالمات روحی وارده و گاهی به علت عدم اطلاع و مشکلات و ترس از پرداخت مالیات سنگین در موعد تعیین شده به ادارات امور مالیاتی مراجعه نمیکردند، همین امر تحقق درآمدهای مالیاتی را در بخش مالیات بر ارث مختل میکرد و نارضایتی ورثه را نیز در پی داشت. با افزایش زمان ارائه اظهارنامه، ورثه زمان کافی را برای مراجعه و پرداخت مالیات با میل و رغبت پیدا میکنند.
۳- نرخهای جدید در نظر گرفته شده برای هریک از اموال متوفی در قانون جدید مالیاتهای مستقیم، یکی از تغییرات محسوس و بسیار کارآمد است. در قانون فعلی، اموال و داراییهای متوفی به قیمت روز فوت، محاسبه و مالیات آن دریافت میشد؛ درحالیکه با تغییرات به وجود آمده در این بخش، ارزش داراییهای متوفی به قیمت روز انتقال به وراث، مبنای محاسبه مالیات است که این امر موجب میشود ورثه در اولین فرصت نسبت به انحصار وراثت و پرداخت مالیات اقدام کنند و امید به کاهش ارزش مالیات متعلقه در آینده، آنها را از این کار منصرف نکند.ارزشگذاری اموال متوفی به نرخ روز انتقال، علاوه بر اینکه امر رسیدگی و تعیین مالیات را توسط ادارات مالیاتی بسیار سهل و آسان میکند، باورپذیری و همراهی ورثه برای تمکین به قانون و پرداخت مالیات تعیینشده را افزایش میدهد. به این ترتیب اختلاف بین سازمان امور مالیاتی و مودیان در این بخش به حداقل خواهد رسید و این همان هدفی است که سیستم مالیاتی با سادهسازی و اصلاح در قانون مالیاتهای مستقیم دنبال میکند.
ارسال نظر