رئیس شورای پول و اعتبار یکی از برنامه‌های بانک مرکزی برای سال ۹۵ را تک‌رقمی کردن نرخ تورم اعلام کرد و با بیان اینکه یکی از توفیقات دولت در سال گذشته کاهش نرخ تورم تا ۱۲ درصد بوده است،افزود: درصدد هستیم در سال جدید نرخ سود را تا دامنه تورم کاهش دهیم. ولی‌الله سیف در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر یکی از برنامه‌های مهم بانک مرکزی در سال ۹۵ را متعادل کردن نرخ سود بانکی اعلام کرد و گفت: در سال گذشته بانک مرکزی به بازار بین بانکی ورود کرد که این کار باعث شد که نرخ سود در این بازار از ۲۹درصد به ۱۷ درصد کاهش یابد. رئیس کل بانک مرکزی افزود: به تبع کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی، بانک مرکزی گزارش مربوط به کاهش نرخ سود را به شورای پول و اعتبار ارائه کرد که بر اساس تصمیم شورا نرخ سود 2درصد تقلیل یافت، در مقطعی دیگر برای دومین‌بار در پی گزارش بانک مرکزی، شورا نرخ سود را دو درصد دیگر کاهش داد. وی به همراهی بانک‌ها با بانک مرکزی در کاهش نرخ سود بانکی اشاره و تصریح کرد: نرخ سود تسهیلات هم به تبع کاهش نرخ سود سپرده‌ها پایین آمده است، به‌طوری که نرخ سود بانکی که در گذشته 27-۲6 درصد بود به ۱۸ درصد تقلیل یافته و این نرخ در بانک‌ها جا افتاده است.

سیف خاطرنشان کرد: از نظر بانک مرکزی شرایط موجود هنوز مطلوب نیست، زیرا نرخ تورم به حدود ۱۲ درصد تقلیل یافته و بنابراین نرخ سود بالای ۱۸ درصد چندان قابل قبول نیست و باید باز هم کاهش یابد. رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این بانک در تلاش است تا با استفاده از ابزارهای غیردستوری برای کاهش نرخ سود بانکی استفاده کند، افزود: قطعا در سال ۹۵ به این هدف دست می‌یابیم و پیش‌بینی می‌شود که نرخ سود در سال جاری به دامنه قابل قبول خود که همان حوالی نرخ تورم است، کاهش یابد. وی رسیدن به نرخ تورم تک‌رقمی را از برنامه‌های دیگری این بانک در سال ۹۵ برشمرد و گفت: در نیمه دوم امسال موضوع «یکسان‌سازی نرخ ارز» که یکی از برنامه‌های جدی بانک مرکزی است را دنبال می‌کنیم.رئیس شورای پول و اعتبار برنامه دیگر این بانک در سال ۹۵ را اینگونه اعلام کرد: یکی از توفیقات دولت کاهش نرخ تورم تا ۱۲ درصد است؛ بنابراین درصدد هستیم در سال جدید نرخ سود را تا دامنه تورم کاهش دهیم.


همه بانک‌های ما به سوئیفت متصل هستند

سیف با تاکید بر اینکه هیچ بانکی غیرتحریمی وجود ندارد که سوئیفت آن باز نشده باشد، گفت: به جز یکی، دو بانک که در تحریم بودند، همه بانک‌های ما به سوئیفت متصل هستند. وی افزود: یک هفته بعد از اجرای برجام یک نفر از همکاران ما با همکاری وزارت خارجه به بروکسل رفت و با اداره مرکزی سوئیفت مذاکراتی داشت. با این مذاکراتی که صورت گرفت، فرآیندی که ظرف ۲-۳ ماه طول می‌کشید، ظرف دو هفته طی شد و بعد از آماده‌سازی نرم‌افزارها (یک هفته تا ۱۰ روز) سوئیفت برقرار شد. رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: هرکسی که به برقراری سوئیفت تردید دارد، می‌تواند یک بانک را انتخاب کند. روابط عمومی بانک مرکزی وی را آنجا می‌برد و اتاق سوئیفت را نشان می‌دهد.سیف همچنین در پاسخ به این سوال که بسته پولی چه زمانی به بانک‌ها ابلاغ می‌شود، گفت: برنامه ما این نیست که بسته‌ای را به بانک‌ها ابلاغ کنیم؛ چراکه در گذشته سیاست‌های پولی را تصویب می‌کردیم و آن سیاست‌ها یک نوع مکث، تزلزل و تعلل ایجاد می‌کرد.رئیس کل بانک مرکزی افزود: امروز همه چیز در حال حرکت است و اگر لازم باشد پیشنهادی به شورای پول و اعتبار می‌بریم و آنجا تصویب می‌کنیم.